Σελίδες

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Είναι εθνικό χρέος να απαλλοτριωθούν τα 14 τουρκικά πλοία που αγνοούνται.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες τα 14 τουρκικά πλοία που αγνοούνται βρίσκονται πλησίον των Ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς να έχουν εισέλθει μέσα. Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί τους έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα και πιθανός περιμένουν να δουν την εξέλιξη των 8.





Μια πατριωτική κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει πολιτικό άσυλο στους ναυτικούς του τουρκικού στόλου, με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η ζωή τους εάν τους εκδώσουν στην Τουρκία, και να αφήσει τα τουρκικά πλοία να δέσουν στον Πειραιά ή καλύτερα στην Νατοική βάση στην Κρήτη. Έπειτα πρέπει να συνομηλίσει με τους Αμερικανούς αξιωματικούς και να συμφωνήσουν να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την μεταφορά των πλοίων στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο βολεύει τους Αμερικανούς, γιατί ο Ερντογάν αρχίζει να καλοβλέπει μια συνεργασία με την Ρωσσία. Κάτι τέτοιο είναι σε όφελος των συμφερόντων της Αμερικής λόγο του ότι τα τουρκικά πλοία (με αμερικάνικο εξοπλισμό) δεν θα δύναται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους υπέρ της ρωσσικής συνεργασίας και εις βάρος τους.

Η καθυστέρηση της μεταφοράς των πλοίων (που μπορεί να διαρκέσει και 3-4 χρόνια) μπορεί να γίνει με τον εξής τρόπο. Πρώτων πρέπει να αδειάσουν τα πλοία από καύσιμα και οπλισμό, για να μην υπάρχουν οπλισμένα πλοία ανεξέλεγκτα μέσα σε μια χώρα, και έπειτα να ζητήσουν ο απόπλους των πλοίων να γίνει από πιστοποιημένο για αυτά τα πλοία προσωπικό, για να μην υπάρχει κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα. Λογικά πιστοποιημένο προσωπικό δεν θα υπάρχει αφού οι περισσότεροι αξιωματικοί θα έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ρεαλιστικό αφού :

πρώτον η Τουρκία μπαίνει σε νέο κύκλο εσωτερικών συγκρούσεων με φαινομενικές μεγάλες πιθανότητες διάλυσης και τριχοτόμησης. Οπότε μένοντας τα πλοία σε σίγουρο νατοικό έδαφος παραμένουν ασφαλή για τα συμφέροντα της συμμαχίας.

δευτερον η Τουρκία αλλάζει γεωπολιτικό προσανατολισμό και ίσως κάτι τέτοιο για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια συμφέρει και την Ελλάδα για το πως την βλέπουν οι συμμάχους της.

τρίτων η Τουρκία δεν μπορεί να αντιδράσει σοβαρά χωρίς μεγάλες ναυτικές μονάδες. Η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι κάποιες πυρκαγιές που μπήκανε (Χίος, Εύβοια), κάποιες εσωτερικές αναταραχές μέσω καθοδηγούμενων αναρχικών, και κάποια προβλήματα που αυτήν την στιγμή δεν γνωρίζουμε. Το μεταναστευτικό εάν είχαμε μια σοβαρή κυβέρνηση και έριχνε μια ντουφεκιά δεν θα ερχόταν κανένας μετανάστης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου