Σελίδες

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Η ευρώπη έχει καταντήσει τους πολίτες ψυχολογικά βόδια. Εμείς δεν θα πεθάνουμε

 Ένα συνηθισμένο τρικ που κάνουν στις επιχειρήσεις πάχυνσης των ζώων για να πετύχουν γρηγορότερα αποτελέσματα είναι να  βάζουν το ζώο σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι σκοτεινό και στο οποίο δεν μπορεί να κινηθεί. Έτσι επειδή το ζώο δεν έχει ερεθίσματα το μοναδικό ερέθισμα που δέχεται είναι το φαγητό. Όλη την ενέργειά του την βγάζει στο φαγητό, γιατί μόνο αυτό έχει. Αποτέλεσμα μπορεί να τρώει ακατάπαυστα ότι του προσφέρουν, και για αυτόν τον λόγο πρέπει οι επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι θα του δίνουν για να μην παχύνει το ζώο και υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα στο τελικό προϊόν. 

Αυτήν όμως την προσοχή δεν την δίνουν οι gowlider της ευρώπης στους πολίτες τους. Με ακριβώς την ίδια μεθοδική που χρησιμοποιούν στα ζώα - βόδια, έχουν αφαιρέσει όλα τα σημαντικά ερεθίσματα (τα σοβαρά θέματα για τα οποία πρέπει να παρθεί απόφαση) από τους πολίτες τους (όχι ότι είναι μορφωμένοι και μπορούν να πάρουν μια σωστή απόφαση, γιατί έχουν φροντίσει να μην τους μορφώσουν επάνω σε αυτόν τον τομέα), υποβαθμίζοντάς τα σαν θέματα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, και αντίθετα αναβαθμίζουν άλλα θέματα κυρίως που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση. Έτσι δημιουργούν ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με τα ζώα πάχυνσης, τα οποία πέφτουν με τα μούτρα σε κάθε είδους καταναλωτική συνήθεια - μόδα. Ίσως αυτό είναι και το πρόβλημα της σημερινής εποχής που πολλοί άνθρωποι είναι υπέρβαροι, γιατί αυτή η καταναλωτική μανία μπορεί να βρίσκει διέξοδο εκτός από υλικά αγαθά και στα διατροφικά αγαθά. Επίσης οι σημερινοί άνθρωποι (και ακόμα περισσότερο τα παιδιά) είναι θυμωμένοι και έχουν άγχος, γιατί τα καταναλωτικά αγαθά δεν τους γεμίζουν, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά αυτοί έχουν προσμονή ότι θα τους ολοκληρώσουν κατά κάποιο τρόπο και πάντα θέλουν κάτι περισσότερο, το οποίο συνήθως είναι πολύ δύσκολο να γίνει εφικτό και το οποίο οι διαφημιστικές το έχουν κάνει να φαίνεται απλό. 

Όμως αυτό φέρνει σαν συνέπεια και ένα άλλο αποτέλεσμα, που το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές σαν δικαιολογία της μη τεκνοποίησης πολλών παιδιών. Εφόσον υλικά αγαθά δεν μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε, κάνουμε ένα παιδί έτσι ώστε να μην του λείψει τίποτα. Αυτό βέβαια με περισσότερη σκέψη είναι βλακεία σαν δικαιολογία, γιατί τα βασικά προς το ζην υπάρχουν, και σίγουρα υπάρχουν σε πολύ καλύτερη ποιότητα και ποσότητα από ότι υπήρχαν τα χρόνια των γονιών μας καθώς επίσης και οι δυνατότητες που έχουν οι σημερινοί νέοι σε πολλά ζητήματα (υγείας, εκπαίδευσης) είναι αναβαθμισμένες. Όμως σαν δικαιολογία υφίσταται και επηρεάζει κόσμο. 

Το δεύτερο πράγμα που μας ενδιαφέρει όσον αφορά τον καταναλωτισμό είναι ότι πολλοί Έλληνες δεν προτιμούν κάποιες δουλειές που τις έχουν διαχωρίσει σε χαμηλού κοινωνικού προφίλ οι οποίες αμείβονται χαμηλά και δεν απαιτούν εμφανείς ικανότητες και γνώσεις. Αυτές οι δουλειές σήμερα συνήθως τις κάνουν τριτοκοσμικοί μετανάστες οι οποίοι αμείβονται πολύ χαμηλότερα από τον Έλληνα, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μπορεί να κάνει καλύτερη έκπτωση ή να έχει μεγαλύτερο κέρδος. Όμως αυτή η συμπεριφορά, που αποτελεί απόρροια των κατασκευασμένων καταναλωτικών συνηθειών μας, ανοίγει την κερκόπορτα για να μας έρθει το κάθε καρυδιάς καρύδι και να μείνει στην Ελλάς αλλάζοντας την πληθυσμιακή σύνθεση και την πολιτιστική συμβατότητα. Ίδη η ευρώπη πεθαίνει σιγά σιγά και δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, γιατί το ζωντανότερο κύτταρό της (ο μέσος πολίτης, ο πολίτης του μόχθου και της εργασίας, ο πολίτης της δημιουργίας) έχει περιέλθει σε αδράνεια. Εμείς όμως είμαστε ένα έθνος το οποίο έχει καταφέρει να περάσει δια πυρός και σιδήρου και κατάφερε να υπάρχει έως τώρα. Δεν θα τελειώσουμε έτσι επειδή κάποιοι από αφέλεια προτείνουν πρότυπα που δεν αρμόζουν στον Ελληνικό τρόπο ζωής, που είναι λιτός έχει σκοπιμότητα και λόγο ύπαρξης, αλλά μάλλον στον μοναρχικό  τρόπο ζωής, ο οποίος ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε εύπορους και δούλους, και τον οποίον οι Έλληνες πολέμησαν και νίκησαν, και στο πεδίο του πολέμου και στο πεδίο των ιδεών. Όμως τον ακολούθησαν οι δυτικοί στην ευρώπη και μας έρχεται σήμερα με τον μανδύα της δήθεν δημοκρατικότητας, των φιλελεύθερων αξιών και της προοδευτικότητας, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί υλιστική και τυραννική κοσμοθεωρία και είναι οπισθοδρόμηση σε αξίες που είχαν οι Έλληνες και που αναίρεσαν για κάποιες καλύτερες.  

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί 

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 

Πρέπει να γίνει επανελλήνιση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου