Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ




Πριν από περίπου δύο μήνες τέθηκε σε εφαρμογή ένα ακόμη ύπουλό σχέδιο οικονομικής ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος εννοείται των θεωρητικά δυνατών οικονομικά χωρών. 

Ο Νόμος προβλέπει ότι μεταξύ των χωρών μελλών οι εμπορικές συναλλαγές θα γίνονται όχι μόνο άνευ εκτελωνισμού,  αλλά και χωρίς ΦΠΑ. 

Αυτό εν πρώτης άποψης φαίνεται καλό, αλλά είναι ένας ακόμα ύπουλος τρόπος φτωχοποίησης των λαών της Ευρώπης εκτός των βιομηχανικών χωρών.

Ο λόγος είναι ο εξής:
Ας υποθέσουμε ότι μια Ελληνική εμπορική επιχείρηση είναι να επιλέξει μεταξύ Έλληνα προμηθευτή και Ευρωπαίου προμηθευτή, που έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα και ακριβός την ίδια τιμή στο προϊόν. Η Ελληνική εμπορική επιχείρηση εάν επιλέξει τον Έλληνα προμηθευτή είναι αναγκασμένη να προ-πληρώσει το ΦΠΑ 23% την στιγμή που τα παραλαμβάνει τα προϊόντα, γιατί η συναλλαγή είναι μεταξύ δύο εταιρειών (και το ΦΠΑ θα γίνει άμεσα απαιτητό από το Ελληνικό Δημόσιο), ενώ αντίθετα εάν η συναλλαγή γίνει μεταξύ του Ευρωπαίου προμηθευτή η συναλλαγή δεν υπόκειται σε ΦΠΑ και το ΦΠΑ είναι απαιτητό την στιγμή της πώλησης. 

Αυτός ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται εδώ και περίπου 2 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε τεράστιο οικονομικό κίνητρο στην Ελλάδα για εισαγωγές μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι για επιτόπου παραγωγή στο Ελληνικό έδαφος. Αυτό σε συνάρτηση με το ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν το ίδιο καθεστώς φορολόγησης δέχονται το ΦΠΑ με την πώληση από την εμπορική επιχείρηση και όχι με την παραλαβή των προς πώληση προϊόντων , ουσιαστικά εξαφανίζει αυτό το πλεονέκτημα από τις αντίστοιχες Ελληνικές εξαγωγικές  εταιρείες. 

Για άλλη μια φορά το Ελληνικό τυραννικό - προδοτικό καθεστώς με τον κοινοβουλευτικό μανδύα τρίζει τα δόντια του. 

Ελληνικέ Λαέ, η ώρα που θα βρουν τιμωρία οι επίορκοι από το χέρι σου πλησιάζει. Όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα είσαι αμείλικτος. Δεν θα συγχωρέσεις και δεν θα ξεχάσεις τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου