Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Τι θα περιλαμβάνει το Ελληνικό Εξοπλιστικό πρόγραμμα όταν, στα κοντά, πάρουμε την εξουσία.

Σε λίγο καιρό οι μάσκες θα πέσουν, και όταν η μεταπολίτευση γίνει φανερό ότι ούτε μπορεί ούτε θέλει να βοηθήσει στην κοινωνική εξέλιξη των Ελλήνων, πλέον οι Έλληνες θα χάσουν (που έχουν χάσει) σε μεγάλο βαθμό την εκτίμησή τους στο πολιτικό σύστημα και θα ζητήσουν αλλαγή - επανάσταση. Έπειτα από τις διαδικασίες της επανάστασης θα ακολουθήσει η επιστροφή στην ομαλότητα. Η επιστροφή στην ομαλότητα εκτός από την τιμωρία των ενόχων θα πρέπει να περιλαμβάνει και ένα αναπτυξιακό πρότυπο για την κοινωνία, έτσι ώστε αφενός να δώσει προοπτική στον Ελληνικό Λαό, αφετέρου να απαλύνει τα προβλήματά του σε οικονομικό τουλάχιστον επίπεδο. Όμως η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ δεν πρέπει μόνο να ασχοληθεί με την εσωτερική ομαλοποίηση, πρέπει να καλύψει γρήγορα και αποδοτικά με αναπτυξιακό πρόσημο και τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, έτσι ώστε να αυξήσει το κύρος της στην Εξωτερική πολιτική. 

1) Το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι η τοποθέτηση στα 1200 Μ1117 πυροβόλο των 30χιλ με αεροεκκρινόμενα βλήματα. Το συγκεκριμένο όπλο το προτείνουμε γιατί είναι ελαφρύ, μπορεί να φέρει ηλεκτροοπτικό σύστημα ημέρας νύχτας, έχει δυνατότητα αντιαεροπορικής βολής και υπάρχει ήδη στο Ελληνικό Στρατό. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο https://taskandpurpose.com/tech-tactics/army-xm1223-multi-mode-proximity-airburst-round/ η Northrop Grumman εξελήσει ένα βλήμα το οποίο θα έχει προγραμματισμένη έκρηξη και θα μπορεί να είναι ικανό για τρείς τύπους στόχους α) αντιαεροπορικούς β) πεζικό που είναι καλυμμένο γ) ελαφρά θωρακισμένους, πεζικό μέσα σε κτήριο.  Οπωσδήποτε τα βλήματα πρέπει να παράγονται εντός Ελλάδος. Σε αντίθεση με τα ΤΟΜΑ το Μ1117 είναι ποιο γρήγορο οπότε δεν προλαβαίνει το πυροβολικό να το στοχεύσει, κάνει λιγότερο θόρυβο από τα ερπυστιοφόρα οπότε ενδεχομένος στην ομίχλη του πολέμου το πεζικό θα αργήσει να το ακούσει και προσφέρει προστασία από ελαφριά όπλα και νάρκες. Εάν φάει αντιαρματικό βλήμα και αυτό αλλά και τα καλύτερα θωρακισμένα ΤΟΜΑ θα γίνουν σμπαράλια, απλά σε αυτό θα χαθεί μόνο ο οδηγός και ο πυροβολητής, σε αντίθεση με τα ΤΟΜΑ που θα χαθεί και το μεταφερόμενο πεζικό δηλ περίπου 8 με 10 άτομα.  

2) Νέο όπλο πεζικού το οποίο μπορεί να εξελιχθεί από εμάς. Στον πόλεμο της Ουκρανίας παρατηρήθηκε ότι πολλές μάχες γίνονται από τρομακτικά μικρή απόσταση https://www.youtube.com/watch?v=WjhgnJwT_Nk. Επίσης πολλές φορές αυτό που χρειάζεται δεν είναι το τουφέκι, αλλά η χειροβομβίδα https://www.youtube.com/watch?v=_n11i9rkjwE. Κάπου εδώ επανέρχονται και τα διδάγματα του Β παγκοσμίου πολέμου όπου χρησιμοποιήθηκαν καραμπίνες. Η σύγχρονη καραμπίνα θα μπορεί να είναι ελαφριά, να μεταφέρει 7-10 σφαίρες οι οποίες με την σειρά τους θα έχουν διαμέτρημα περίπου 20 με 25 χιλιοστών και θα μπορούν να κάνουν έκρηξη στον αέρα. Παράδειγμα όπλου είναι αυτό  https://en.wikipedia.org/wiki/XM25_CDTE   μόνο που σήμερα μπορεί να έχει σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά. Οι μισοί στρατιώτες της μονάδας θα πρέπει να έχουν αυτό το όπλο, οι άλλοι μισοί να έχουν ειδικά σκοπευτικά για μεγάλες αποστάσεις https://www.youtube.com/watch?v=f5YWXrZdNpA

3) στον τομέα των αντιαεροπορικών συστημάτων ένα αντιαεροπορικό σύστημα με πυροβόλα και ραντάρ, το οποίο θα έχει σαν στόχο τα όπλα αεροπλοΐας, τους πυραύλους cruise, τα μη επανδρωμένα UAV και UCAV, τα περιφερόμενα βλήματα και ίσως τα βλήματα πυροβολικού. 

4) Στον ναυτικό τομέα οι ΗΠΑ αποσύρουν καταδρομικά Ticonderoga και LCS. Θέλουν να τα δώσουν σε συμμάχους. Η παραχώρηση 4 τέτοιων καταδρομικών στην Ελλάς και ίσως και 4 LCS θα βελτίωνε σημαντικά την θέση τους και τα συμφέροντά τους στην  Ανατολική Μεσόγειο. Ανταποδοτικά η Ελλάς θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάποια προγράμματα του USN όσον αφορά τα μη επανδρωμένα ρομποτικά πλοία, η να τα εκσυγχρονίσει ελαφρά τα ήδη υπάρχοντα πλοία (πχ Ticonderoga με RAM, LCS με Harpoon, ESSM block2) και τις φρεγάτες ΜΕΚΟ 200 με αμερικανικά ηλεκτρονικά συστήματα. 

5) Στον τομέα της αεροπορίας θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο F-35 είναι καλή λύση, γιατί απαντάει στο ερώτημα πως θα μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τους S-400 με ένα σύστημα παρεμβολής GPS. Οι τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες και τα βλήματα cruise θα χάσουν τον στόχο τους λόγο της παρεμβολής του GPS. Οπότε μια τέτοια λύση θα ήταν ικανοποιητική, όχι τόσο για να καταστρέψει τους S-400 αλλά τα συστήματα που παρεμβάλουν το GPS. Μετά με ένα μπαράζ πυραύλων από ρουκετοβόλα καταστρέφονται τα πάντα, φθηνά. Για εμάς καλύτερη λύση θα ήταν η έκδοση Β γιατί α) μπορεί οι εγκαταστάσεις να βομβαρδιστούν (όχι τόσο από την Τουρκία, αλλά από την Ιταλία) και επειδή το Β έχει την δυνατότητα να απογειώνεται από μικρότερου μήκους διάδρομο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποιο εύκολα και στην Κύπρο σε περίοδο επιχειρήσεων β) έχει σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήση probe-and-drogue στοιχείο που σημαίνει ότι μπορεί να ανεφοδιαστεί και από ένα φιλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ το άλλο απαιτεί ειδικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού εν πτήση και ταυτόχρονα αεροσκάφη συνοδείας - προστασίας.  20 - 24 τέτοια αεροσκάφη είναι αρκετά για αυτή την δουλειά, καθώς και να μπορούν να λειτουργήσουν σαν ανιχνευτές στόχων άνω από την εχθρική περιοχή και να τους μεταδίδουν στα ρουκετοβόλα.  

6) Η ποσότητα των αεροσκάφων, καθώς και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, θα μπορεί να καλυφθεί από το εκπαιδευτικό Τ-7 το οποίο είναι σύγχρονο και οικονομικό, και την εξοπλισμένη με ραντάρ, link-16 και οπλισμό έκδοσή του, την οποία και η Ελληνική πλευρά θα μπορούσε να συνδράμει στην ανάπτυξή της, με σκοπό να αναλάβει κατασκευαστικό έργο, θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό ελαφρύ μαχητικό με πολλές δυνατότητες και ρόλους.  

7) αναμφίβολα το σύστημα που άλλαξε την ροή του πολέμου στην Ουκρανία είναι το HIMARS ή το μεγαλύτερο MLRS. Η Ελλάς αυτήν την στιγμή έχει 36 MLRS. Η προμήθεια 40-50 συστήματα HIMARS και η τοποθέτησή τους στα νησιά θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στην άμυνα όλου του Αιγαίου. Τέτοια συστήματα μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα από τα αεροπορικά μέσα και να εξαπολύουν επιθέσεις σε στόχους επιφανείας ή εδάφους και α τους καταστρέφουν. 

8) Οπωσδήποτε πρέπει να φτιαχτεί μια Ελληνική βιομηχανία οχημάτων. Ο στρατός χρειάζεται νέα οχήματα - φορτηγά για να καλύψει τις ανάγκες ανεφοδιασμού του. Επίσης οι αστικές συγκοινωνίες χρειάζονται νέα λεωφορεία. Τέλος σταδιακά πρέπει να γίνει ενίσχυση και της αστυνομίας και της πυροσβεστικής με νέα οχήματα. Οι αγρότες χρειάζονται φθηνά και καλά αγροτικά οχήματα, που γιατί να μην φτιάχνονται στην Ελλάδα, και τέλος ένα μικρό και οικονομικό στην αγορά και στην χρήση όχημα για μέσα στην πόλη κατασκευασμένο στην Ελλάδα θα είχε κάποιες προοπτικές. 

9) Η ΗΠΑ θα αποσύρουν κάποια Α-10  μέσα στα επόμενα χρόνια. Το να ζητήσουμε να πάρουμε 40 ή και λίγα παραπάνω θα ήταν επιθυμία και των ΗΠΑ, αφού αυτά θα μπορούσαν να προσδώσουν μια πολύ δυνατή γροθιά στην πολεμική αεροπορία της Ελλάδος. 

Η Ελλάδα μπορεί να απαιτήσει από τις ΗΠΑ αυτά τα συστήματα, αφού ουσιαστικά αποτελεί τον μοναδικό της γεωπολιτικό σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλία θα ακολουθεί μια δική της στρατηγική, που είναι ποιο φιλικά προσκείμενη προς την Ρωσία (το είδαμε στις κυρώσεις), απλά δεν το δείχνει εντόνως και το πάει σιγά σιγά. Την Ιταλία την ενδιαφέρει να αυξήσει τον έλεγχο της σε περιοχές εγγύς της (για αυτό και αγοράζει ότι πουλιέται στην Ελλάδα δίκτια αερίων, σιδηρόδρομους, λιμάνια). Η Γερμανία έχει κολλήσει με την Ρωσία απλά είναι πολύ αδύναμη για να ξεφύγει από τις ΗΠΑ, και εμείς αυτήν την στιγμή έχουμε γίνει οι "κοτούλες" των Ευρωπαίων. Η Τουρκία όσο και να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι μπορεί να γυρίσει στην συνεργασία μαζί τους, δεν θα γυρίσει, γιατί αφενός το μουσουλμανικό καθεστώς έχει ρίζες στην Τουρκική κοινωνία, και να πέσει ο Ερντογάν θα βγάλει κάποιον άλλον, αφετέρου η Ρωσία με την Τουρκία τα έχουν βρει εδώ και πολύ καιρό και η συμφωνία για τα στενά τηρείται και από τις δύο πλευρές κατά γράμμα. Επίσης η Ρωσία έχει προσφέρει δώρο στην Τουρκία την πυρηνική τεχνολογία, στοιχείο που θα εξασφαλίσει στην Τουρκία την ανεξαρτησία της, ενώ αντίστοιχα οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τους προσφέρουν κάτι αντίστοιχο. 


Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί

Πρέπει να γίνει Επανελλήνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου