Σελίδες

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Στάσου κάστανα

Η βίαιη προσαγωγή Έλληνα του καστανά στην πλατεία Αριστοτέλους και η ταυτόχρονα παθητική – προδοτική στάση των αρχών της πολιτείας απέναντι στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ρούχων που εκτελείτε από μετανάστες έναν δρόμο ποιο πάνω, δίνουν νέες διαστάσεις στην  μάχης απέναντι στο μισελληνικό και ρατσιστικό ελληνοκοπικό κρατίδιο.




Ο εν λόγο καστανάς σύμφωνα με την καταγγελία ήταν παράνομος επειδή δεν είχε ανανεώσει την άδεια. Η άδεια δεν είχε ανανεωθεί σύμφωνα με τον ίδιο, λόγο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΤΕΒΕ. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν οφειλές στο ΤΕΒΕ σύμφωνα με έρευνες που έχουν κατά καιρούς δεί το φως της δημοσιότητας. Επίσης επειδή το μισελληνικό κράτος είναι πονηρό επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου άνεφ ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΤΕΒΕ (αφού ούτως ή άλλος δεν θα τους πληρώσει) και ζητάει μόνο από το ΙΚΑ.  Οπότε τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Πρέπει στις άδειες να απαιτείται και η ασφαλιστική ενημερότητα?
  • Πρέπει οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι υποχρεωτικές, γιατί εάν είναι υποχρεωτικές τότε αντιτίθεται στον ορισμό της ανταγωνιστικότητας αφού ο νόμιμος πληρώνει τις εισφορές, ενώ ο παράνομος έναν δρόμο ποιο πάνω μπορεί να έχει καλύτερες τιμές αφού δεν χρειάζεται να πληρώνει, ενώ και την βασική σύνταξη θα πάρει και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα δικαιούται. Επίσης ο Έλληνας επιχειρηματίας πρέπει να πληρώνει τις εισφορές ενώ ο αλλοδαπός (Βούλγαρος, Αλβανός ή Σκοπιανός) μπορεί να μην πληρώνει καθόλου ή να πληρώνει πολύ ελάχιστα και ταυτόχρονα να μπορεί να πουλάει εμπορεύματα στους Έλληνες μέσω του διαδικτύου ή μέσω εκδρομών και ανοιχτών συνόρων.
  • Γιατί χτυπάνε αλύπητα τους Έλληνες επιχειρηματίες με ελέγχους, ενώ ένα στενό ποιο πάνω δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους παράνομους μετανάστες και το λαθρεμπόριό τους, τότε πρέπει να κατηγορηθούν για ρατσιστική συμπεριφορά κατά των Ελλήνων.
  • Επίσης όταν στις ασφαλιστικές εισφορές μπαίνει τόκος και είναι απαιτητές σε βάθος χρόνου τότε παύουν να είναι ασφαλιστικές εισφορές και είναι έμμεση φορολογία. Γιατί εάν ένας επιχειρηματίας δεν έχει να πληρώσει για 2-3 χρόνια τις εισφορές δεν έχει ασφάλεια. Άρα αφού σε αυτά τα 2-3 χρόνια που αν του συνέβαινε ατύχημα δεν θα είχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια, για ποιόν λόγο να τα πληρώσει. Ουσιαστικά πληρώνει σήμερα για κάτι το οποίο άμα θα το χρειαζόταν χτές δεν θα το είχε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου