Σελίδες

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τα τρία είδη καπιταλισμού και η πορεία προς τα κάτω.

Αυτήν την στιγμή παγκοσμίως υπάρχουν τρείς τύποι καπιταλισμού.

Ο πρώτος είναι ο κλασικός καπιταλισμός ο οποίος είναι ότι πληρώσεις πέρνεις και στον οποίον ανοίκει κυρίως η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Ο δεύτερος τύπος είναι αυτό το οποίο έχουν επιβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από κόπους και θυσίες και είναι ένα παράδειγμα σοσιαλιστικού καπιταλισμού, το οποίο έχει κοινωνικό πρόσωπο , το λεγόμενο κοινωνικό κράτος.

Υπάρχει όμως και εν τρίτο είδος καπιταλισμού , της Κίνας και των αναδυόμενων αγορών όπως τις ονομάζουν το οποίο είναι ένα είδος φεουδαρχικού καπιταλισμού , στο οποίο δεν υπάρχουν ούτε δικαιώματα στους εργάτες, ούτε πρόβλεψη για εργατικά ατυχήματα, ούτε σύνταξη.

Αυτή η ανάλυση δεν θα είχε τόσο σημασία εάν δεν είχε προηγηθεί η προτροπή των "θεσμών", όπως ονομάζουν κολακευτικά την τρόικα, και του Σόιμπλε για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Όμως όταν προτρέπεις κάποιον να γίνει ανταγωνιστικός , πρέπει να του επιδείξεις και ως προς ποιον να γίνει ανταγωνιστικός. Αυτό που υπονοούν , αλλά δεν το λένε είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί ως προς τις αναδυόμενες αγορές οι οποίες εφαρμόζουν το είδος του φεουδαρχικού καπιταλισμού. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πάει περίπατο το κοινωνικό κράτος και ότι πέτυχαν μέχρι σήμερα με αγώνες και στερήσεις οι εργαζόμενοι.

Σημαίνει ότι αυτό που φοβούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι , να μην χάσουν τον σίγουρο μισθό τους στην περίπτωση που φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ θα γίνει πραγματικότητα εντός του ευρώ και της ΕΕ, που θα τσακίσει το κοινωνικό κράτος , για να μας καταστήσει ανταγωνιστικούς ως προς τις φεουδαρχίες των ανοιχτών συνόρων και αγορών.

Η ΙΕΡΑΚΣ υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα των σοβαρά σκεπτόμενων εργαζομένων,  που επιθυμούν κοινωνικό κράτος και τασεται ενάντια στην πορεία της Ελλάδας προς τα κάτω, προς τον βούρκο και προς την λήθη των θυσιών των εργαζομένων.

Η Ευρώπη πρέπει να καταστρέφει
Η Τουρκία πρέπει να καταστρέφει
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου