Σελίδες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πως θα πρέπει να ελευθερώσουμε την Κύπρο

 Αρχικά θα πρέπει να δούμε ποιές δυνάμεις εκτός Ελλάδος μπλέκονται στην Κύπρο. Έχουμε : 

α) Τουρκία

β) Ρωσία

γ) Αγγλία 


Η Αγγλία φθίνει, και δεν έχει ερείσματα στον Λαό, εκτός οικονομικά συμφέροντα και κάποιους βρετανοσπουδαγμένους. Όμως και σε αυτά φθίνει, και στο μέλλον με την πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας θα φθίνει ακόμα περισσότερο, οπότε η περίπτωση της Αγγλίας καλό είναι να μην μας απασχολήσει τώρα, γιατί τυχών επίληση αργότερα μάλλον θα έχει θετικότερες προδιαγραφές για την Ελλάς. 

Το θέμα της Τουρκίας και της Ρωσίας ίσως μας συμφέρει να το δούμε ενιαία. 

Μία καλή δυνατότητα είναι μια ενδεχόμενη ξαφνική προέλαση των Ελληνικών δυνάμεων τον μήνα Μάρτιο στην Ανατολική Θράκη. Η αναπάντεχη κατάληψη της πεδιάδας της Ανατολικής Θράκης, μέχρι την Κωνσταντινούπολη (όχι και της Κων/πολης, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών και πιθανός επειδή τέτοιου είδους μάχες εκτός από αμφίροπες έχουν και μεγάλες απώλειες, η Ελλάς στην παρούσα φάση δεν θα ήταν καλό να διακυνδηνεύσει την ζωή χιλιάδων Ελλήνων ειδικά όταν το δημογραφικό ισοζύγιο δεν είναι υπέρ μας καθώς και επειδή η Τουρκία σαν αμυνόμενη θα είχε πλεονέκτημα) και ο έλεγχος των υδάτινων πόρων ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού σε μια περιοχή των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων θα ήταν αρκετά για να αναγκάσουμε την Τουρκία να υπογράψει το οτιδήποτε. 


Ταυτόχρονα με την επιθέση στην Ανατολική Θράκη, φροντίζουμε ένας από τους στόχους της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι και οι γέφυρες του Βοσπόρου. Αυτό γιατί ενώ η Ελλάς θα έχει, αμέσως μετά την επίθεση, ζητήσει από την Ρωσία να υπογράψει την ασφαλή διέλευση των Ρωσικών πλοίων με την Ρωσία, ή μπορεί να γίνει με ανακοίνωση, δεν θα προβλέπει το κείμενο της εκφώνησης ή της  υπογραφής της μη κατάρευση των γεφύρων. Αυτό εάν θα γίνει γρήγορα θα προκαλέσει το κλείσιμο του περάσματος του Βοσπορου. Κάτι τέτοιο θα αναγκάσει και την Ρωσία να προβεί σε διαπραγματεύσεις.

Όταν γίνει η κατάλληψη της Κων/πολης ταυτόχρονα γίνεται και κατάληψη της Ίμβρου και της Τενέδου. 

Η Ελληνική πλεύρα θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα εξής: 

Οπισθοχωρούμε και αφήνουμε την πρόσβαση στο νερό και το ηλεκτρικό στην Κων/πολη  με την προϋπόθεση 

α) Απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο

β) Απόσυρση των εποίκων από την Κύπρο και επαναφορά του προ της εισβολής status στον πλυθησμό 85 Ελληνοκύπριοι 15 Ελληνοκύπριοι με μουσουλμανική θρησκεία

γ) Επαναφορά των περιουσιών των Ελλήνων της Κων/πολης με τα ποσοστά που όριζε η συνθήκη της Λωζάνης

δ) Ιμβρος και Τένεδος αναγνώριση της Ελληνικότητας των νησιών και απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων και πολιτών 

ε) Επέκταση στα 12 νμ στο Αιγαίο. 

στ) οι αμφισβητούμενες βραχονησίδες, όλες υπό Ελληνική κατοχή 

ζ) το Κλασσομενήσι ή Δρυμούσα (νησί απέναντι από την Σμύρνη) σε Ελληνική κατοχή, απομάκρυνση όλων των Τούρκων

η) το σήμερα ακατοίκητο νησί Kekova (λίγο μακρύτερα από το Καστελόριζο) σε Ελληνική κατοχή και αλλαγή ονόματος, καθώς επίσης και το ακατοίκητο νησί Dara απέναντι από την Κύπρο και τα νησιά Babadil Adalari, Devecitasi Ada Adalari, Suluada, Ucadalar. 

θ) απαγόρευση των Τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο και Μεσσόγειο. 

ι) απαγόρευση δια παντώς του τουρκικού ναυτικού και τουρκικού λιμενικού σώματος στο Αιγαίο και τον Ελλήσποντο

Έπειτα με την Ρωσία θα γίνει η εξής συμφωνία: Θα αφήσουμε τους Τούρκους να ανοίξουν τον Βόσπορο και να ξαναφτιάξουν τις γέφυρες, με την προϋπόθεση : 

α) να μην επεμβείτε στο θέμα της Κύπρου και να αφήσετε ακάλυπτους τους δικούς σας ανθρώπους στην Κύπρο. 

β) δεν θα επεμβείτε ενάντια στην Ελλάδα, ούτε στην Ελληνική Εθνόσφαιρα, ούτε σε Ελληνογενείς πλυθησμούς εντός Ρωσίας για τα επόμενα 100 χρόνια. 

γ) μεταφορά των Ρωσικών μοναστηριών του Αγίου Όρους και της μοναστηριακής περιουσίας στο Ελληνική κυβέρνηση

δ) Ανεξαρτητοποίηση και αποστρατικοποίηση της Κριμαίας

Αφού υπογραφούν όλες αυτές οι συμφωνίες (αναλυτικά), τότε και μόνο τότε θα υποχωρήσουν οι Ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις στην μαύρη γραμμή και θα αφήσουν να πιεί νερό η Κων/πολη και θα αφήσουν να ανοίξουν τον Βόσπορο οι Τούρκοι. 


Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί 

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου