Σελίδες

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μια διαφορετική οπτική ενός θλιβερού γεγονότος

Ο τραγικός θάνατος ενός ομογενή χθες στην Αλβανία προκαλεί ποικίλες σκέψεις είτε πρόκειται για  μια εν  ψυχρό δολοφονία των Αλβανών πραιτωριανών, είτε για τραγικό αποτέλεσμα της προσπάθειας σύλληψης του.

Η Αλβανία έχει ζητήσει 3 φορές να ενωθεί με την Ελλάδα και τις τρεις φορές (πρώτα η Αυστροουγγαρία και τις άλλες δύο η Ιταλία) οι μεγάλες δυνάμεις δεν το επέτρεψαν.

Για να μην υπάρχουν καλές σχέσεις με τους γείτονες η βόρεια Ήπειρος δόθηκε στην Αλβανία, ενώ είχε αμιγώς ελληνικό πληθυσμό και αντίστοιχα το Κόσοβο δόθηκε στην Σερβία ενώ είχε αλβανικό πλυθησμό με σκοπό να λειτουργούν αυτές οι περιοχές σαν αγκάθια στις σχέσεις των δύο χωρών με την Αλβανία.

Αυτήν την στιγμή η Αλβανία συντηρείται οικονομικά από την Ιταλία και ελέγχεται από αυτήν μέσο της τοποθέτησης αχυρανθρώπων σε καίριες θέσεις.

Η Ιταλία σήμερα εκτός από το οικονομικό πρόβλημα έχει και ένα άλλο πολύ σοβαρότερο πρόβλημα το ότι η ελληνογενείς νότια Ιταλία θέλει να αποσχιστεί. Μετά τον β Παγκοσμίο πόλεμο είχε γίνει αντάρτικο, το όποιο καταπνίγηκε. Κατά την διάρκεια αυτού του αντάρτικου η Ελλάδα δεν βοήθησε ως όφειλε τα αδέλφια μας στην νότια Ιταλία, αλλά για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι εκείνη την περίοδο η Ελλάς πολεμούσε για να μην απολέσει την Θράκη και την Μακεδονία.

Έχοντας όλα αυτά υπο όψη και θεωρώντας ότι έχει αλλάξει γεωπολιτικό συμφέρον η αστερόεσσα, μετά την επίλυση του θέματος του Κοσόβου, λογικά θα επακολουθήσει το θέμα με την βόρεια Ήπειρο. Αυτά τα θέματα συμφέρει τις ΗΠΑ να λυθούν γιατί στην μάχη της ενάντια στην Ρωσία θέλει στρατηγικό βάθος στις βάσεις της στην νότια Ευρώπη.

Υποθέτοντας ότι αυτά που αναφέρω είναι σωστά τότε πολύ πιθανό οι φίλοι μας οι Ιταλοί να ζητήσουν κροκοδείλια συγνώμη ( που έκαναν για να φαίνεται) και να υπονομεύσουν όσο περισσότερο μπορούν τις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.

Οπότε εάν είναι σωστός ο συλλογισμός μου τέτοια προβοκάτσια πιθανώς θα ξαναγίνει, αλλά υπεύθυνος θα είναι το ιταλικό κράτος. Ουσιαστικά έχουμε μια επανάληψη του  Β Παγκοσμίου πόλεμου σε άλλη μορφή, υβριδική και πολυεπίπεδη.

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου