Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επανεκίννηση της συμφωνίας φρούτα έναντι πετρέλαιου


Καλούμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που λόγο του εμπάργκο κατά της Ρωσίας και του Ιραν έχουν πλεονάζοντα φρούτα, σιτιρά και λαχανικά, να ακολουθήσουν την παρακάτω  στρατηγική:
 
Παρόλο το εμπάργκο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ενδιάμεση χώρα. Δηλαδή μια χώρα εκτός εμπάργκο. Λόγου χάριν την Αρμενία ή τη Γεωργία. Η Αρμενία είναι φίλη χώρα προς την Ρωσία και το Ιραν. Οι νταλίκες μπορούν να μεταφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά με προορισμό εταιρίες στην Αρμενία και κατόπην μέσω αρμενικών εταιριών, αυτά να μεταφέρονται προς Ρωσία ή προς Ιράν. Για να μην γυρίζουν οι νταλίκες άδειες μπορούν αντί για χρήματα, να γεμίζουν με πετρέλαιο ή βενζίνη, τα οποία θα είναι συσκευασμένα σε τυποποιημένες φιάλες, έτσι ώστε να μην υπόκεινται στους περιορισμούς του εμπόριου πετρελαιοειδών και να μπορούν να δωθούν στους αργότες ή να πουληθούν έναντι χρημάτων.

Άμα θα υπήρχε μια ελληνοκεντρική πατριωτική κυβέρνηση θα μπορούσε να αναστήσει την προηγούμενη συμφωνία για πετραίλεο έναντι φρούτων με το Ιράν και ένα τέτοιο εμπόριο να γίνεται μαζικά. Όμως ακόμα και σήμερα, με το υπάρχων καθεστώς, επιτρέπεται η διακίνηση τυποποιημένων πετρελαιοειδών σκευασμάτων. Αυτό επιτρέπει στις πατριωτικές δυνάμεις να ξαναανοίξουν δειλά στην αρχή τον εμπορικό δρόμο της παλαιότερης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος – Ιραν για την διακίνηση φρούτων αντί πετρελαίου, και να μην έχουμε πρόβλημα σε περίπτωση υοθέτησης εθνικού νομίσματος τουλάχιστον με τα πετρελαιοειδή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου