Σελίδες

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Τι λειτούργησε και είχαμε αυτή την προφανή διαφορά στους ψήφους όσον αφορά της εκλογές του 2023.

Επειδή ακουστηκαν πολλά όσον αφορά την εκπληκτική διαφορά στην 1η εκλογική διαδικασία του 2023, ότι ο Ελληνικός Λαός δεν ψήφισε προβλεπόμενα, θα αντιπαρατεθούμε με αυτήν την άποψη και θα αναφέρουμε ότι ο Λαός ψήφισε τελείως προβλεπόμενα. 

Αρχικά ο Λαός υπέστη τα τρία χρόνια του Covid-19 την οργανωμένη ψυχολογική τρομοκρατία του Σόκ και Δέος, η οποία και τον μουδιάσε. Η εναλλαγή άσπρου - μαύρου, πχ οι μάσκες προστατεύουν - οι μάσκες δεν προστατεύουν, τα παιδιά κολλάνε - τα παιδιά δεν κολλάνε, θα είναι ανοιχτά αύριο τα κομμωτήρια και τα ΚΔΑΠ - δεν θα είναι ανοιχτά αύριο τα κομμωτήρια και τα ΚΔΑΠ, δεν ήταν τυχαία και δεν οφείλονταν στην ανικανότητα της κυβέρνησης όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος και ήταν τελείως στοχευμένη. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε κάποιος δημοσιογράφος να θεωρεί ότι το ατύχημα στα Τέμπη ήταν ευκαιρία για να φτιαχτεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, και αντί να πάθει ότι είχε πάθει η Μαρία Αντουανέτα συνεχίζει και κουνάει το δάχτυλο στον Ελληνικό Λαό. Βέβαια σε αυτό φταίει και η "προδοτική" στάση της αντιπολίτευσης που στα θέματα των εμβολίων και των lockdown ήταν συναινετική και κάποιες φωνές της λογικής καταπνίγονταν. Επίσης το ότι έπεσαν χρήματα στην αγορά και στις εκλογές όσον αφορά την κυβέρνηση, όντως έπεσαν και σε ένα Λαό ο οποίος έχει περάσει πάνω από 10 χρόνια με μνημόνια και περικοπές φαίνονται όαση στην έρημο.

Το δεύτερο είναι ότι ο Λαός ψήφισε "ασφάλεια". Την ασφάλεια τεχνιέντος πάνε να την περάσουν στο θέμα της κυβερνυσιμότητας, ότι ψήφισε κατά της απλής αναλογικής, αλλά στην ουσία αυτό θεωρούμε ότι απλά δεν είχε καμία σχέση. Σαν "ασφάλεια" θεωρούμε ότι ο Λαός αποφάσησε την ασφάλεια έναντι εξωγενού εχθρού και συγκεκριμένα της Τουρκίας. Ο Λαός στην προκειμένη περίπτωση κάνει λάθος, γιατί η ασφάλεια του δεν είναι μόνο έναντι της Τουρκίας αλλά και έναντι της Ιταλίας, που δεν την θεωρεί σαν εχθρό.

Και ψήφισε κατά αυτόν τον τρόπο γιατί πείστηκε ότι το τείχος στον Έβρο προφυλάσσει από την είσοδο παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, αντικείμενο που είναι πέρα για πέρα λάθος, γιατί οι μετανάστες ποιο εύκολα περνάνε από το Αιγαίο που δεν μπορεί το σκάφος να κάνει push back, και δυσκολότερα από τον Έβρο που μπορεί ένας αστυνομικός η συνοριοφύλακας ή αυτοκίνητο να τους σπρώξει και να τους γυρίσει πίσω. Αντίθετα η Τουρκία έκανε ένα δώρο στην Ελληνική κυβέρνηση με τα γεγονότα στον Έβρο (η οποία έθεσε σε συναγερμό το στράτευμα), και η Ελληνική κυβέρνηση ανταπέδωσε το δώρο αυτό με την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ κατά την οποία ότι ζητούσε η Τουρκία εν μέσω βαϊων και κλάδων υπογράφηκε με την Ιταλία. 

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας η κυβέρνηση προέβαλε υπερβολικά την συμφωνία με την Γαλλία (που δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα ισχύσει) όμως το σημαντικότερο, γιατί είναι χειροπιαστό, είναι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί οι οποίοι έπεισαν τον Ελληνικό Λαό ότι αλλάζουν τις ισορροπίες. Το λάθος της αντιπολίτευσης είναι ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτούς τους εξοπλισμούς και δεν τους αποδόμησε, οι οποίοι χρίζουν τεράστιας αποδόμησης γιατί: 

Α) τι να τους κάνεις τους πρόσθετους εξοπλισμούς όταν φθάνεις αποδεδειγμένα από τα 15 C-130 να πετάει το 1. Δηλαδή εάν αύριο γινόταν πόλεμος με την Τουρκία (όπως αποδείχθηκε στους σεισμούς της Τουρκίας, αλλά και στα γεγονότα στο Σουδάν) δεν θα μπορούσες να μεταφέρεις εξοπλισμό και προσωπικό να συνδράμουν στα νησιά. 

Β) Τι να τις κάνεις τις φρεγάτες belhara με κόστος πάνω από 1 δισ ευρώ την κάθε μια, οι οποίες φέρουν μόνο 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους, είναι αργές, χωρίς αντιβληματικο σύστημα και πιθανότατα με προβλήματα της κάθε νέας σχεδίασης. Καλύτερα πάνε σε κορβέτες που θα σου βγουν ποιο φθηνά,  θα έχουν πολύ περισσότερους πυραύλους, όχι τόσο ακριβούς αλλά όχι τόσο μεγάλης εμβέλειας, που όμως θα είναι ολοκληρωμένες σαν σχεδίαση απέναντι σε όλες τις απειλές που δεν είναι η belhara. Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει σχεδιάσεις, που δεν χρειάζεται να πάει καν σε σχεδίαση του εξωτερικού και κάνει και καλό στην Ελληνική οικονομία. Επίσης ο πόλεμος πλέον όπως φάνηκε και στην Ουκρανία διεξάγεται με μη επανδρωμένα. Ακόμα και στον ναυτικο τομέα, μη επανδρωμένα homemade σκάφη, φορτωμένα μόνο με εκρηκτικά ξευτέλισαν πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού στην Μαύρη θάλασσα. Φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν τέτοια σκάφη με ρουκέτες ή πυραύλους στο περιβάλλον του Αιγαίου, απέναντι στις πανάκριβες ναυτικές πλατφόρμες. 

Γ) Η αγορά των Rafael συνοδεύτηκε με παραχώρηση των μη εκσυγχρονισμένων Mirage 2000 στην Γαλλία και με την ελληνοιταλική "συμφωνία". Η Γαλλία όπως ακούστηκε ή δεν μας επέτρεψε ή μας άφησε να αναλάβουμε μόνοι μας το κόστος και τον κίνδυνο εκσυγχρονισμού, των Mirage 2000 με link 16 και ραντάρ aesa και με αυτόν τον τρόπο μας εξώθησε να κατευθυνθούμε στα Rafale. Τα Rafale είναι δικινητήριο αεροσκάφος και έχει σημαντικά μεγαλύτερο κόστος συντήρησης και χρήσης σε σχέση με το Mirage 2000. Επίσης εκτός από το μεγαλύτερο ραντάρ και τον διαφορετικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό από τα εκσυγχρονισμένα F-16V. Το ποσό σημαντικό είναι ένα αεροσκάφος να έχει χαμηλό κόστος και υψηλή διαθεσιμότητα το βλέπουμε στο παρακάτω σύνδεσμο βίντεο, που εξηγεί στο 18ο λεπτο, ότι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τα γαλλικά αεροσκάφη ήταν καλύτερα των γερμανικών, αλλά τα γερμανικά αεροσκάφη έκαναν καθημερινά 5 εξόδους ενώ τα γαλλικά 2 https://youtu.be/opDuw4OZ3QI  . Το βίντεο αυτό κάνει ακόμα ποιο σημαντική την μείωση της διαθεσιμότητας των C-130 στο 1 εροσκαφος από τα 15 που δεν είπε κιχ η αντιπολίτευση. 


Δ) αντί για πολύ ακριβές πλατφόρμες όπλων όπως το F-35 (που θα το θέλαμε προσωπικά παρά πολύ, ειδικά στην έκδοση Β), μπορούμε να επενδύσουμε σε καλύτερα όπλα. Το κόστος των πυραύλων JASSM (πάλι τηςLM) που έχουν εμβέλεια περίπου 370 χιλιόμετρα και είναι stealth είναι περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Ένας JASSM θεωρητικά μπορεί να αντιμετωπίσει το S-400 όπως διαφημίζουν οι Αμερικάνοι, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα θέλει 10, πάλι το κόστος είναι μικρότερο από ενα F-35 και η ασφάλεια πολύ μεγαλύτερη αφού το στέλνεις τουλάχιστον από τα 200 χιλιόμετρα. Το κόστος των F-35 στην καλύτερη περίπτωση είναι 80 εκατομμύρια. Με 1 F-35 μπορείς να αγοράσεις στην χειρότερη περίπτωση 80 τέτοιους πυραύλους. Με το κόστος 5 F-35 αγοράζεις στην χειρότερη 400 πυραύλους. Με 400 πυραύλους μπορείς να στείλεις την Τουρκία στον μεσαίωνα. Επίσης στην Ουκρανία τα MLRS αποδείχθηκαν πολύ αποδοτικά. Στο περιβάλλον του Αιγαίου εάν τοποθετηθούν σε κάθε μεγάλο νησί από 8 -10 MLRS (δηλαδή 60-70 MLRS) δημιουργούν ένα πλέγμα αντιπροσβασης περιοχής που δύσκολα διασπάται.  Τέλος η Πολωνία εκτός από τα 40 F-35 που αγόρασε, αγόρασε και 48 FA-50 τα οποία προέρχονται από την εξοπλισμένη έκδοση του υπερηχητικού εκπαιδευτικού Τ-50. Το Τ-50 έχασε τον διαγωνισμό της αμερικανικής αεροπορίας από το Τ-7 Redhawk. Το Τ-7 https://youtu.be/r0-M4vy6QdM που συνδιάζει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά πρέπει να ενδιαφέρει την πολεμική αεροπορία και σαν εκπαιδευτικό και σαν μαχητικό, γιατί πρέπει να εχει η Ελλάδα πολλά αεροσκάφη, αλλά και την πολεμική βιομηχανία, και όχι να επενδύει στα Μ-346 που και υποηχητικά είναι και σαν τεχνολογία δεν έχουν τίποτα πρωτοποριακό να προσφέρουν και είναι ιταλικά, δηλαδή εν δυνάμει εχθρικά.

Ε) ενώ στην Ουκρανία αποδείχθηκε η αξία του στρατού ξηράς (και της εθνοφυλακής). Στον στρατό δεν έχει γίνει καμία επένδυση. Τα ελικόπτερα OH-58 πάρθηκαν από την σημερινή αντιπολίτευση και δεν βγήκαν να το διαφημίσουν, καθώς και τα 1200 Μ-1117 επίσης ήταν σύμφωνια που ξεκίνησε η αντιπολίτευση. Πλέον με ένα πυροβόλο των 30X113mm M230LF μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό game changer https://youtu.be/BclNyqP7hWk και https://youtu.be/rr7ym1zkda8 το οποίο να έχει και  στοιχειώδεις αντιαεροπορικές δυνατότητες. Επίσης υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τα εγγύς αντιαεροπορικά πυροβόλα που πλέον με την πληθώρα βλήματων πλεύσης και το ακριβό κόστος των αντιαεροπορικών πυραύλων έχει αυξηθεί πάρα πολύ η αξία τους. Η Τουρκία έχει εξελίξει το δικό της σύστημα που το ονομάζει Korkut. Η Ελλάδα ναι μεν έχει παλαιά πυραυλικά SORADS τα SA-8B και τα TOR-M1 που θα κάνουν δουλειά απέναντι στα βλήματα πλεύσης και στα μη επανδρωμένα, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες μάχης οι πύραυλοι τους θα τελειώσουν. Οπότε αντί για ΤΟΜΑ η Ελλάδα χρειάζεται αντιαεροπορικά συστήματα πυροβόλων. Η μόνη εξαίρεση είναι το σουηδικό CV-90 το οποίο διαφημίζεται ότι έχει αντιαεροπορική δυνατότητα αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί. Εάν επιλέγει το σουηδικό σύστημα, τότε είναι καλύτερα να επιλέγει το πυροβόλο των 40mm, γιατί έχει καλύτερα αποτελέσματα από τα αντίστοιχα των 30mm και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αντιαποβατικό. Όμως τα ΤΟΜΑ δεν μπορούν να αναχαιτίσουν ταχέως κινούμενους πυραύλους σε αντίθεση με τα αντιαεροπορικά πυροβόλα. Οπότε ίσως αντί για ΤΟΜΑ είναι καλύτερα τα Μ-1117 με πυροβόλο των 30mm και να πάμε σε καθαρά αντιαεροπορικά πυροβόλα

ΣΤ) πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν εξελίξει μη επανδρωμένα συστήματα πρωτοποριακά. Καλό θα είναι να επιλέγουν κάποια, να αγοραστούν, να δοκιμαστούν σε ασκήσεις και να φτιαχτεί δόγμα. Δεν μπορούν εν μια νυκτί από εκεί που δεν τα έχεις δοκιμάσει να τα χρησιμοποιήσεις σε επιχειρήσεις που μπλέκονται άρματα μάχης, πεζικό, πυροβολικό, αεροπορία, αεροπορία στρατού να χωθεί και κάτι νέο, χωρίς να έχει δοκιμαστεί. 


Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί και να έχει εμφύλιες διαμάχες
Πρέπει να γίνει Επανελληνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου