Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Απομείωση της διαπραγματευτικής δύναμης της Ελλάδας από το καθεστώς

Απομείωση της διαπραγματευτικής ισχύς της Ελλάδας, ως αποτέλεσμα των στρατηγικών αποφάσεων του καθεστώτος, φέρνει στο προσκήνιο το άρθρο των New York Times, όπου αναφέρεται ότι η Frontex σκέφτεται να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ελληνικό Έδαφος, λόγο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  https://www.nytimes.com/2023/06/27/world/europe/greece-migrants-eu.html

Το άρθρο έρχεται έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας της Αλβανίας με την Τουρκίας για την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης και μεταφορά τεχνολογίας από την δεύτερη στην πρώτη τον Απρίλιο του ίδιου έτους. https://albaniandailynews.com/news/kosovo-turkey-near-military-training-deal . Το μισελληνικό καθεστώς που γενοκτονεί τον Ελληνικό Λαό σε συνεργασία με την Τρόικα κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να μειώσει τον πληθυσμό της Ελλάδος    https://www.ot.gr/2023/04/21/epikairothta/koinonia/apografi-2021-meiothike-o-plithysmos-tis-elladas-kata-311-stous-10-482-487-o-plithysmos/  με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ευμάρεια και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Τα ανησυχητικά στοιχεία δεν δείχνουν να τα αντιλαμβάνονται οι "φωστήρες" του καθεστώτος και τα καθεστωτικά μέσα φροντίζουν επιμελώς να τα κρύβουν κάτω από το χαλάκι, μην τυχών και πλήξουν την ψευτοεκθαμβωτική εικόνα του καθεστώτος. Οι πατριωτικές εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις πολιτοφυλάκων,  χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα με σκοπό στην αυλή της Ελληνικής Επικράτειας να μην παρεισφρήσουν εχθρικά στοιχεία, είτε είναι τουρκικά, είτε ιταλικά είτε μουσουλμανικά και ο εχθρός θα βρίσκει συνέχεια εμπόδια μπροστά του. 

Ο εικονικλεισμός όμως που συντελείτε στο πολιτιστικό επίπεδο από το καθεστώς, το μετατρέπει σε χειρότερο εχθρό ακόμα και από τον οθωμανό. Εκτός του ότι στο εξωτερικό περνάει την άποψη ότι οι Έλληνες, αντί για φιλόξενος Λαός, είναι φονιάδες που δεν υπολογίζουν ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθεί να μειώσει και το τεράστιο πολιτιστικό αποτύπωμα που έχει η ιστορία της Ελλάδος. Η εγκληματική απομάκρυνση των αρχαίων του μετρό Θεσσαλονίκης και η τσιμεντοποίηση του Παρθενώνα, καθώς και μικρά αλλά σημαντικά έργα που κωλυσιεργούν ή εκτελούνται με σκοπό να επιχωματώσουν το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν της Ελλάδος, συντελούν (είτε σκόπιμα είτε από αφέλεια) στην προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος Έλλην, το οποίο εάν συνδυαστεί με κάποιες απαράδεκτες στρατηγικές τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (οι οποίες όμως συνάδουν με την αντίληψη του καθεστώτος για την οικονομία )    https://www.newsit.gr/ellada/mykonos-1-400-eyro-gia-kalamaria-pou-den-trogontan-sto-gnosto-xryso-estiatorio/3578498/ συνθέτουν ένα περιβάλλον που μόνο ενθαρρυντικό δεν το λες. Έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι παρατηρείται πτώση στις τουριστικές κρατήσεις   https://www.ot.gr/2023/06/04/tourismos/ellinikos-tourismos-genika-aithrios-me-proskaires-nefoseis/ .

Προβληματισμός πρέπει εντόνως να επικρατήσει όσον αφορά την κατάσταση στην Ελληνική οικονομία, κυρίως από τον Οκτώβριο και έπειτα που τα νοικοκυριά θα πρέπει να καλύψουν και τα έξοδα θέρμανσης, όταν τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα είναι τα αναμενόμενα και επειδή η δημοσιονομική χαλάρωση λόγο κορονοϊού θα έχει τελειώσει, θα αναγκαστεί η Ελλάς να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα. Εάν συνδυαστεί η έξωθεν κακή μαρτυρία, η αδιαφορία για την εξωτερική πολιτική και η πιθανότητα να χρειαστεί να ζητήσει η Ελλάς οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό, η τριμέτωπη πρόκληση θυμίζει έντονα εποχές 2010, και το καθεστώς θα είναι απόλυτα υπεύθυνο για το τι θα ακολουθήσει. 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 

Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου