Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Το πρόβλημα για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα έρθει από τα μικρά τετρακόπτερα αυτοκτονίας.

 Το πρόβλημα για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις του στρατού ξηράς και του ναυτικού, ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν θα έρθει τόσο πολύ από τα τουρκικά πολυδιαφημισμένα Bayraktar, αλλά από αυτά τα πολύ μικρά τετρακόπτερα αυτοκτονίας που θα μπορούν να λειτουργήσουν με την μορφή σμήνους. Ειδικά εάν οι Τούρκοι εξελίξουν ένα λογισμικό τεχνικής νοημοσύνης, με το οποίο αυτού του είδους οι μηχανές θα μπορούν να καθοδηγούνται αυτόνομα. 

https://www.stm.com.tr/en/kargu-autonomous-tactical-multi-rotor-attack-uav

Αυτά τα μικρά drone αυτοκτονίας μπορούν να ανασχεθούν σήμερα μόνο με καραμπίνες σε πολύ μικρή απόσταση από τις φίλιες δυνάμεις, με lazer που δεν έχουμε σε ευρεία χρήση, με άλλα drone αυτοκτονίας που επίσης δεν έχουμε και με ηλεκτρονικά μέσα που επίσης δεν έχουμε σε ευρεία χρήση και με αντιαεροπορικά πυροβόλα των 30-50 mm με πυρομαχικά προγραμματισμένης έκρηξης. Ένας αντιαεροπορικός πύραυλος εκτός του ότι δεν είναι οικονομικός τρόπος ανάσχεσης μπορεί να μην είναι και εφικτός, αφού πιθανότατα δεν θα μπορεί να εγκλωβίσει το πολυ μικρό drone. 


Ένα βαλλιστικό κάλυμμα πλάτης από Ελληνική εταιρεία που θα μπορούσε να είναι μια λύση 


Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα συστήματα είναι ότι είναι πολύ φθηνά και δεν απαιτούν καμιά εξωτική τεχνολογία. Για την ακρίβεια την χρησιμοποιούν τα καρτέλ ναρκωτικών. Είναι ντροπή η Ελλάς να βρίσκεται πίσω σε τεχνολογία από τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. 


https://dronedj.com/2022/01/13/video-captures-alleged-drug-cartel-drone-bombing-rivals/

Ήδη η τουρκικές προσπάθειες γίνονται με τέτοια συστήματα να μεταφέρουν βλήματα όλμου. 


Αυτού του είδους τα drone δεν θα τα χρησιμοποιήσει η αεροπορία για να πλήξει ένα στρατηγικό στόχο, αλλά θα τα χρησιμοποιούν οι στρατιώτες σε τακτικό επίπεδο για να έχουμε λιγότερες απώλειες σε έμψυχο προσωπικό και να αντιμετωπίσουν άρματα μάχης, θωρακισμένα ή άλλες ομάδες πεζικού από απόσταση ή να εποπτεύουν το πεδίο της μάχης και να καθοδηγούν πυροβολικό. 

Επίσης αντίστοιχα drone εδάφους ή UGV χρησιμοποιούνται και σε παιχνίδια airsoft και paintball. Είναι ντροπή αυτά να μπορούν να τα φτιάχνουν ερασιτέχνες για τα χόμπι τους και εμείς να έχουμε απώλειες από τέτοια συστήματα έστω και σε τακτικό επίπεδο. 

UGV paintball

UGV airsoft


Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί!

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί!

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου