Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της μη έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία.

Η μη έκδοση των 8 στρατιωτών στην Τουρκία θα έχει τα εξής αποτελέσματα :

1. Οι στρατιωτικοί θα μπορούσαν να ανακριθούν και να συμφωνηθεί πολιτικό άσυλο με την προϋπόθεση να αποκαλύψουν κενά και παραλήψεις στην άμυνα του Τουρκικού κράτους. Κατ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί τουλάχιστον στο πρόσφατο χρονικό διάστημα να έχουμε πρόβλημα στην ασφάλεια του Ελληνικού κράτους.

2. Η Τουρκία έχει πλέον 2 μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που μάλλον θα πάρουν διαστάσεις ανοιχτού εμφυλίου πολέμου. Το πρώτο είναι το κουρδικό και το δεύτερο είναι με την παλαιά αστική τάξη των κεμμαλιστών. Οι ισλαμιστές είναι η ποιο ισχυρή παράταξη στην Τουρκία, αλλά δεν είναι η μόνη, και εάν ενωθούν οι άλλες δύο παύει να είναι και η ποιο δυνατή. Μεταξύ τους δεν μπορούν να ενωθούν γιατί όταν ήταν δυνατοί οι κεμμαλιστές οι Κούρδοι δεινοπάθησαν. Όμως με την Ελλάδα μπορούν να ταυτιστούν και οι δύο, αφού και οι δύο έχουν "καλές" σχετικά σχέσεις με την Ελλάδα οι μεν κεμαλιστές γιατί θέλουν την φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία, οι δε Κούρδοι γιατί θέλουν την ανεξαρτησία τους και βλέπουν την Ελλάδα σαν ευκαιρία για δημιουργία δικού τους κράτους. Άρα εάν δώσουμε πολιτικό άσυλο στους 8, τότε αυτοί που πρόσκεινται στους κεμαλιστές μπορεί να ταυτιστούν με την "δημοκρατική" Ελλάδα και σε μελλοντικό χρόνο να συμμαχήσουν με την Ελλάδα ενάντια στο Ισλάμ.  Ακόμα οι κεμμαλιστές είναι ποιο δυνατοί στις περιοχές που διεκδικεί η Ελλάδα, δηλαδή Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Ιωνία.

3. Ακόμα και εάν το πραξικόπημα είναι οργανωμένο από τον Ερντογάν και οι στρατιωτικοί είτε είναι "βαλτοί", είτε είναι αφελής, όπως δίνουμε πολιτικό άσυλο σε τόσους τριτοκοσμικούς έτσι πρέπει να δώσουμε πολιτικό άσυλο και σε αυτούς, έστω και για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε την Τουρκία.

4. Η Τουρκία δεν πρόκειται με νέα στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει επιθετικό έργο απέναντι στην Ελλάδα. Ήδη έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και μια πιθανή απώλεια εδαφών, έστω και προσωρινή, από την Ελλάδα θα  ισοπέδωνε την εξουσία των Ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου