Σελίδες

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Η επισιτιστική κρίση που έρχεται μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία

 Η επισιτιστική κρίση που έρχεται μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την δικαιολογημένη και ανθρωπιστική έξοδο της Ελλάδας από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στον αγροτικό τομέα από την ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει με έμμεσο και ευγενικό τρόπο να ξαναφτιάξει την ζωική παραγωγή που έχασε. 

Τι πρέπει να γίνει: 

1ον οι εταιρείες γάλακτος να κάνουν αυτές την παστερίωση και όχι ο μικρός κτηνοτρόφος. Αυτό θα έχει 2 καλά. Α) θα μπορεί κάποιος να έχει μικρές κτηνοτροφικές μονάδες 3-5 αγελάδων (όπως γίνεται στα πρόβατα) Β) θα γίνει πολύ ποιο οικονομικός ο τρόπος παραγωγής του γάλακτος (και ποιό φιλικός στο περιβάλλον). Γιατί θα μπορούν οι αγελάδες να βόσκουν στα χωράφια του κτηνοτρόφου, μειώνοντας το κόστος σίτισης, και τα απορρίμματά τους θα πηγαίνουν στο χωράφι που με αυτόν τον τρόπο θα λιπαίνεται φυσικά. Άρα δεν θα χρειάζεται ή θα χρειάζεται λίγο λίπασμα το χωράφι, δεν θα χρειάζεται μηχάνημα και πετρέλαιο για την προετοιμασία, φύτευση και συλλογή των δημητριακών και την παραγωγή ζωοτροφών και δεν θα υπάρχει πρόβλημα για το που να αποβάλλονται τα απορρίμματα των ζώων. 

2ον δεν θα βασίζονται πλέον οι αγρότες σε επιδοτήσεις, αλλά τα προϊόντα τους θα έχουν ακριβή τιμή. Αυτή η ακριβή τιμή θα αναγκάσει άνεργους να στραφούν προς την γεωργία με αποτέλεσμα αφενός να βρουν δουλειά, αφετέρου σε λίγα χρόνια να μειωθούν οι τιμές λόγο προσφοράς αλλά να μην εξευτελιστούν όπως γίνεται σήμερα. 

3ον να βάλουμε αγροτικά προϊόντα που πραγματικά τα έχει ανάγκη η Ελλάδα και όχι προϊόντα 

4ον θα μετακομίσει πληθυσμός από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο, με αποτέλεσμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, επανεποίκιση της περιφέρειας και μακροπρόθεσμα δημογραφική αύξηση (ο σπουδαιότερος παράγοντας που αυξάνονται τα ζώα είναι η μικρή συγκέντρωση πληθυσμού του είδους). 


Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου