Σελίδες

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Οι Έλληνες δεν πρεπει να ξανακάνουμε το ιδιο λάθος

Στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο http://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2018/04/blog-post_398.html?m=1   θα πρέπει να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις τις οποία δεν τις αναλύει ο αρθρογράφος , αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός του και πιθανότατα δεν τον ενδιαφέρει, αλλά ενδιαφέρει πάρα πολύ τους Έλληνες στο θρήσκευμα.

Η παράταξη των ελίτ που ήταν φιλελεύθερη και ποιο κοντά στην Ελληνική θρησκεία  και τελικός ηττήθηκε από την ανατολική ρωμαϊκή εκκλησία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να βγει νικήτρια. Αυτό γιατί έγιναν σορεία λαθών από πλευράς των Ελλήνων.

Πρώτο λάθος που έγινε από τα χρόνια της επανάστασης είναι ότι δεν θεώρησαν την Ελληνική θρησκεία σαν θρησκεία αλλά την υποβιβασαν σε ένα είδος κοσμοθέασης ή ένα είδος ηθών ή τρόπου ζωής και στάσης. Θεωρούσαν την θρησκεία σαν κάτι μαύρο και ανελαστικό, και δεν μπορούσαν να φανταστούν την θρησκεία σαν κάτι δημιουργικό και προοδευτικό.

Δεύτερο λάθος είναι ότι ταυτίστησαν την Ελληνική αντίληψη με τις δυτικές δυνάμεις . Γενικά η θρησκεία πρέπει να μείνει τελείως αμέτοχη , γιατί όπως συνέβη με τον γαλλικό ναυτικό αποκλεισμό και τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για την Ελλάδα, κατέστρεψε μαζί της και την υπό διαμόρφωση Ελληνική θρησκεία.

Το τρίτο λάθος είναι ότι έμεινε μια κοσμοαντίληψη των ελίτ. Για να έχει ρίζες μια θρησκεία πρέπει να ριζώσει στις μάζες του αμόρφωτου λαού. Διαφορετικά η ελίτ τα χίλια δίκαια να έχει θα μιλάει και ο λαός δεν θα την καταλαβένει. Αντίθετα όταν ο αντίπαλος του τάζει το θαύμα από τις κινεζικές παντόφλες του οσίου Εφραίμ θα τον ακούει με κατάνυξη.

Το τέταρτο λάθος είναι αυτό που πάνε να κάνουν σήμερα. Σήμερα πάνε να ενοποίησουν την Ιωνία με τον κορμό της ελεύθερης Ελλάδας χρησιμοποιώντας το Βυζάντιο και ειδικά το πατριαρχείο. Ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε σκάφος  με υψωμένη την σημαία του Βυζαντίου και καταθέτει στεφάνι, όλος τυχαίος η ΑΕΚ πέρνει το πρωτάθλημα που πριν από 2 χρόνια ήταν στην δεύτερη εθνική κατηγορία, και ταυτόχρονα πέρνει και κύπελλο στο μπάσκετ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι λάθος , γιατί η αντίπαλη μεριά έχει προϊστορία μαχών με τον χριστιανισμό , όπως επίσης έχει και την προκατάληψη ότι ο χριστιανισμός είναι υπεύθυνος για την πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επίσης οι Ίωνες είναι κυρίως κεμαλιστές, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντιλήψεις είναι αφενός αντίθετοι με τις  αβραμικες θρησκείες όπως είναι και ο ισλαμισμός και ο χριστιανισμός και αφετέρου είναι περισσότερο εθνικηστές μια αντίληψη ποιο κοντά στην Ελληνική θρησκεία. Τέλος χαίρουν μεγάλης εκτίμησης (από αγάλματα και ανδριάντες που έχουν φτιάξει) ο Ιπποκράτης, ο Όμηρος και αρχαίοι Έλληνες ήρωες που τους θεωρούν κάποιοι προπάτορες τους.

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοιηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου