Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μαθήματα - Παθήματα

Μαθήματα - Παθήματα στους Έλληνες για καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά από το

https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf

Πολλοί Συνέλληνες όταν βρίσκονται πίσω από τον κισέ της εφορίας, της πολεοδομίας, των ασφαλιστικών ταμείων, των δικαστηρίων, της αστυνομίας, του λιμεναρχείου, του δασαρχείου και γενικότερα των επιχειρήσεων του δημοσίου βρίζουν για την γραφειοκρατεία και την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά για να κάνουν μια απλή δουλειά. Πολλοί βρίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους, άλλοι τους κυβερνώντες γενικά και αόριστα, αλλά κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τι λένε τα στρατιωτικά εγχειρίδια. Όταν διαβαστούν με προσοχή θα παρατηρήσει ο απλός αναγνώστης ότι αυτά για τα οποία "βρίζει" αποτελούν πολεμικά πλήγματα (σαμποτάζ) σε βάρος ενός κράτους από ένα άλλο κράτος. Στην δικιά μας περίπτωση η γραφειοκρατεία αποτελεί στρατιωτικό πλήγμα σε βάρος της Ελλάδας από το κυρίαρχο κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης.



Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο μοιράστηκε από τους Αμερικάνους σε συμμαχικές δυνάμεις υπό κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεκριμένα μέσα στο εγχειρίδιο αναφέρεται για τους Μάνατζερ και τους υπεύθυνους:

1. Απαιτείστε γραπτές εντολές
2. "Παρανοήστε" εντολές. Κάντε ατελείωτες ερωτήσεις ή απαιτείστε μεγάλη αλληλογραφεία για την κάθε εντολή.
3. Κάντε οτιδήποτε για να καθυστερήσει μια εντολή. Ακόμα και εάν κάποια είναι εκ των προτέρων γνωστά μην ολοκληρώσετε την διαταγή εάν δεν είναι απολύτως έτοιμη.
4. Μην κάνετε νέα παραγγελία από προϊόντα μέχρι να τελειώσουν όλα τα προϊόντα από την αποθήκη. Μέχρι να παραληφθούν νέα προϊόντα το σύστημα θα υποστεί κλείσιμο.
5. Απαιτείστε πολύ υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία είναι δύσκολο να βρεθούν. Επιμένετε ότι υψηλή ποιότητα σημαίνει υψηλής ποιότητας εργασία.
6. Κατά την ανάθεση εργασίας, κάντε τις ασήμαντες εργασίες πρώτα. Πείτε ότι οι σημαντικές εργασίες είναι δευτερευούσης σημασίας και αναθέστε τις σε μη εξειδικευμένους εργάτες ή σε ελειπή μηχανήματα.
7. Επιμείνετε ότι τέλεια εργασία πρέπει να γίνει σε μη σημαντικά προϊόντα. Στείλτε τα πίσω για επανακατασκευή. Εγκρίνετε αντίθετα προϊόντα τα οποία είναι σημαντικά αλλά είναι κακοκατασκευασμένα.
8. Κάντε λάθος στην κατεύθυνση των προϊόντων, έτσι ώστε τα προϊόντα να πηγαίνουν σε λάθος προορισμό.
9. Όταν εκπαιδεύεται νέοι εργάτες φροντίστε να μην τους δίνεται σαφείς εντολές και να τους εκπαιδεύεται ελλιπώς.
10. Το χαμηλό ηθικό και μαζί της η παραγωγή, είναι ποιο ευχάριστη για ελλιπώς εκπαιδευμένους εργάτες. Δώστε τους προαγωγές. Αντίθετα ξεχωρίστε τους αποδοτικούς εργάτες και κάντε τους συνεχόμενα παράπονα για την εργασία τους.
11. Κάντε συνεχόμενες διασκέψεις όταν είναι απαραίτητο να γίνει η ποιο κρίσιμη εργασία.
12. Πολλαπλασιάστε την γραφειοκρατεία με κάθε μέσο. Αρχίστε με τον διπλασιασμό των αρχείων.
13. Πολλαπλασιάστε τις διαδικασίες και τις άδειες που εμπλέκονται για την έκδοση εντολών, ζητήστε παράβολα και ουτ ο καθεξής. Κάντε να χρειάζονται τρείς άνθρωποι για να εγκρίνουν κάτι το οποίο θα χρειαζόταν ένας για να το εγκρίνει.
14, Εφαρμόστε κάθε εντολή κατά γράμμα.

Για τους εργαζόμενους σε γραφεία:

1. Κάντε λάθος όταν αντιγράφετε εντολές. Μπερδεύεται ονόματα ή διευθύνσεις ή κανετε λάθος στις ποσότητες ή στα αντικείμενα.
2. Παρατείνετε την γραφειοκρατεία με τους γραφειοκράτες της κυβέρνησης
3. Αρχειοθετήστε λάθος σημαντικά αρχεία.
4. Όταν κάνετε αντίγραφα κάντε ένα ή δύο λιγότερα έτσι ώστε να ξαναχρειαστεί να γίνει εργασία εκτύπωσης.
5. Πέστε σε σημαντικούς πελάτες ότι ο υπεύθυνος είναι απασχολημένος ή ότι μιλάει στο τηλέφωνο.
6. Κρατήστε την αλληλογραφεία μέχρι την επόμενη διαλογή.
7. Διαδώστε κακές φήμες  που θα λειτουργήσουν σαν εσωτερική μόχλευση.

Για τους γενικούς διευθυντές της οργάνωσης και της παραγωγής:

1. Επιμείνετε να γίνονται όλα μέσω "καναλιών". Μην αφήνετε να γίνεται τίποτα μέσω της ταχείας οδού για να επισπεύδεται αποφάσεις.
2. Κάντε ομιλίες και βγάζετε λόγους. Βγάζετε μεγάλους λόγους με πομφόλιες όσο το δυνατόν συχνότερα. Στοχεύετε σε ανέκδοτα και σε προσωπικές εμπειρίες. Μην διστάσετε να κάνετε μερικά στοχευμένα πατριωτικά σχόλια.
3. Όταν είναι δυνατόν αναθέστε όλα τα θέματα στις επιτροπές, για περεταίρο έλεγχο, μελέτη και οικονομικοτεχνικό προϋπολογισμό.
4. Ανακαλύψτε σχετικά θέματα όσο το δυνατόν συχνότερα.
5. Διαχειριστείτε συγκεκριμένες  διατυπώσεις τις επικοινωνίας ανάλογα με τον συνομιλητή, την στιγμή και την ανάλυση.
6. Αναφερθείτε σε ένα θέμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο και αφήστε το ανοιχτό να ξανα ανοίξει στο επόμενο συνέδριο.
7. Προωθήστε την ''προσοχή''. Να είστε "λογικοί" και να επιμένετε σε φιλικό διάλογο με τον συνομιλητή. Ζητήστε του να είναι "λογικός" και να αποφύγει εκφράσεις που μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα δυσκολίες ή εξευτελισμό του.
8. Να είστε υπέρμαχος του καθοσπρεπισμού σε κάθε απόφαση. Πάντα να διερωτάστε για κάθε πράξη εάν εμπίπτει στην δικαιοδοσία σας ή θα σας φέρει σε διάσταση με κάποιον άλλον αξιωματούχο.


Αυτά που αναφέρονται δεν είναι η περιγραφή της κατάστασης στην Ελλάδα αλλά αυτά που έγραφαν τότε τα στρατιωτικά εγχειρίδια της πρώην OSS νην CIA. Απο αυτά έχουμε χτυπηθεί από το Δ' ΡΑΙΧ.

Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου