Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Το βίαιο κλείσιμο των συνόρων, εάν συνεχιστεί, προβληματίζει εμάς, όμως αποδυναμώνει την Τουρκία.

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πλέον η καλύτερη, μόνιμη και οικονομικότερη λύση για το κλείσιμο των συνόρων για τους λαθροέποικους, θα ήταν η ναρκοθέτηση του Έβρου, και η χρησιμοποίηση ακατοίκητων νησιών του Αιγαίου για αυτούς που περνάνε τα σύνορα, για την διαλογή των πραγματικών προσφύγων από τους λαθροέποικους. Όμως με αυτόν τον τρόπο τα σύνορα για τα εμπορεύματα θα ήταν ανοιχτά. Με τον τρόπο που έχουν κλείσει σήμερα τα σύνορα, ουσιαστικά αποτρέπεται και η μετακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων μέσω της Ελλάδας και γίνεται μέσω Βουλγαρίας, που όμως αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος, λόγο χειρότερου οδικού δικτύου και μεγαλύτερης απόστασης. Αυτό κάνει ζημιά στην Τουρκική οικονομία, που για να κρατήσει στην ζωή τη βιομηχανία της, πρέπει να έχει εξαγωγικό χαρακτήρα. Επίσης το κλείσιμο των συνόρων θα αποτρέψει τους Έλληνες να πάνε να ψωνίζουν από Τουρκία. Προφανώς και δεν θα καταστραφεί η Τουρκία από αυτά τα μέτρα, αλλά είναι ένα πετραδάκι στο βουνό των προβλημάτων που πρέπει να σηκώσει η Τουρκία. Επίσης άσχημη εντύπωση μας έχει κάνει η θέαση νταλίκων εξ Τουρκίας στο οδικό δίκτυο. Εάν υπήρχε πατριωτική κυβέρνηση αυτές οι νταλίκες έπρεπε να σταματώνται και να ελέγχονται εξονυχιστικά, έτσι ώστε να τις ταράξουμε στην νομιμότητα, εφόσον δεν μπορούμε να τις απαγορεύσουμε να κινούνται, ακόμα.



Οι συμφωνίες που κάνουν οι βιομηχανίες για το ρεύμα, για τους υπαλλήλους και για τις πρώτες ύλες, για να είναι συμφέρουσες πρέπει να είναι πολύχρονες και να βασίζονται στις τακτικές πληρωμές. Για αυτόν τον λόγο τα σκαμπανευάσματα, και το απλό κρυολόγημα της αγοράς, αναγκάζουν την βιομηχανία να παθαίνει πνευμονία. Καλός ή κακός αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε ο Β παγκόσμιος πόλεμος, αφού η τότε Γερμανία σαν βιομηχανική χώρα δεν μπορούσε να εξάγει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θρέψει τους κατοίκους της. 

Αυτήν την κατάσταση, επειδή όλα δείχνουν ότι μάλλον θα επιδεινωθεί, πρέπει να την εκμεταλλευθούμε. 

Αρχικά θα πρέπει σιγά σιγά Έλληνες πολιτικοί να αρχίσουν να φωτογραφίζονται με κουρδικά σύμβολα, π.χ. Ένας πολιτικός να δίνει συνέντευξη με φόντο έναν χάρτη με το ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος. Ένας άλλος να πηγαίνει σε μια διεθνής αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα (υπάρχουν πολλές αθλητικές ομοσπονδίες μη αναγνωρισμένες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) η οποία θα έχει συμμετοχή και από το Κουρδιστάν (από τους Κούρδους που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα). 

Έπειτα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν και άμα ξεκινήσει η διάλυση, να οργανώσουμε το κλίμα μέσα στην Τουρκία, έτσι ώστε να βλέπουν την Ελλάδα σαν μια λύση διατήρησης της νομιμότητας στην περιοχή (τουλάχιστον στην δυτική Τουρκία, Κων/πολη και Ιωνία). Σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις, τονίζοντας και διαφωτίζοντας στα τουρκικά, ότι οι περισσότεροι Τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι πρώην Έλληνες.

Σε αυτό τον τομέα όμως πρέπει να εκμεταλλευθούμε και τους Ρώσους. Όταν και άμα καταλάβουμε την Κων/πολη και την Ιωνία, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μόνο η Κων/πολη έχει περί τους 15 εκατομμύρια κατοίκους. Δηλαδή περίπου 1,5 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας. Αυτό εάν το αφήσουμε έτσι, δεν χρειάζεται να μας κερδίσουν στον πόλεμο. Απλά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν έναν αντίστοιχο του Ερντογάν και τελείωσε η Ελλάδα όπως την ξέραμε. Όμως εάν σε περίπτωση κατάληψης της Κων/πολης και της Ιωνίας, δεν κάνουμε συμφωνία για τα στενά με την Ρωσία, και σαν συνέπεια έχουμε πόλεμο με τους Ρώσους (υπ όψιν ότι ο πρώτος σύμμαχος της κεμαλικής Τουρκίας ήταν η Ρωσία, γιατί τους Ρώσους τους ενδιαφέρει πολύ η ελεύθερη πρόσβαση από τα στενά του Βοσπόρου) τότε θα μπορούσαμε να στείλουμε αυτά τα εκατομμύρια Τούρκων (προσεκτικά γιατί μπορεί να υπάρχουν και Έλληνες  στο θρήσκευμα μεταξύ αυτών) να  πολεμήσουν εναντίων της Ρωσίας και εννοείται να απολεσθούν πολλοί από αυτούς.

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση
Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου