Σελίδες

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πολλές ενδείξεις ότι πηγαίνουμε σε μια περίοδο έντασης με την Τουρκία και οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι.

Μετά την δήλωση Μάρδα περί πολέμου ( http://www.iefimerida.gr/news/255568/apisteyti-dilosi-toy-yf-exoterikon-dimitri-marda-gia-tin-toyrkia-i-diplomatiki-lysi-i ) έρχεται το σκηνικό έντασης στο Αιγαίο με το τουρκικό πλοίο να στοχεύει το αντίστοιχο Ελληνικό ( http://www.gazzetta.gr/plus/article/907540/toyrkiko-ploio-evale-sto-stohastro-peripoliko-toy-limenikoy ).



Η "φίλη " και γείτονος χώρα Τουρκία στήνει προσεκτικά με τους μετανάστες και την σύμπραξη της Σαουδικής Αραβίας και του άξονα Γερμανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας συνθήκες για θερμό επεισόδιο με αποτέλεσμα αλλαγές συνόρων.

Οι παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες δεν αγαπάνε την Τουρκία, αλλά με την απειλή της Ρωσίας και τον δημογραφικό μαρασμό των ιδίων θεωρούν ότι η Τουρκία μπορεί να τους φανεί χρήσιμη, λόγο πληθυσμού και λόγο γεωστρατηγικής θέσης, παρόλο που ο πολιτισμός της Τουρκίας δεν έχει καμιά πολιτιστική συμβατότητα με της υπόλοιπης Ευρώπης.

Οι Έλληνες θα πρέπει να προετοιμάζονται τόσο πολιτιστικός όσο και στρατιωτικός για μια τέτοια περίπτωση. Αρχικά πολύ καλά κάνουν και προμηθεύονται καραμπίνες. Οι καλύτερες για την περίπτωση είναι οι χλάπα χλούπα γιατί είναι οικονομικές και δεν κολλάνε. Επίσης με εννιάβολα δράμια πιάνουν περισσότερο χώρο με μεγαλύτερες πιθανότητες τραυματισμού του εχθρού στα 50-70 μέτρα που συνήθως γίνεται η μάχη ακόμα και από τα στρατιωτικά τουφέκια. Επίσης το δράμι δεν είναι πολύ δυνατό έτσι ώστε να σκοτώσει αλλά ικανό να τραυματίσει αρκετά σημαντικά. Αποτέλεσμα στο στρατόπεδο του εχθρού να δημιουργούνται κίνδυνοι για μολύνσεις και μια αρκετά έκρυθμη κατάσταση με οικονομικές ( θα πρέπει αυτούς να τους συντηρεί) και ψυχολογικές (εάν αφεθούν στο πεδίο της μάχης θα πειράξει τους μαχητές γιατί δεν υπάρχει αλληλεγγύη, εάν μεταφερθούν στα μετόπισθεν οι πόνοι και οι οδύνες θα επηρεάσουν τους στρατιώτες στα μετόπισθεν)  συνέπειες για την παράταξη του εχθρού.

Καλές επιλογές είναι και τα αεροβόλα, γιατί κάνουν την δουλειά αθόρυβα και είναι νόμιμα, απλά τα καλά είναι ακριβά.

Επίσης σε πολιτισμικό επίπεδο καλό θα είναι να οργανώνονται και να προβλέπουν αρχικά οι άντρες που θα μεταφερθούν τα γυναικόπαιδα. Μετά να γίνει πρόβλεψη στρατηγικών σημείων που οπωσδήποτε θα πρέπει να ελέγχονται από τις φιλικές δυνάμεις όπως ζώνες απο-προσγείωσης ελικοπτέρων και απόβασης πλοίων. Μην περιμένετε τίποτα από τον στρατό, πρώτον γιατί θα κινήσει υποψίες και δεύτερον γιατί οι αξιωματικοί είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκείς και θα τα βρούν μπροστά τους. Οι πολίτες ήδη να συστήσουν ομάδες και περιφρούρησης και επίθεσης.

Μπορεί να μην γίνει επίθεση από Τουρκικής πλευράς, αλλά απρόσμενα να σηκωθεί η αεροπορία και να κάνει αιφνιδιαστική προληπτική επίθεση στην γείτονα χώρα μόλις οι καταστάσεις και η εξωτερική πολιτική το επιτρέψουν. Κάτι τέτοιο θα γλυτώσει αρκετές Ελληνικές ψυχές από τον αφανισμό.   Σημειωτέων ότι εκτός από την ΕΕ που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό υπέρ της Άγκυρας, υπάρχουν χώρες που έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν από την δράση της. Πολύ μεγάλη αγάπη δεν πρέπει να υπάρχει από την Ρωσία γιατί η Ρωσία ίσως να προτιμάει μια αδύναμη Τουρκία σαν αντίπαλο από μια Ελλάδα, αλλά στην αρχή μπορεί να βοηθήσει με σκοπό την ανακοπή των τουρκικών προκλήσεων σε Συρία και Αρμενία.. Όμως η Αμερική που θέλει να βάλει φρένο στα συμφέροντα της ΕΕ και της Ρωσίας ή μια Κίνα και η Ινδία που ψάχνουν για να βρούν λιμάνια και συμμάχους ίσως είναι καλύτερες επιλογές. Μια Αγγλία, μια Ισπανία και μια Ιταλία που θέλει να φύγει από την ΕΕ ίσως να είναι καλύτερες σαν σύμμαχοι και σαν μελλοντικές συνεργασίες μιας και έχουμε περισσότερα κοινά πολιτιστικά στοιχεία. Επίσης είναι χώρες με μικρά αεροπλανοφόρα.Οι Κούρδοι που επανέρχονται στην παραδοσιακή τους θρησκεία τον ζωροαστρισμό θα μας ευγνωμονούν. Το Ισραήλ επίσης γιατί μπορεί να ενωθεί με την υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς την παρέμβαση του Ισλάμ που ως έναν βαθμό είναι εχθρικά διακείμενη θρησκεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου