Σελίδες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αμέσως μετά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα



Ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις μιας πατριωτικής κυβέρνησης αμέσως μετά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. (Πρέπει να τονισθεί ότι η ποιο επικίνδυνη περίοδος για τα εθνικά συμφέροντα είναι τα πρώτα 2-3 χρόνια μετά την  επιστροφή σε εθνικό νόμισμα γιατί τότε θα κινδυνεύουμε και από τις χώρες του Ευρώ με αντίποινα. Επίσης μια επαναφορά σε εθνικό νόμισμα θα πρέπει να γίνει σταδιακά και για 1-3 χρόνια να κυκλοφορεί ταυτόχρονα με το Ευρώ)


Αμέσως μετά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα πρέπει να δοθεί μια ώθηση στην πρωτόγεννη παραγωγή. Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους. 

Άμεση κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους ασχολούνται με τον πρωτόγεννη και δευτερογενή τομέα και έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις. 

Άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου για της δασικές εκτάσεις και υιοθέτηση νομικού πλαισίου παρόμοιου με το Αμερικάνικο, δηλαδή διαχωρισμός των εκτάσεων εκτός πόλεως σε γεωργικές, λιβαδικές και δασικές.  Οι γεωργικές εκτάσεις θα παράγουν γεωργικά προϊόντα, οι λιβαδικές εκτάσεις (που σήμερα θεωρούνται δασικές και μένουν αναξιοποίητες ή καταπατημένες) θα γίνουν βοσκοτόπια για τα κτηνοτροφικά προϊόντα και οι δασικές εκτάσεις θα παράγουν  δασικά προϊόντα. Οι δασικές και οι λιβαδικές θα παραχωρηθούν σε καθεστώς ενοικίασης σε νέους ή παλαιούς αγρότες. Οι εκτάσεις αυτές θα είναι ενιαίες και μεγαλύτερες από τα 60 -100 στρέμματα (λιβαδικές) και 100000 στρέμματα (δασικές), έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός αξιοποιήσιμος χώρος για μια υγιή επιχείρηση (το βασικότερο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι η πολυδιάσπαση της γεωργικής γής). 

Άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου και δανειοδότηση επιχειρήσεων για επενδύσεις σε ιχθυοκαλλιέργειες και φυκοκαλλιέργειες. Είναι τομείς με πολύ μέλλον και τεράστιες δυνατότητες στον Ελλαδικό χώρο, τόσο λόγο καλού κλίματος όσο και λόγο ποιότητας νερού. Ακόμα αλλαγή του νομικού πλαισίου όσον αφορά τους τεχνικούς υφάλους. Η δημιουργία τεχνικών υφάλων πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες μιας πατριωτικής κυβέρνησης, διότι ίδι είναι πολύ  φανερό η πτώση της ιχθυοπαραγωγικής ικανότητας των Ελληνικών θαλασσών και λόγο κακής νοοτροπίας των Ελλήνων ψαράδων (χρόνια ψαρεύουν με δίχτυα που σέρνονται στο βυθό μαζεύοντας τους νεοσσούς, την τροφή των ψαριών και την ζωή από τον βυθό) 

Κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ηλεκτρονική βιομηχανία είναι η υιοθέτηση στο σχολείο και στα πανεπιστήμια φορητών υπολογιστών αντί για βιβλία. Το κόστος της εκτύπωσης και διανομής βιβλίων είναι πολύ μεγάλο, οπότε μια τέτοια κίνηση (ακόμα και εάν δεν ήταν πετυχημένη) θα έδινε ώθηση στις νέοιδρυθείσες ή παραπαίουσες ελληνικές εταιρείες ηλεκτρονικών και υπολογιστών.

Μια κίνηση άμεσης ώθησης της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (με τεχνογνωσία που υπάρχει) και κατά κόρων αναβάθμισης της Ελληνικής αποτρεπτικής ισχύος θα πρέπει να είναι η δημιουργία εποχούμενου φορητού παθητικών συστήματος εγγύς αεράμυνας. Δηλαδή η δημιουργία αντιαεροπορικού συστήματος πάνω σε τζιπ 4Χ4 με 2 ή 4 πυραύλους υπέρυθρης καθοδήγησης και πολεμική κεφαλή 5-10 κιλών και εμβέλεια 6-8 χιλιομέτρων. Ένα τέτοιο οπλικό σύστημα, που είναι στις δυνατότητες της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, θα δημιουργούσε ασπίδα προστασίας των νησιών απέναντι σε αεροσκάφη και Ε/Π και ταυτόχρονα θα προξενούσε τεράστιες ζημιές απέναντι σε αποβατικά και τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού, όντας αόρατο στους διώκτες του. 

Μια πολύ έξυπνη κίνηση  όσον αφορά την πολεμική βιομηχανία θα μπορούσε να ήταν η μετατροπή των πλεονασματικών αρμάτων μάχης από την συνθήκη CEF σε ΤΟΜΑ με αντιαεροπορικό πυροβόλο των 57εκατοστών ή και μεγαλύτερο (μέχρι 75 για να μην θεωρείται άρμα μάχης). Κάτι τέτοιο είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της πολεμικής βιομηχανίας, με μικρό κόστος καλύπτουμε έναν τομέα που μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα οπλικό σύστημα, και αποκτούμε ένα ΤΟΜΑ (με το κατάλληλο ΣΕΠ) με τις ανώτερες παγκόσμιος αντιαεροπορικές, αντιαποβατικές, και κατά οχυρώσεων ικανότητες.

Τεράστιο πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αυτήν την στιγμή είναι η παρασιτικές «κλίκες» επαγγελμάτων. Εργατολόγοι , μεγάλο μέρος από λογιστές, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και συμβολαιογράφους βρίσκουν εργασία όχι από την δυνατότητά τους να δημιουργούν και να παράγουν, αλλά από την τεράστια γραφειοκρατία που έχει δημιουργήσει το σύστημα για να έχουν αυτοί δουλειά. Αυτό για αυτές τις κλίκες είναι μεν καλό, αλλά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις υγιής δημιουργικές  δυνάμεις του τόπου, που βλέπουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια να υψώνεται ο απροσπέλαστος τοίχος της γραφειοκρατίας.

Τελευταίο αλλά πάρα πολύ σημαντικό έχουμε αφήσει τον τομέα των αγροτικών υβριδίων. Ως γνωστόν σχεδόν όλοι οι αγρότες χρησιμοποιούν υβρίδια στις παραγωγές τους γιατί κάτι διαφορετικό δεν είναι προσοδοφόρο και επίσης απαγορεύεται. Δεν γνωρίζω στις άλλες πόλεις τι γίνεται, αλλά στην Θες/νική οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τούρκικα υβρίδια (ή γερμανικά). Κάτι τέτοιο είναι  άκρος επικίνδυνο. Μια πατριωτική κυβέρνηση πρέπει να προνοήσει πρίν την έξοδο από το ευρώ να έχει ετοιμάσει βιολογικά εργαστήρια παραγωγής υβριδίων για τους αγρότες, διαφορετικά εάν μας κόψουν την προμήθεια υβριδίων κινδυνεύουμε να πεθάνουμε της πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου