Σελίδες

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πως θα πρέπει να γινει η εγκατάσταση ελληνικών πλυθησμού στις παραμεθόριες περιοχές.

Πολλοί Συνέλληνες, που λένε ότι είναι εθνικιστές, κατηγορούν το ελληνικό κράτος που έφερε όλον τον ελληνικό πληθυσμό στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και ερήμωσε την ύπαιθρο. Όμως το παράλογο είναι ότι αυτοί που το λένε κατάγονται συνήθως από ένα χωριό στο οποίο δεν πατάνε και αναμασάνε την καραμέλα του ότι τι να κάνεις στο χωριό.

Μία πατριωτική κυβέρνηση εκτός από την δημογραφική αύξηση θα πρέπει να οργανώσει και την δημογραφική διασπορά. Αρχικά αυτό όταν πάρουν οι πατριωτικές δυνάμεις την εξουσία θα γίνει μέσω της προπαγάνδας. Θα πρέπει να γίνουν τηλεοπτικά έργα τα οποία θα προπαγανδίζουν τα οφέλη της ζωής στο χωριό. Πως πάνε τα παιδιά στο σχολείο, η επαφή των ανθρώπων με την φύση, σε περίπτωση αρρώστιας ή ατυχήματος τι συμβαίνει, σε περίπτωση βλάβης πως διορθώνεται, σε περίπτωση εγκλωβισμού ποιές είναι οι κινήσεις και τι πρέπει να προσεχθεί κ.λ.π. Αυτά πρώτα πρέπει να προπαγανδίζονται από την τηλεόραση και ταυτόχρονα να υπάρχουν και στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας που πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο. Βασικό στοιχείο που πρέπει να προπαγανδιστεί είναι ότι στην πόλη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι απολαβές μικρές. Στην επαρχία όμως πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν, ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος και η απολαβές καλύτερες και ίσως κάποιες και αφορολόγιτες.

Το αμέσως επόμενο που πρέπει να γίνει είναι στα απομακρυσμένα χωριά να υπάρχει λεωφορείο το οποίο να μεταφέρει τα παιδιά στο πλησιέστερο σχολείο. Όλα τα παιδιά πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το δημοτικό, κυρίως για να κοινωνικοποιηθούν. Στο γυμνάσιο και στο λύκειο, πλέον με την διάδοση του διαδικτύου τα παιδιά οποίο ενδιαφέρεται, μπορεί να παρακολουθήσει και διαδικτυακά μαθήματα.

Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι το τι εργασία θα κάνουν στα χωριά οι νέοι κάτοικοι. Αρχικά τα πρώτα  χρόνια αυτοί που θα επικήσουν ένα εγκαταλελειμμένο χωριό θα είναι αγρότες ή κτηνοτρόφοι. Έπειτα θα έρθουν ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μηχανικός, γιατρός και δάσκαλος. Θα πρέπει αυτές οι ειδικότητες να είναι καταγεγραμμένες και να ζητάει πχ ο εκάστοτε πολιτικός άρχοντας του χωριού στην επαρχεία έναν ηλεκτρολόγο. Στον ηλεκτρολόγο , που θα έχει εμπειρία και προϋπηρεσία και θα είναι και πολυπράγμων (δεν θα αναλαμβάνει πχ μόνο σπίτια, αλλά και χωράφια και γεωτρήσεις και αυτοκίνητα και εργαλεία) θα του δίνεται σπίτι για διαμονή , με την προϋπόθεση να μένει στην επαρχεία μαζί με την οικογένειά του. Το ίδιο και για τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Το αμέσως επόμενο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι ότι, λόγο απόστασης από τις ανέσεις που παρέχει η πόλη, η οικογένεια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν αυτάρκης. Υπάρχουν σχέδια οικίας στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν ριζική αυταρκεια σε τροφή και σε ενέργεια. Ένα τέτοιο σχέδιο ονομάζεται earthship , για να μπορούν οι αναγνώστες να το βρουν στο διαδίκτυο. Στην Ελληνική περίπτωση το σχέδιο θα μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες καινοτομίες όπως το να είναι ασβεστομένα (για καλύτερη βιοκλιματική συμπεριφορά) όπως επίσης να υπάρχει και φεγγίτης για καλύτερο εξαερισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στα εν λόγο συστήματα υπάρχει και ένα μικρό θερμοκήπιο με σκοπό να μπορεί να προμηθεύσει τους κατοίκους του με τροφή. Σίγουρα θα χρειάζεται και εξωτερική τροφοδοσία , αλλά σε καταστάσεις οριακές το οτιδήποτε μετράει.

Το αμέσως επόμενο που θα πρέπει να προβλεφθεί είναι μια πολυτισμική διαφοροποίηση. Σε παραμεθόριες περιοχές ενδέχεται να μην θέλουν πόλοι να μείνουν, τουλάχιστον τα προσεχή χρόνια. Ένας έξυπνος τρόπος να πείσουμε ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού να επιλέξει τις παραμεθόριες περιοχές είναι επιτρέποντας την πολυγαμία. Οι γυναίκες αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα του ότι δεν βρίσκουν άντρες. Πόλοι άνδρες είναι ομοφυλόφιλοι, πόλοι είναι άεργοι και πόλοι υστερούν νοητικά και είναι επιθετικοί απέναντι στις γυναίκες. Θα μπορούσαν οι επιτροπές γυναικών να ομαδοποίησουν 2-4 γυναίκες και να βρουν έναν ή περισσότερους άνδρες οι οποίοι θα είναι σωματικά και νοητικά υγιής και να κάνουν μια συμφωνία συμβίωσης στην παραμεθόριο και τεκνοποίησης. Κάτι τέτοιο οσο και να ακούγεται οπισθοδρομικό, βολεύει αφάνταστα τις γυναίκες γιατί : 1ον υπάρχει βοήθεια στις εργασίες του σπιτιού, που είναι δύσκολες εργασίες και απαιτούν υπομονή. 2ον υπάρχει βοήθεια στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ειδικά όταν τα παιδιά είναι μωρά. 3ον οι περισσότερες εργασίες ακόμα και χειρονακτικές πλέον δεν απαιτούν δύναμη , αλλά περισσότερο αντοχή και διάρκεια τομείς που οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες. Για τις βαριές εργασίες πλέον υπάρχουν μηχανήματα. 4ον σε περίπτωση πολέμου, εάν ο άνδρας φύγει η οικογένεια μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αφού χάνει περίπου το 25-30 % της δυναμικής της, ενώ στην περίπτωση που είναι κανονική οικογένεια τότε χάνει το 50% της δυναμικής της και πιθανώς δυσκολεύεται πολύ να λειτουργήσει. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση εάν γυρίσει ο άνδρας και μετά ξαναφύγει μπορεί στην οικογένεια να υπάρχει συνέχεια, όπως επίσης και εάν ο άνδρας χάσει την ζωή του η οικογένεια βρίσκοντας 1 άνδρα για 1 μήνα μπορεί να έχει συνέχεια. Ακόμα οι γυναίκες εάν θέλουν να τεκνωποιήσουν μπορούν να μετακομίσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η οικογένεια δεν θα πάψει να λειτουργεί.

Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Η Τουρκία πρέπει να καταστρέφει
Πρέπει να γίνει Επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου