Σελίδες

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την ΕΑΒ.

Το νέο αόρατο μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ιαπωνίας, είναι το ιδανικότερο αεροσκάφος για τις ανάγκες της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας από πλευράς επιχειρησιακών και τεχνολογικών επιδόσεων.




Επίσης από πλευράς μαχητικής ικανότητας είναι το μοναδικό αεροσκάφος που μπορεί να αντιμετωπίσει το JSF που σε λίγα χρόνια θα επιχειρεί με την ΠΑ της Τουρκίας. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη Eurofighter, JSF, Su-35, Rafale, F-18E και Gripen είναι αμφίβολο εάν μπορούν να αντιμετωπίσουν το JSF και στην καλύτερη περίπτωση είναι ισάξια, πάντως δεν μπορούν να προσδώσουν στη Ελλάδα επιχειρησιακό πλεονέκτημα. Επίσης εάν μπούμε τώρα στο πρόγραμμα της ανάπτυξης θα έχουμε τα εξής πολιτικοοικονομικά πλεονεκτήματα :

  • Μελλοντική συμπαραγωγή μέσω της ΕΑΒ απάρτιων του αεροσκάφους. 
  • Μεταφορά τεχνογνωσίας 
  • Σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος - Ιαπωνίας - Αμερικής μέσω του κοινού προγράμματος
  • Σύσφιξη των ΕλληνοΑμερικάνικων σχέσεων και αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (Οι ΗΠΑ δεν θα χρειάζονται να ενισχύσουν την αεράμυνα της ΝοτιοΑνατολικής άκρης της Ευρώπης) 
  • Πραγματική δυνατότητα υποστήριξης του ενιαίυ αμυντυκού χώρου Ελλάδος - Κύπρου (αυτήν την στιγμή δεν διαθέτουμε αεροσκάφος που να μπορεί να επιχειρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα πάνω από την Κύπρο από πλευράς εμβέλειας) 
Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χαθεί, άλλη μια ευκαιρία από πλευράς Ελληνικής ΠΑ και ΕΑΒ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου