Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Εθνοφύλακες, ένας θεσμός που έχει διαβρωθεί

Η εθνοφυλακή είναι εάν σώμα που σκοπό έχει αφενός να βοηθάει στην άμυνα της χώρας, αφετέρου να δίνει ένα οικονομικό βοήθημα στους πατριώτες την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε. Για αυτόν τον λόγο έχει οργανωθεί σε δύο τμήματα (τουλάχιστον τόσα γνωρίζουμε στην βόρεια Ελλάδα) το ένα τμήμα είναι που κάνει υπηρεσίες σε στρατόπεδα αποθήκες (στα αστικά κέντρα) και για αυτόν τον λόγο αμοίβεται, και το άλλο τμήμα είναι αυτό το οποίο είναι στα συνοριακά χωριά, φέρει οπλισμό στην οικία του και αναλαμβάνει σε περίπτωση επίθεσης την άμυνα της περιοχής.

Άμα εξαιρέσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την περιοχή της Δυτικής Θράκης, που υπάρχει λόγος να υπάρχει μια τέτοια οργάνωση η οποία όμως με τακτική εκπαίδευση, πρακτική και θεωρητική (θεωρητική γιατί ο τρόπος του πολέμου μέσα από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα και τις νέες τεχνολογίες έχει αλλάξει , και πρέπει να προσέχουν πολύ το τι θα κάνουν),  να μπορεί να αναλάβει έργο, στις υπόλοιπες περιοχές χρειάζεται εθνοφυλακή μόνο για εσωτερική ασφάλεια μέσα στα στρατόπεδα. Όμως ο Ελληνικός στρατός, ίσως και για λόγους κοινωνικής συνοχής έχει και εθνοφυλακή και στα υπόλοιπα συνοριακά μέρη. Αυτό το εκμεταλλεύονται επιτήδειοι χριστιανοφύλακες (γιατί στα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα για κάθε φωτογραφία τους έχουν και από δύο τρεις φωτογραφίες με χριστιανικό περιεχόμενο, αγνοώντας προφανώς ότι το χριστιανικό δόγμα είναι οικουμενικό και μισελληνικό), πιθανώς καθοδηγούμενοι, και γίνονται εθνοφύλακες για να αμείβονται, και οι οποίοι δηλώνουν περιοχές που αφενός είναι συνοριακές , αφετέρου όμως ο πραγματικός πόλεμος θα είναι μακριά. Έτσι με αυτόν τον τρόπο αφενός το παίζουν πατριώτες και Ράμπο, αφετέρου έχουν μια θέση σχετικά προστατευμένη από το μένος του πολέμου.

Θα γίνει και επερώτηση στην βουλή για την σιωπηλή κατάργηση της συμμετοχής στην παρέλαση της εθνοφυλακής, που πολύ καλά έγινε , γιατί όντως η εθνοφυλακή καθοδηγούμενη ήθελε να εκφράσει ανθελληνικά συνθήματα στην παρέλαση (ήθελε να φωνάξει με στόμφο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική , υπονοώντας ότι το κατεχόμενο κομμάτι της βόρεια Μακεδονίας δεν είναι Ελληνικό).

Ίσως το ποίο σωστό που θα πρέπει να γίνει, είναι ο επανακαθορισμός των υποχρεώσεων της εθνοφυλακής και ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ ανά 6 μήνες) να περνάνε θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας 4-6 ωρών, για να μπορεί κάποιος να θεωρείται εθνοφύλακας, έτσι ώστε να γνωρίζει το εθνικό συμφέρον, να το κατανοήσει και να μπορεί να το αναπαράγει. Αυτό γιατί πόλοι καθοδηγούμενοι από Αρλεκίνους λένε και κάνουνε διάφορα, τα οποία νομίζουν  ότι  ταυτίζονται με  το  εθνικό  συμφέρον, αλλά στην πραγματικότητα υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου