Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία

Ο λόγος που απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία είναι ο πλέον διαφορετικός τρόπος πολέμου που διεξάγεται παγκοσμίως. Πλέον οι οργανωμένες ομάδες συμφερόντων, οι τοπικές μαφίες, οι ΜΚΟ, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις και οι διανοούμενοι αποτελούν τα ΤΑΝΚΣ, την αεροπορία και τις ειδικές δυνάμεις του μέλλοντος.





Ο στρατός όταν και άμα χρειαστεί να επέμβει μπορεί να έχει μεγαλύτερη δύναμη πυρός, αλλά έχει πολύ μικρότερη ιδεολογική δύναμη και είναι πολύ λιγότερο ευέλικτος και ικανός να δημιουργήσει μόνιμα αποτελέσματα από τους μη κρατικούς δρώντες που μπορεί να καθοδηγούνται και να χρηματοδοτούνται από το κράτος. Ο Ερντογάν και το ISIS που αυτήν την στιγμή πολεμάει στην Συρία, την Λυβιή, τον Καύκασο, το Ιρακ και στην Ευρώπη πολεμάει πολέμους που το στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας ούτε θα μπορούσε να φανταστεί στα ποιο τρελά του όνειρα.

Κατ αυτήν την οπτική ο "στρατός" από πολίτες του Ερντογάν είναι πολύ ποιο αποδοτικός, πολύ ποιο ευέλικτος, πολύ ποιο πολυπληθής και έχει πολύ μεγαλύτερη πρόθεση να χρησιμοποιήσει την πολεμική του ισχύ από τον κανονικό στρατό της Τουρκίας. Επίσης είναι ένας στρατός που δεν φαίνεται, και αυτό είναι πολύ κακό για τα συμφέροντά μας, αφού αφελώς στην Ελλάδα έχουν εισχωρήσει πολλές χιλιάδες αλλόφυλοι "μετανάστες" που μπορεί στις τάξεις τους να περικλείουν εν δύναμή μη στρατιωτικούς δρώντες.

Μερικά άρθρα για τους μελλοντικούς υβριδικούς πολέμους αν και το διαδίκτυο είναι γεμάτο από τέτοιου είδους πληροφορίες,

smallwarsjournal.com/documents/jfqhoffman.pdf


Η μόνη θετική εξέλιξη για εμάς, είναι ότι μέσα στην Τουρκία ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο το οποίο είναι εσωτερικό και παρόλο που φθίνει τα τελευταία χρόνια μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς.

Επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η χρονική διάρκεια που γίνεται αυτό το πραξικόπημα. Αυτό γιατί γίνεται αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας από ισλαμιστή, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι το πραξικόπημα ήταν συνδιοργανομένο από ευρωπαϊκές δυνάμεις σαν αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη (αφού είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν στηρίζει και χρηματοδοτεί το ισλαμικό κράτος). Αν ισχύει κάτι τέτοιο η Ευρώπη αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.

H Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να καταστραφεί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου