Σελίδες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Από τις εθνικηστικές πομφόλυγες στην ψυχρή λογική.

Εδώ και λίγες ημέρες υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας. Σε αυτό το έγγραφο φαίνεται να μην αναγνωρίζεται η ΑΟΖ της Κρήτης. Επίσης η Τουρκία σκοπεύει να κάνει ασκήσεις στην θεωρητικά κοινή ΑΟΖ και να δημιουργήσει πρόβλημα στην έρευνα υδρογοναθράκων από μέρους της Ελλάδας. 

Ποια πρέπει να είναι η Ελληνική στάση με σκοπό ότι κάνουμε να αποβεί προς το συμφέρον μας. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες δεν θα πάνε μόνο σε εμάς ούτος η άλλος, αλλά θα μπουν και ξένες δυνάμεις. Αυτήν την στιγμή η κατάσταση φαίνεται πως έχει ως εξής : η κύρια παγκόσμια δύναμη (ΗΠΑ) μας στηρίζει, αλλά δεν πρόκειται να ματώσει για πάρτη μας. Επίσης μας στηρίζει και μια ποιο μικρού μεγέθους δύναμη η Γαλλία. Η άλλη υπερδύναμη (Ρωσία) θα κάνει ότι μπορεί με σκοπό να μην βγει το φυσικό αέριο από την περιοχή, που αποτελεί ανταγωνιστικό προϊόν απέναντι στο δικό της φυσικό αέριο και γι'αυτό τον λόγο έχει τακτική σχέση με την Τουρκία. Το Ισραήλ που είναι ταυτόχρονα μικρή χώρα, αλλά και παγκόσμια υπερδύναμη φαίνεται να μας στηρίζει, γιατί μέσω Ελλάδας παρακάμπτει το ισλαμικό τόξο που έχει δημιουργηθεί γύρω του από Τουρκία, Συρία, Ιράν και αποκτάει στρατηγικό βάθος. 

Οι πράξεις τις Τουρκίας είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, αλλά σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αντιδράσει όλοι θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια το διεθνές δίκαιο και θα συμμαχισουν με την Τουρκία. Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα εάν αντιδράσει , επειδή είναι ποιο αδύνατη θα χάσει πολλά, αλλά δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος. Ποια στρατηγική προτείνουμε για την Ελλάδα: 

Αρχικά θα πρέπει σε φραστικό επίπεδο να κατακρίνει την Τουρκία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για την επιθετική της στρατηγική, αλλά και για το ότι μέσα στην περιοχή της δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και γενοκτονεί τις μειωνότητες. 

Έπειτα πρέπει να εφαρμόσει μια κατευναστική στρατηγική, κάνοντας μερικές ναυτικές ασκήσεις αρχικά στην διαφιλονικούμενη περιοχή, οι οποίες σιγά σιγα θα πρέπει να δείχνουν μειωμένες, αλλά πάντα θα υπάρχει μια. Έτσι μακροπρόθεσμα θα δείξει στην Τουρκία ότι η Ελλάδα αποδέχεται τα τετελεσμένα. Ούτος η άλλος ακόμα και εάν υπογράφουν τα συμβόλαια, η πραγματική διαχείριση των υδρογονανθράκων θα γίνουν μετά από 2-4 χρόνια και αναγκαστικά θα περάσουν από την ελληνική ενδοχώρα, οπότε αναγκαστικά θα έχουμε γνώση του τι γίνεται. 

Όμως όσο κατευναστική πολιτική ασκείται στο εξωτερικό, στο εσωτερικό θα πρέπει να ετοιμάζονται πυρετωδώς. Αρχικά θα πρέπει να γίνει η παραλαβή και εκπαίδευση του προσωπικού στα δυο AEGIS αντιτορπιλικά. Πρέπει η Ελλάδα να ζητήσει και άλλα 2-4 αποσυρρόμενα καταδρομικά Ticonderoga από τις ΗΠΑ. Επίσης πρέπει να παραληφθούν και τα 1200 θωρακισμένα M1117. Θα πρέπει να αγοραστούν μεταχειρισμένα ρουκετοβόλα από τις ΗΠΑ και μεταχειρισμένα Mirage 2000 από την Ταϊβάν. Για αυτά τα πολεμικά ακόμα και εάν ο Λαός χρειάζεται να ματώσει οικονομικά , καλύτερα να ματώσει οικονομικά παρά κανονικά. Επίσης θα μεταφερθούν τα ρουκετονολα στα νησιά και τα αεροδρόμια της Κύπρου θα τροποποιηθούν έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν πολεμικά αεροπλάνα.

Έπειτα και σε ανύποπτο χρόνο και αφού έχουν με την βία ή με συμφωνία διωχθούν όλοι οι λαθροέποικοι ή φυλακιστούν , θα γίνει μια ξαφνική επιθετική ενέργεια στην Τουρκία στην οποία θα είναι ολιστική και θα περιλαμβάνει: Ίμβρο Τένεδο, Ανδριανούπολη και περικύκλωση της Κωνσταντινούπολης, Κύπρο, καταστροφή ναυτικών και αεροπορικών βάσεων  και καταστροφή πολιτικών υποδομών με σκοπό να υπάρξουν εκατόμβες θυμάτων λόγο ελλειπούς υγιεινής (εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, υδραγωγεία), αναγνώριση Κουρδικού κράτους και αναγνώριση ελληνικής ΑΟΖ στα 12 νμ. 

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου