Σελίδες

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Το μέλλον στον στρατιωτικό πόλεμο εδάφους . Ιδέες για ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Σε πολλά site του εξωτερικού και σε δεξαμενές σκέψεις , γίνεται συζήτηση για το πώς θα μοιάζουν και τι θα προσφέρουν τα μελλοντικά άρματα μάχης και πως θα πολεμάνε στο έδαφος οι μελλοντικοί στρατοί.

Γίνεται λόγος για φοτουριστικά συστήματα και για υπερόπλα τα οποία όμως πάντα λειτουργούν με τον παραδοσιακό τρόπο. Ως Έλληνες όμως πρέπει να σκεφτούμε έξω από το κουτί και να βάλουμε τον εαυτό μας μέσα στον στρατιωτικό πόλεμο, αλλά και στην θέση του εχθρού που θα ετοιμάζει αντίμετρα.

Αρχικά ο καλύτερος τρόπος στρατιωτικού πολέμου που έχει τις λιγότερες απώλειες είναι μέσω μη επανδρωμένων συστημάτων . Άρα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ο στρατός πολεμικά ρομποτικά συστήματα. Το αντίμετρο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το ρομποτικό σύστημα αρχικά θα είναι ευάλωτο, δεύτερον θα μπορεί να το παρεμβάλει ο αμυνόμενος με ηλεκτρονικά μέσα. Άρα στον στρατιωτικό πόλεμο θα πρέπει το ρομποτικό σύστημα η να είναι πολύ μικρό ή θωρακισμένο. Για να έχει αυτονομία και δυνατότητα πλήγματος είναι καλύτερα να έχει  μεσαίο μέγεθος και θωρακισμένο , γιατί εάν είναι μικρό τότε θα περιορίζεται μόνο για αναγνωριστικές αποστολές. Για να μην μπορεί να παρεμβληθεί θα πρέπει το κέντρο ελέγχου του να είναι κοντά. Για να μπορεί να είναι κοντά  το κέντρο ελέγχου θα πρέπει να έχει προστασία άρα βαριά θωράκιση, και δυνατότητα αυτοάμυνας.

Με βάση τα παραπάνω η καλύτερη επιλογή είναι ένα άρμα μάχης με δυνατότητα μεταφοράς μιας τετραμελούς ομάδας στην οποία οι δύο μεταφερόμενοι οπλίτες θα αναλάβουν την διοίκηση του μη επανδρωμένου θωρακισμένου οχήματος μάχης και οι άλλοι δύο του μη επανδρωμένου αεροπορικού οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός του άρματος θα έχει πανοραμική εικόνα της περιοχής με το UAV αφενός, αφετέρου θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μη επανδρωμένο όχημα μάχης για να επιτεθεί αυτό πρώτο τον εχθρό, για να αναγνωρίσει σημεια που μπορεί να έχει στηθεί παγίδα για το μητρικό σκάφος, να καθαρίσει τυχών ναρκοπέδια  και τέλος εάν τα παραπάνω αποτύχουν ή καταστραφεί το μη επανδρωμένο όχημα,  το μητρικό σκάφος να έχει θωράκιση και οπλισμό να προστατεύσει τον εαυτό του και να επιτεθεί το ίδιο εκεί που χρειάζεται. Στο μυαλό μας υπάρχει ένα σύστημα σαν το Ισραηλινό άρμα μάχης Merkava το οποίο προστατεύει καλύτερα το προσωπικό σε σχέση με τα υπόλοιπα σύγχρονα άρματα (λόγω της θέσης του κινητήρα) και λόγο του ότι μπορεί να μεταφέρει και ομάδα μάχης (μέχρι 6 ατόμων) .

Τέλος εύκολη τεχνολογική καινοτομία για τις ελληνικές  εταιρείες τεχνολογιας είναι να κατασκευάσουν τηλεκοντρόλ τηλεόρασης στα οποία να υπάρχει ακουστικό σύστημα εντοπισμού τους. Τα μέλη του ΙΕΡΑΚΣ Θεσσαλονίκης δεν βλέπουν τηλεόραση, αλλά υπάρχει κόσμος που βλέπει. Και αυτός ο κόσμος χάνει πολλές φορές το τηλεκοντρόλ μέσα στο σπίτι. Μια τέτοια συσκευή η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού θα ειδοποιούσε τον ιδιοκτήτη του θεωρούμε ότι θα είχε ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου