Σελίδες

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τα τελευταία χρόνια η κατοχικές κυβερνήσεις, που διαδέχονταν η μια την άλλη, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό την υποβάθμιση της αισθητικής των Θεσσαλονικέων. 

Έργο τους ήταν το τούβλο στην μέση της Θάλασσας που ονομάστηκε Μέγαρο Μουσικής, το έκτρωμα  από τσιμέντο και σανίδια που ονομάστηκε Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και η τσιμεντόστρωση της παραλίας που ονομάστηκε νέα παραλία.

 Όμως η κατοχική κυβέρνηση με τα τσιράκια τους δεν σταμάτησαν εκεί. Προχώρησαν και έβαλαν μισοφέγγαρο στην υποτιθέμενη νέα παραλία ως ένδειξη υποταγής στον σουλτάνο Ερντογάν και έβαλαν ολόσωμο άγαλμα του αρχιπροδότη Καραμαν-αλή που σαν ανάδελφος εκφώνησε το κατάπτυστο «η Κύπρος κείται μακράν». 

Καλούμε τον Ελληνικό λαό της Θεσσαλονίκης να πράξει τα δέοντα και να βάλει τους προδότες της ιστορίας του στην θέση που τους αξίζει. 

Απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση των εκτρωμάτων από αριστουργήματα κλασικής τεχνικής που στην Ελλάδα τα κρύβουν μέσα στα μουσεία, αλλά κοσμούν τους δρόμους και τα πάρκα στις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και στα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου