Σελίδες

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Θα πρέπει να ειμαστε έτοιμοι για το βίαιο Grexit

Η Ελλάς θα πρέπει να είναι έτοιμη μετά την Ιταλία να κάνει και αυτή το δικό της Grexit. Στο τέλος η Γερμανία θα είναι η μόνη που θα μείνει στο Ευρώ , μαζί με ένα πολύ στενό πυρήνα χωρών που ούτος η άλλος έχουν τα ίδια συμφέροντα.

Ένα όχι μόνο νομισματικό, αλλά και γεωπολιτικό grexit πρέπει να γίνει για πολλούς λόγους:

Αρχικά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να ξεκινήσει η παραγωγή στην Ελλάδα εάν είμαστε όχι στο Ευρώ , αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν φτιάχτηκε η ΕΕ  φρόντισαν να την φτιάξουν δημοκρατικά , και επειδή οι βόρειες χώρες έχουν περισσότερο πλυθησμό και διαφορετικά συμφέροντα, από την Ελλάδα την υπερκέρασαν και την χρησιμοποιούν σαν εισαγωγέα για τα προϊόντα τους.

Επίσης το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ταυτίστηκε με το γερμανικό και δάνειζαν στην Ελλάδα χρήματα με εγγύηση του δημοσίου ενώ γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτά τα χρήματα να επιστραφούν. Τώρα ζητάνε να επιστραφούν αυτά τα χρήματα και με αυτά τα χρήματα θέλουν να σταθεροποιήσουν το γερμανικό τραπεζικό σύστημα που πάει προς διάλυση.

Ακόμα η Γερμανία έκανε την εξής ατιμία απέναντι στην Ελλάδα. Βοήθησε και , συνεχίζει να βοηθάει ακόμα και σήμερα, την Τουρκία με διάφορα προσχήματα. Η Τουρκία και στον Α και στον Β παγκόσμιο πόλεμο ήταν σύμμαχος με την Γερμανία. Αυτό η Γερμανία δεν το έχει ξεχάσει. Αυτήν την στιγμή η Γερμανία μπορεί να μην έχει στρατό , από την άλλη όμως η Τουρκία είναι πάνοπλη. Εάν δεν συμβεί γεωπολιτικό grexit η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Τουρκία , αλλά ούτε και να παράγει ανταγωνιστικά με αυτήν προϊόντα, με σκοπό αφενός να κερδίζει η Ελληνική οικονομία αφετέρου να ζημιώνεται η τουρκική. Πχ η Ελλάδα θα μπορούσε να  παράγει φουντούκια , ένα προϊόν που ευδοκιμεί σε Ελλάδα και Τουρκία και στο οποίο η Τουρκία έχει μονοπώλιο αφού η παραγωγή της καλύπτει το 80% της παγκόσμιας ζήτησης. Εάν η Ελλάδα καλλιεργούσε φουντούκια και θα είχε οικονομικό όφελος αλλά και θα περιόριζε και την οικονομική αλλά και την πολιτική επιρροή της γείτονος. Ένα άλλο σημείο που μας έκανε τεράστια ζημιά η ΕΕ είναι στην παραγωγή γάλακτος. Η Τουρκία φτιάχνει γιαούρτι που το ονομάζει Greek style yogurt και το εμπορεύεται στις ΗΠΑ. Λόγο μη επαρκής παραγωγής γάλακτος κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το κάνουν ελληνικές εταιρείες όπως και εταιρίες φέτας. Η έξοδος από την ΕΕ και η στοχευμένη παραγωγή τέτοιων προϊόντων που να απευθύνονται στην αμερικανική αγορά, θα έλυνε σχεδόν αυτόματα το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα, λόγο μεγέθους, αλλά θα είχε και σαν συνέπεια την μεταφορά της ανεργίας και της ένδειας στην γειτονική και εχθρικά προσκείμενη χώρα.

Τέλος η τελική προσπάθεια των Γερμανών να ενοποιήσουν την ΕΕ μέσω της ομογενοποίησης με τριτοκοσμικός ισλαμιστές υποκρύπτει και μια προσπάθεια των Τούρκων να επεκτείνουν τα πολιτιστικά τους σύνορα σε περιοχές που ουσιαστικά ποτέ δεν κατείχαν εξ ολοκλήρου. Δηλαδή μπορεί οι ίδιοι να είχαν καταλάβει την Ελλάδα επί οθωμανικής αυτοκρατορίας , αλλά ουδέποτε αποτελούσαν πλειοψηφία σε ελληνικές περιοχές. Σε αρκετές περιοχές απλά είχαν έναν τοποτηρητή και έτσι θεωρούνταν Οθωμανοί. Όμως τώρα με το να κάνουν εποικισμό δημιουργούν τεράστια προβλήματα τα οποία είναι μη αναστρέψιμα. Και δεν αλλάζουν τόσο οι πολιτιστικές συνήθειες τα ήθη και τα έθιμα (πολιτιστική αλλοίωση), αλλά ενδέχεται να γίνει και αλλαγή στο DNA από επιμιξίες.

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να τριχοτομηθεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου