Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τα εγκλήματα της τρομοκρατικής, μισανθρωπηκής οργάνωσης του Μπακατσέλου και της μισελληνικής ορθόδοξης αίρεσης δεν θα μείνουν αναπάντητα.




Πολύ πριν την ολοκλήρωση της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης χτίστηκε μέσα σε δάφνες το μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί ένα καλλιτεχνικό εξάμβλωμα. Από μακριά φαίνεται σαν τούβλο μέσα στην θάλασσα, αφού και το χρώμα του και το σχήμα του παραπέμπουν σε τούβλου. Διευθυντής είναι ο υιός Μπακατσέλος και όπως φημολογείται κόβει και ράβει προσπαθώντας να απαλλοτριώσει όλη την περιοχή . Μετά από μερικά χρόνια άρχισε να χτίζεται ένα συνεδριακό κέντρο δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής. Στον ίδιο ρυθμό με το μέγαρο, τετράγωνο εξάμβλωμα, αλλά με διαφορετικό υλικό, λευκό μάρμαρο. Οπότε σήμερα στην παραλία οι Θεσσαλονικείς μπορούν να θαυμάσουν το τούβλο και το μάρμαρο σαν προέκταση του πολιτισμού τους. Ταυτόχρονα άρχισε να χτίζεται και ο μεγαλοπρεπέστατος ναός του αγίου Φωτίου, για να δεθεί η κατάσταση και να έχουν και την ευλογία του ανθελληνικού ιερατείου. Μεγαλοπρεπέστατος και τεραστίων διαστάσεων μοιάζει να μην επηρεάζεται καθόλου από την κρίση.


Πριν από 4 χρόνια ο χώρος που ήταν πίσω από  το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο (και για όσους δεν το γνωρίζουν ακριβώς δίπλα στο μέγαρο μουσικής) παρανόμως, γιατί ο χώρος είχε πολεοδομική άδεια για αθλοπαιδιές, δίνεται σε επιχειρηματία για να τον χρησιμοποιήσει σαν πάρκινγκ (δεν γνωρίζουμε εάν εκ των υστέρων άλλαξε η άδεια χρήσης της περιοχής). Η δικαιολογία ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά και για να συντηρηθεί το σύστημα του κολυμβητηρίου πρέπει να βρει έσοδα με κάθε τρόπο. Ο χώρος αυτός φημολογούνταν ότι για πολλά χρόνια ενδιέφερε την οικογένεια Μπακατσέλου για να  γίνει χώρος στάθμευσης για το μέγαρο, όπως τελικά έγινε. Μετά από ένα περίπου μήνα μπροστά από το μέγαρο Θεσσαλονίκης, και ενώ είχαμε μπεί στο μνημόνιο και είχαν κοπεί μισθοί και συντάξεις, λεφτά υπήρχαν και αναπλάθεται η παραλία μπροστά από το μέγαρο και εξαλείφονται  οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Η κατάσταση όμως στον μεγαλύτερο φορέα ερασιτεχνικού και ψυχαγωγικού αθλητισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης είναι υπό εγκατάλειψη. Οι εγκαταστάσεις του σκόπιμος ανακατασκευάστηκαν λανθασμένα ή πλημμελώς λόγο της Ολυμπιάδας του 2004, δίχως να υπάρξει πρόβλεψη για ανακατασκευή του μηχανοστσίου. Αποτέλεσμα τούτου είναι να μην μπορεί να γίνει μια ομαλή συντήρηση των εγκαταστάσεων, να δημιουργούνται μόνιμος προβλήματα που δεν μπορούν ή είναι πολύ κοστοβόρα για να λυθούν (να είναι σάπιο το λεβητοστάσιο και κάθε φορά τους χειμερινούς μήνες να μην αντέχουν οι λέβητες και να σκάνε, να μην υπάρχει τρόπος να ανοίξουν τα παράθυρα μηχανικά και να σκαρφαλώνουν οι υπάλληλοι για να τα ανοίξουν και να τα κλείσουν, να μην υπάρχει τρόπος να φτάσει κάποιος τους προβολείς και όταν καίγεται ένας προβολέας να χρειαστεί να αδειάσει η πισίνα και να μπει σκαλωσιά για να αλλαχθεί κ.λ.π.). Ενώ ανακατασκευάστηκε ενόψει 2004 από την ΓΓΑ δεν φρόντισαν να βγάλουν άδεια πυρασφάλειας και να έχουν τις προβλεπόμενες τουαλέτες για τις κερκίδες, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί από την ίδια την ΓΓΑ που το κατασκεύασε.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο σχολείο που είναι δίπλα από το Ποσειδώνιο.  Το σχολείο είναι προκάτ με σωλήνες και στέγη από αμίαντο και συρμάτινη περίφραξη που έχει τρύπες και ανοίγματα σε ορισμένα σημεία. Η όλη εγκατάσταση δείχνει σημάδια εγκατάλειψης και δεν συνάδει με την απίστευτη πολυτέλεια των νεόχτιστων τερατουργημάτων από τούβλο, τσιμέντο, μάρμαρο και γυαλί.  Τα νεόχτιστα τερατουργήματα δένουν πλήρως με την από μπετόν, κενή από ζωή και αισθητική νέα παραλία. Τα μόνα ζώσα πράγματα στην νέα παραλία είναι ο ιστιοπλοϊκός όμιλος, το Ποσειδώνιο και το σχολείο. Στα πρώτα δύο φρόντισαν η διοίκηση τους να είναι προέκταση της κομματικής διαπλοκής, το μεν Ποσειδώνιο της βενιζελικής πασοκικής παράταξης (ο Βενιζέλος είναι παντρεμένος με την κόρη του Μπακατσέλου) και ο μεν ιστιοπλοϊκός της νεοδημοκρατικής παράταξης με αγαθές σχέσεις με το Παπαγεωργόπουλο. Το σχολείο σίγουρα δεν έχει μόνιμη διοίκηση, αλλά ο διευθυντής λογικά θα είναι φιλικά προσκείμενος σε κάποιο εκ των μισελληνικών, ρατσιστικών και απάνθρωπων  κομμάτων εξουσίας. Αλλά για να είμαστε ακριβολόγοι και ανθρωπιστής να είναι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του εάν δεν υπάρχουν κονδύλια.  

Η παράταξη Μπακατσέλου, παρόλο που επίσημα δεν έχει κινηθεί και βαλθεί ποτέ ενάντιας στο Ποσειδώνιο, εν τούτοις μέσω των εφημερίδων που διαθέτει, φροντίζει να γίνεται αμέσως γνωστό στο αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρού στο αθλητικό κέντρο υπονομεύοντας ουσιαστικά την κατάσταση (έλλειψη αδείας, οικονομικών προβλημάτων στη θέρμανση, έλλειψη συγχρόνου μηχανοστασίου κ.λ.π.). Η οικογένεια διατηρεί καλές σχέσεις και διαφημίζει, μέσα από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που διαθέτει, τα άλλα δύο κοντινά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (Τούμπας και Καλαμαριάς) και υποδόρια προωθεί τον κόσμο να κατευθυνθεί προς αυτά τα δύο. Παραβλέπει όμως να αναφέρει ότι αυτά, παρόλο που είναι αδειοδοτημένα, έχουν εγγενή προβλήματα και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό αθλουμένων (δεν έχουν μεγάλα αποδυτήρια, δεν έχουν πισίνα εκμάθησης για νήπια και ΑΜΕΑ, δεν έχουν κερκίδες, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, το χειμώνα είναι πάντα κρύα γιατί δεν έχουν μεγάλους καυστήρες και οι δήμοι για οικονομία δεν τα θερμαίνουν πάνω από μια ορισμένη θερμοκρασία, είναι κυρίως ψυχαγωγικά και όχι αθλητικά κολυμβητήρια κ.λ.π). Ταυτόχρονα η φιλικά προσκείμενη παράταξη της πραγματικής σκιώδης, αφανής και διαχρονικής διοίκησης του Ποσειδωνίου η ΠΕΚΚΔΜ (Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης ΚεντροΔυτικής Μακεδωνίας) φροντίζει να διώχνει από το κολυμβητήριο κάθε ενήλικο άτομο που θέλει να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση με την κολύμβηση, με πρόσχημα τον υψηλό πρωταθλητισμό. Η τόση υπονόμευση εκ των έσω προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αποστροφής της κοινής γνώμης προς τον ιερό, από άποψης προσφοράς, χώρο του αθλητισμού, αλλά ακόμα δεν το έχει καταφέρει και δεν θα τα καταφέρει.

Όμως τα βήματα που έγιναν  την τελευταία δεκαετία η παράταξη Μπακατσέλου για την απαλλοτρίωση του χώρου είναι σημαντικά. Ο χώρος όπισθεν του αθλητικού κέντρου (που σαν δικαίωμα χρήσης πολεοδομικά ήταν χώρος αθλοπαιδιών) έγινε το πάρκινγκ του μεγάρου. Το 5ο γυμνάσιο και λύκειο, που είναι παρακείμενο σχολείο, διπλασίασε της εγκαταστάσεις του συνωστίζοντας πολύ τους μαθητές και μειώνοντας πολύ τον χώρο του διαλλείματος και πιθανός θα δεχθεί τους μαθητές από το σχολείο που είναι δίπλα στο μέγαρο. Κολυμβητήρια έχουν ανοίξει με σκοπό να μετακινηθεί ο κόσμος από το κεντρικό και μεγάλο κολυμβητήριο σε αυτά τα δύο. Επίσης έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα που περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας στον χώρο που είναι κενός μετά το Ποσειδώνιο. Όλα δείχνουν να κινούνται σε μια κατεύθυνση περί της πλήρους απαλλοτρίωσης του χώρου από την οικογένεια και το ορθόδοξο ιερατείο. Όταν η ΠΕΚΚΔΜ βρεί τρόπο να διατηρήσει την εξουσία της και την δυναμό της μακριά από την δύναμη που της δίνει το Ποσειδώνιο, θα προτείνει τα άλλα κολυμβητήρια λόγω του ότι το εν λόγο κολυμβητήριο είναι πολυδάπανο στην χρήση.

Που έχουμε το πρόβλημα και γιατί η παράταξη Μπακατσέλου πρέπει να τιμωρηθεί.

·         Αρχικά γιατί με το να κλείσει έναν αθλητικό χώρο που δημιουργεί αθλητές και υγιείς ανθρώπους ουσιαστικά μειώνει την πολεμική ικανότητα των Ελλήνων.

·         Η προσπάθεια μετακίνησης του κόσμου στα άλλα κολυμβητήρια και στο άλλο σχολείο είναι μπαλώματα, γιατί αφενός μειώνει την δημιουργική ικανότητα των παιδιών και την ζωτικότητά τους μειώνοντας τον ελεύθερο χώρο διαλείμματος και αφετέρου τα άλλα κολυμβητήρια έχουν ψυχαγωγικό και όχι αθλητικό χαρακτήρα.

·         Γιατί το μέγαρο μουσικής και το συνεδριακό κέντρο  προσβάλουν σε μέγιστο βαθμό την αισθητική των Ελλήνων Θεσσαλονικέων.

·         Η υποκουλτούρα που προωθεί το κέντρο έχει καθαρά ανθελληνικό χαρακτήρα και αυτό φαίνεται στον τρόπο σκέψης και αντίληψης της οικονομικής ελίτ, αλλά ξεκινάει από την θρησκευτική ελίτ του τόπου.

·         Όταν μαθαίνεις στον Λαό να κάθεται και να απολαμβάνει τα θεάματα, αντί να τα ζει, να τα δημιουργεί και να συμμετέχει τον κάνεις οκνηρό και εύκολο θύμα προς εκμετάλλευση.

Κατά τα άλλα οι επαναστατικές εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις πρέπει να διδαχθούν από τους μισέλληνες της παράταξης Μπακατσέλου με τι επιμέλεια, με τι σχεδίαση σε βάθος χρόνου και με τι αφοσίωση στον σκοπό  γίνεται ο σχεδιασμός των αντεθνικών επιχειρήσεων. Επίσης πρέπει να διδαχθούν και να καταστρώσουν αντίμετρα για την αντιμετώπιση της  ψευτοαντιπαλότητας μεταξύ της παράταξης Μπακατσέλου και της ΠΕΚΚΔΜ που πρόκειται να δώσει το τελικό χτύπημα στον αθλητικό χώρο. Η μη κατανόηση της έννοιας της ψευδοαντιπαλότητας έχει οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό σε εθνικές καταστροφές, με τα μισελληνικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ή παλαιότερα με την παράταξη Ελ. Βενιζέλου και βασιλεία να μην ξέρει Ελληνικός Λαός πώς να αντιδράσει.

Άλλες συνδέσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου