Σελίδες

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για την ψήφιση του νομοσχεδίου, κατά το οποίο τα διεκφυλα άτομα θα μπορούν να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου από τα 15.

Αρχικά με βάση την ιατρική κανένας λογικός γιατρός δεν μπορεί να προβεί σε τέτοια εγχείρηση από την στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη. Εδώ για να κάνεις εγχείρηση με λέιζερ στα μάτια για διόρθωση της οπτικής οξύτητας, το όριο ηλικίας είναι τα 18 ή κατά άλλους τα 21, με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και να έχει σταθεροποιηθεί η μειωπεία ή ο αστυγματισμός. Αντίστοιχα και επειδή σε τέτοιες εγχειρήσεις εμπλέκονται και ορμονικά συμπληρώματα και διαταραχές, θεωρώ ότι είναι το λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία τέτοιου είδους επέμβαση και η χορήγηση τέτοιων σκευασμάτων σε τόσο μικρή ηλικία, άρα είναι από πολλές απόψεις παράλογη σε τέτοιου είδους ηλικία.

Όμως με αυτό το νομοσχέδιο κατάφεραν να περάσουν κάτι άλλο. Κατάφεραν να μειώσουν το έτος ανάπτυξης σεξουαλικών σχέσεων κατά 1 χρόνο. Από τα 16 που ήταν, με αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούν να αρχίσουν τις σεξουαλικές σχέσεις και ειδικά τις ομοφυλόφιλες από 1 έτος λιγότερο. Αυτό γιατί κάποιος άνδρας θα μπορεί να βιάζει ένα αγοράκι 15 ή και 14 χρόνων και στην συνέχεια στο δικαστήριο να ισχυριστεί ότι " το αγοράκι ήθελε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου, και με την σεξουαλική επαφή μαζί μου, ήθελε να επιβεβαιώσει αυτήν του την απόφαση".

Κάτι που παραλείπουν να αναφέρουν αυτοι οι οποίοι είναι υπέρ τέτοιου είδους παρεμβάσεων, είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα που έχουν υποστεί τέτοιου είδους επεμβάσεις συνήθως καταλήγουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας και ψυχολογικά από αυτά που θέλουν να επιλύσουν με μια τέτοιου είδους πράξη. Έρευνες δεν έχουν γίνει , αλλά σε κατ ιδίαν συνομιλίες με άτομο που εργάζεται σε τέτοιου είδους ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στης ΗΠΑ , μου αναφέρθηκε ότι όποιος έχει επέμβει στο φύλο του εξωτερικά (εκτός εάν ήταν ερμαφρόδιτο άτομο) σίγουρα θα αντιμετωπίσει κάποιου είδους ψυχολογικό πρόβλημα.

Η Ευρώπη πρέπει να καταστρέφει
Η Τουρκία πρέπει να καταστρέφει
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου