Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η οικονομική δραστηριότητα της Καλαμαριάς βούλιαξε

Η οικονομική δραστηριότητα της Καλαμαριάς έχει εδώ και κάμποσα χρόνια που έχει βουλιάξει. Μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση και το βιοτικό επίπεδο της περιοχής που παλαιότερα έσφυζε από πλούτο πέφτει σωρηδόν. Σήμερα η οικονομική δραστηριότητα στην Καλαμαριά κρατιέται από τους δημόσιους υπαλλήλους και τις καφετέριες στον πεζόδρομο. Η παραλιακή που κάποια στιγμή θεωρούνταν περισσότερο κοσμική από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τα πρώτα χρόνια της κρίσης έχει σβήσει. Η φασίζουσα ψευτοαριστερή μοναρχία του δήμου Καλαμαριάς με πράσινο φόντο έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να διαλύσει την οικονομική δραστηριότητα και να μεταφέρει πακτωλό χρημάτων και κεφαλαίων από την άλλοτε σφύζουσα Καλαμαριά στο Mediterranean Cosmos.

Πώς έγινε όμως αυτό το κατόρθωμα? Ενώ θα μπορούσε να δημιουργηθεί, με χρήματα του κράτους, την εποχή των παχαίων αγελάδων ένα μίνι εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Καλαμαριάς στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς , ο δήμος Καλαμαριάς , ο εμπορικός σύλλογος και σύλλογοι της Καλαμαριάς (που ως εκ θαύματος πρόσκεινται στην ίδια παράταξη με τον δήμο και λειτουργούν σαν φερέφωνα του, αφού λαμβάνουν χρηματοδότηση από αυτόν) πολέμησαν αυτήν την πρόταση με πρόσχημα ότι θα τους μείωνε την δουλειά, και έριξαν τον Απόλλων Καλαμαριάς στην Δ εθνική από χρέη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν από αδιαφορία και από σκοπιμότητα για να μην γίνει το εγχείρημα του έργου. Ακόμα και το δικαστήριο που έγινε και κατά το οποίο πληρώθηκε ο δικηγόρος για να διώξει τον καταπατητή μέσα από το γήπεδο τεχνιέντος χάθηκε. Τεχνιέντος γιατί πρακτικά δεν υπάρχει κανένας που να έχει ιδιοκτησία με χρυσόβουλα η με τουρκικά κατάπια σε περιοχή που κατά την τουρκοκρατία, αλλά και πριν 80 χρόνια ήταν ρέμα.

http://www.apollonkalamarias.com/2008/04/37

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μετέπειτα σταδιακή (αλλά σταθερή) αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών των σχετικά εύπορων Θεσσαλονικέων από την τοπική αγορά της Καλαμαριάς, στην αγορά του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos. 

 Βέβαια αυτή η καταναλωτική συνήθεια θα είναι κάπως σύντομη, γιατί έρχεται το διαδίκτυο , το οποίο με την σειρά του θα ενοποιήσει την "αγορά", αλλά η δυνατότητα της αγοράς της Καλαμαριάς, εάν διέθετε το μικρό εμπορικό κέντρο, θα κρατούσε τον κόσμο στην αγορά της και θα δημιουργούσε πιάτσα.

Επίσης εκτός αυτού, επειδή το εμπορικό κέντρο θα ήταν ιδιοκτησία του ερασιτέχνη Απόλλων Καλαμαριάς, τα χρήματα από τα ενοίκια θα πήγαιναν ανταποδοτικά στους πολίτες της Καλαμαριάς. 

Ενώ είναι λυπηρό αυτό το φαινόμενο για τους Έλληνες συμπολίτες μας αφενός, αφετέρου είναι δίκαιο, γιατί όταν κάποιος εναντιώνεται στο σωστό και το τίμιο είναι απόλυτα φυσιολογικό να έρχεται η Νέμεσις και να τιμωρείται. 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου