Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η στρατηγική σε θέματα πολέμου πρέπει να περιλαμβάνει θέματα εκτός του κουτιού

Σε περίπτωση πολεμικής στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας, οι Έλληνες πρέπει να σκέφτονται εκτός πλαισίου (outside the box).

Πόλοι Ρωμιοί δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ο ελληνικός στρατός μπορεί να κάνει επιθετική ενέργεια στην μικρά Ασία και το στηρίζουν άκριτα στην μικρασιατική καταστροφή του 1922 αφενός, και αφετέρου στο ότι μόνο στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν περί τα 15 εκατομμύρια Τούρκων. Οι συλλογισμοί τους είναι λάθος γιατί :

1ον η Κωνσταντινούπολη ναι μεν έχει 15 εκατομμύρια κατοίκους, όμως δεν είναι όλοι εθνολογικά και συνειδησιακά  ενιαίοι. Περισσότεροι από τους μισούς είναι Γκιουλενιστές, οι οποίοι και επιθυμούν ένα ποιο φιλελεύθερο σύστημα.

2ον  η Ελλάδα επεκτάθηκε από το 1912 παρά πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο στρατός της να μην επαρκεί για να ελέγξει τα ευρωπαϊκά εδάφη της, πόσο μάλλον δεν επαρκούσε για να έχει σημαντικές δυνάμεις στην μικρά Ασία.

3ον η Ελλάδα κατά τους βαλκανικούς πολέμους ήταν ιδιαίτερα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Ήταν υπερβολικά δύσκολο να συντηρήσει και να χρηματοδοτήσει την μικρασιατική εκστρατεία.

4ον οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής όχι μόνο δεν ήταν ουδέτερες, αλλά με την στάση τους και τις πράξεις τους ήταν ενάντια στην Ελλάδα.

5ον τότε δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα και που μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο μεταφοράς.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση παρόλα τα προβλήματα της, και διαθέτει και στοιχειόδη  αξιόλογο εξοπλισμό. Επίσης έχει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων για να επέμβουν σε μια περιοχή και να μπορούν να την ελέγξουν. Αυτό που δεν έχει είναι ζωτικότητα γιατί δεν έχει μύθο.

Ποιος όμως μύθος θα μπορούσε να επαναφέρει την ζωτικότητα στους Έλληνες? Σε αυτό το ερώτημα βρήκαμε μια απάντηση η οποία ταιριάζει και με τα  στρατηγικά σχέδια της Ελλάδος του σήμερα. 

Θα πρέπει στην βόρειο δυτική πλευρά της σημερινής Τουρκίας να ξαναδημιουργήσουμε την Τροία. Αυτό γιατί :

1ον οι προπάτορες Έλληνες κάναμε μια ύβρη όταν καταστρέψαμε την Τροία και  αυτό μας κατατρέχει σαν τον Οδυσσέα.  Πρέπει να επανορθώσουμε όπως έκανε ο μέγας Αλέξανδρος για την Θήβα.

2ον εάν ο ελληνικός στρατός μπεί στην Κωνσταντινούπολη θα συγκρουστεί με πολλαπλάσιους αντιπάλους σε περιβάλλον άγνωστο που ευνοεί την άμυνα. Σε αντίστοιχες ιστορικές περιπτώσεις ο γερμανικός στρατός καταστράφηκε στο Στάλινγκραντ και οι μάχες εντός κατηκοιμένων περιοχών είναι πολύ βίαιες και ο έχων το πλεονέκτημα της αριθμητικής υπέροχης συνήθως κερδίζει. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφύγουμε την Κωνσταντινούπολη.

3ον εάν δημιουργήσουμε μια νέα πόλη και την ονομάσουμε Τροία, μπορούμε να ελέγξουμε τα Δαρδανέλια, μπορούμε να αφήσουμε την Κωνσταντινούπολη απλά να σβήσει και μπορούμε πόλους ελληνογενείς Τούρκους να τους πάρουμε με το μέρος μας , εφόσων μνήμες του αρχαίου μεγαλείου υπάρχουν ακόμα. Επίσης η νέα Τροία είναι ποιο κοντά γεωγραφικά στον ελληνισμό από ότι η Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία πρέπει να διαλύσει
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου