Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η νομιμοποίηση της κάνναβης γροθιά στο στομάχι των εμπόρων ναρκωτικών και του βαθέως δικτατορικού ελληνοφοβικού κράτους.




Η νομιμοποίηση της κάνναβης, εάν γίνει με σωστό τρόπο, θα έχει τα εξής πλεονεκτήματα για τον ίδιο τον χρήστη: 


·         Ευκολότερη αποτοξίνωση των χρηστών ναρκωτικών. Σήμερα το να θέλει κάποιος να αποτοξινωθεί αποτελεί κίνδυνο για τον ίδιο, επειδή συνήθως γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και είναι επικίνδυνο για τους εμπόρους ναρκωτικών να τον αφήσουν μη ελεγχόμενο από την πιθανότητα να μιλήσει.

·         Αγορά των αναγκαίων ποσοτήτων από τον νόμιμο προμηθευτή αφού πιθανός θα είναι οικονομικότερος και ποιο ασφαλής από πλευράς ποιότητας. Οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται στην νοθευμένη χρήση.

·         Απομάκρυνση των χρηστών από τα κεντρικές περιοχές που υπάρχουν σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις αφού τα κέντρα της κάνναβης λογικά θα είναι σε παραμεθόριες περιοχές.

·         Ευκολότερος έλεγχος από πλευράς αστυνομίας και μείωση ως έναν βαθμό της παραβατικότητας αυτών των ατόμων, γιατί η διακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά με χρήματα και όχι με κλοπιμαία.  

·         Καταπολέμηση ως έναν βαθμό του καρκίνου και της επιληψίας, καθώς και πρακτικής απόδειξης  ως προς το κατά πόσο αυτά που γράφονται ισχύουν .


Για την ίδια την κοινωνία

·         Μείωση του τζίρου στους εμπόρους ναρκωτικών και γενικότερα σε όλους αυτούς που κατασκευάζουν και συντηρούν την διαφθορά  που μπορεί να είναι αστυνομικοί, λιμενικοί, δικηγόροι, δικαστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες, παπάδες, αθλητές, παράγοντες οργανισμών, ΜΚΟ,  κ.λ.π.

·         Βελτίωση των οικονομικών δεικτών λόγο απόδοσης ΦΠΑ και φόρου στην εφορία και ασφαλιστικών εισφορών για τους υπάλληλους των κέντρων. Αυτήν την στιγμή όλα είναι «μαύρα» και αφορολόγητα. Επίσης γίνεται δυνατή η νόμιμη εξαγωγή ποσοτήτων στο εξωτερικό.

·         Δημιουργία θέσεων νόμιμης εργασίας.

·         Μείωση του «μαύρου» χρήματος που πιθανός κατευθύνεται σε ανθελληνικά κέντρα (αφού σαν πράξη η διακίνηση ναρκωτικών είναι μισανθρωπική και κατά συνέπεια ανθελληνική).

·         Η νομιμοποίηση της κάνναβης θα επιφέρει αλλαγή στην συμπεριφορά των νέων, αφού με την απαγόρευση σε οτιδήποτε το καθιστάς επιδιωκόμενο, ενώ με την νομιμοποίηση έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται αδιάφορο. Επίσης θα πάψει να θεωρείται «μαγκιά» και με στοχευόμενη και συνεχής  ανατροφοδότηση στους νέους μπορεί να θεωρηθεί  απεχθές.  




Επίσης η κάνναβη δεν είναι μόνο τσιγάρο. Η κάνναβη είναι φυτό και φημολογείται ότι μπορεί να φτιάξει πολύ καλή σαλάτα. Επίσης υπάρχουν υποπροϊόντα της κάνναβης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν π.χ. σκούπες, σχοινιά, κ.λ.π. Εάν γίνει με σωστό τρόπο και εάν δεν προσπαθήσουν να κάνουν την περιοχή ένα τεράστιο μπάφο η νομιμοποίηση την κάνναβης πιθανός θα έχει αρκετά θετικά αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου