Σελίδες

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η μετάπτωση των ΗΠΑ απο αυτοκρατορική σε μεγάλη δύναμη μακροπρόθεσμα θα μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στο έθνος

Με την χθεσινή ομιλία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τραμπ , άλλαξε την γεωπολιτική θέση των ΗΠΑ από αυτοκρατορική δύναμη σε μεγάλη δύναμη.

Αυτό αρχικά έχει τις εξής επιπτώσεις:

Δεν θα θεωρούν οι ΗΠΑ ότι έχουν υπόδουλους αλλά συμμάχους.

Δεν θα επεμβαίνουν στα εσωτερικά της κάθε χώρας.

Ίσως να υπάρξει συνεργασία σε τομείς, αντί για υποταγή στις επιθυμίες της αστερόεισας.

Γενικότερα η ΗΠΑ ήταν και παραμένουν ο μεγαλύτερος παίχτης στην παγκόσμια σκακιέρα, αλλά πλέον δεν είναι μόνοι τους και θα αναγκαστούν σε πολλούς τομείς να κάνουν συμφωνίες. Δεν είναι απαραίτητο ότι οι οποίες συμφωνίες θα είναι πάντα θετικές για το έθνος , αλλά σε πολλά σημεία δείχνουν τα συμφέροντα να ταυτίζονται, αρκεί να μην επιβάλλονται με τον τσαμπουκα . Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πρόθεση που φαίνεται να έχουν για βάσεις και συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και να προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε τα γεωγραφικά, τα πολιτισμικά και τα οικονομικά μας σύνορα.

Βασική προϋπόθεση για αυτόν τον σκοπό είναι να πολλαπλασιαστούν οι Έλληνες έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν τις σκλαβομένες αλλά όχι ξεχασμένες πατρίδες που είναι κάτω Ιταλία, Σικελία, Ήπειρος, βόρεια Μακεδονία , ανατολική και βόρεια Θράκη, Ιωνία, Πόντος , Ταυρίδα , Αίγυπτος.

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου