Σελίδες

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Για να πολεμήσει κάποιος για την πατρίδα και να σκοτώσει τον εχθρό είναι καλύτερο να έχει περιουσία. .

Η σημερινή κατάσταση που προσπαθεί να επιβάλλει η ανθελληνική κατοχική κυβέρνηση είναι ότι προσπαθεί να επανασυστήσει το φεουδαρχικό σύστημα, με διαφορετικό τρόπο από ότι παλαιότερα, αλλά αυτός είναι ο στόχος της.  

Το πρόβλημα με το φεουδαρχικό σύστημα είναι ότι δεν αντέχει σε υψηλής έντασης  - υψηλών απωλειών πολέμους. Αυτό διότι κάποιος ο οποίος είναι υπάλληλος (υπό άλλων) δεν έχει πρόθεση να πολεμήσει και να θυσιαστεί προκειμένου να μην αλλάξει αφέντη. Οι κουμουνιστές το έλεγαν ποιο ποιητικά "ο σκλάβος δεν έχει να χάσει τίποτα παρά τις αλυσίδες του".  Ακόμα και σήμερα εάν το υποστηρίζουν κάποιοι, δεν συνειδητοποιούν την κατάσταση υψηλής έντασης πολέμου στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος, και όταν θα συμβεί αυτό και θα βρεθούν αντιμέτωποι με το "θηρίο", τότε θα το βάλουν στα πόδια. Πιθανότατα για αυτόν τον λόγο αποφάσισε η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επι Κομνηνών να αλλάξει την πολιτική της έναντι των φεουδαρχών, και να παραχωρήσει κτήματα στους πολίτες με την προϋπόθεση να είναι πολίτες - οπλίτες (ακρίτες) που προστατεύουν την περιουσία τους, και αυτό είχε αντίκτυπο στην απευθείας αύξηση της μαχητικής ικανότητας του στρατεύματος. Επίσης το ίδιο ίσχυσε και στην Ουκρανία όπου οι δυνάμεις των teritorials - εθνοφυλακής ήταν αυτές που προέβαλαν την μεγαλύτερη αντίστασης στους Ρώσους.  

Η χριστιανική αίρεση των Ναζωραίων της ανατολικής Ρώμης γνωρίζει πολύ καλά τα παραπάνω, και για αυτόν τον λόγο καθοδήγησε το πνευματικό της παιδί την Ρωσία, να προτείνει στη Πολωνία να υιοθετήσει φεουδαρχικούς κανόνες προκειμένου να μην της επιτεθεί και ενστάλαξε το δηλητήριο της αλαζονίας. Η Πολωνία όντας αφελής και πονηρά σκεπτόμενη, φαντάστηκε ότι αυτό την συνέφερε. Όντως την συνέφερε βραχυπρόθεσμα, όμως μακροπρόθεσμα έκανε τους πολίτες της άβουλους ως προς την μάχη. Οι Αμερικανοί την ψυχολογική απόφαση της μάχης ή αποφυγής το αναφέρουν σαν "Fight or Flight". Αποτέλεσμα ήταν μετά η Πολωνία να πέσει σαν ώριμο φρούτο στις προθέσεις της Ρωσίας και να υποστεί διαμελισμούς και κατοχές οι οποίες ακόμα δεν τις έχει ξεπεράσει και ακόμα και σήμερα οι Πολωνικές και Αμερικάνικες δεξαμενές σκέψεις γνωρίζουν καλά ότι μόνο με βοήθεια μπορεί να ορθοποδήσει το γεωπολιτικό σχέδιο στρατηγικής ασφάλειας της Πολωνίας.  https://www.iwp.edu/articles/2020/12/23/intermarium-in-the-21st-century/ 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί 
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου