Σελίδες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η Θεσσαλονίκη όμηρος της ανθελληνικής καθιστικής τάξης



Ένας ύπουλος τρόπος να περνάει ο ανθελληνισμός υποδόρια στο νου του Έλλην, είναι μέσω της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Μέσω της τέχνης έχουμε δεί την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία να κάνει γκαλερή με κωλοτρυπίδες http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1245.html έχουμε δει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να φέρνει κάθε λογής ταλιμπάν, πιθηκοειδή και χριστιανοταλιμπάν από τις βαλκανικές χώρες για να μας διδάξουν πολιτισμό και χορό, έχουμε δει εκτρώματα γλυπτικής που είναι κακοκομμένα μάρμαρα ή στραβοχυμένα μέταλλα, και βλέπουμε καθημερινά μια τάση της αρχιτεκτονικής των κτιρίων και ειδικότερα των δημόσιων κτηρίων προς το τετράγωνο, το μουντό και το γκρί.


Αυτό όμως που δεν έχουμε προσέξει είναι το χαρακτηριστικό σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης το οποίο περνάει στο ντούκου και συμβολίζεται σε κάθε σημαία και σε κάθε εκδήλωση του Δήμου. Είναι ο λεγόμενος λευκός πύργος που αποτελούσε φυλακή Ελλήνων θανατοποινιτών και επαναστατών επί τουρκοκρατείας. Αυτήν την εποχή που πρέπει ο Έλλην να την θυμάται με μίσος και οργή, στην οποία ήταν υπόδουλος σε δύο αφεντάδες, προσπαθεί με ένα συναίσθημα φολκλόρ να του την θυμίζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Για τον ΙΕΡΑΚΣ τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Ο πύργος στον επόμενο σεισμό μπορεί να καταστραφεί λόγο πολεοδομικών παραλείψεων. Μαζί μπορεί να καταστραφεί και το άγαλμα του εθνοπροδότη Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, που ήταν από τους προτεργάτες της μικρασιατικής καταστροφής, και που ζήτησε από τους Έλληνες να ξεχάσουν την Ιωνία. Στον ίδιο σεισμό θα καταστραφεί και το άγαλμα του Καραμανλή, που βοήθησε τα μέγιστα στην εθνική προδοσία της Κύπρου, υπογράφοντας την κατάπτυστη συμφωνία του Λονδίνου, και μετέπειτα προώθησε την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα και επρόκειτο να βιώσουμε σε υπερθετικό βαθμό. Το μπρούτζινο τερατούργημα στην είσοδο της Καλαμαριάς που απεικονίζει τον εθνοπροδότη Παπανδρέου τον μεσαίο, απλά θα πάει προς διάλυση και θα πουληθεί σαν μέταλλο, λόγο της οικονομικής κρίσης που μας μαστίζει πρέπει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας να βρει από κάπου έσοδα. Την θέση του λευκού πύργου σαν σημείο κατατεθέν της πόλης θα την αντικαταστήσει ο ναός της Αρτέμιδας ο οποιος θα χτιστεί στο σημείο που είναι σήμερα το μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, το οποίο από εγκληματικές παραλήψεις του χριστιανού εργολάβου θα γκρεμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου