Σελίδες

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η έξοδος από το ευρώ είναι προς το συμφέρον και του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης



Όταν έγινε η νομισματική ένωση  έγινε με ιμπεριαλιστικά κριτήρια. Εάν γινόταν με κριτήρια ισότητα μεταξύ των λαών και αμοιβαίου συμφέροντος, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο και θα υπήρχε μηχανισμός εξομάλυνσης των διαφαινόμενων (για τους οικονομολόγους) κρίσεων.


Ούτε κλίμα ισότητας και αμοιβαιότητας υπήρχε, ούτε και μηχανισμός. Αντίθετα όποιος αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η ΕΕ θα παρατηρήσει ότι στόχος της ήταν ακριβός να θέσει τους λαούς υπό μια βαβαρική ηγεμονία με κέντρο την Γερμανία και τοπικούς ηγεμόνες – τοποτηρητές . Για αυτόν τον λόγο εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση.

Το ότι δεν υπήρχε κλίμα αμοιβαιότητας φαίνεται από τον θεσμό των επιδοτήσεων. Δεν μπορείς όσο δυνατός και εάν είσαι, που δεν είσαι απλά αφελώς οι λοιπές χώρες σου έχουν δώσει την δυνατότητα να κόβεις νόμισμα κατά το δοκούν, να ζητάς από μια ελεύθερη χώρα να μειώσει ή και να καταστρέψει την παραγωγή της. Και της δίνεις και χρήματα για να το κάνει αυτό.

Πρόσεχε αγαπητέ αναγνώστη μου. Της δίνεις ή της δανείζεις  χρήματα για να σταματήσει να παράγει και μετά της λες ότι αφού δεν παράγεις για αυτόν τον λόγο πρέπει να μου δώσει ότι έχεις για να με ξεχρεώσεις. Αεροδρόμια, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρου, σπίτια, κτήματα, επιστήμονες και το αίμα των παιδιών σου.  

Μετά φτιάχνεις μια κρίση που κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι ένα γκρούπ χωρών θέλουν να κρατήσουν ισχυρό το νόμισμα τους επειδή θέλουν να πουλούν τα προϊόντα τους ακριβά, ουσιαστικά για κερδοσκοπία των ντόπιων ηγεμόνων και αδιαφορείς για τους «υπηκόους» σου που λιμοκτονούν και αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.

Δηλαδή αγαπητέ αναγνώστη εάν στην θέση της  Γερμανίας τοποθετήσουμε τον Μπάμπη και αντί για την Ελλάδα  τοποθετήσουμε την Ελένη και αναπαραστήσουμε τον τρόπο λειτουργίας αυτής της στρατηγικής στον κινηματογράφο, θα υπάρχει ένας πολύ καλός νταβατζής που έχει δύναμη γιατί έχει συνεργούς «ετέρους» και την τράπεζα, ο οποίος εξωθεί στην πορνεία τις ποιο αδύναμες γυναίκες μέσω του υπερδανεισμού και στην συνέχεια τις αναγκάζει να κάνουν αίσχη με τους πελάτες και επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν της δίνει και ναρκωτικά σε «δόσεις».

Επίσης το ότι δεν υπάρχει σχέδιο ή μηχανισμός για να ομαλοποιήσει την κατάσταση κρατών σε κρίση φαίνεται από το ότι η ΕΕ εκμεταλλεύτηκε έναν έξωθεν θεσμό το ΔΝΤ, και από το ότι όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν υπήρχε ένα πλάνο προσυμφωνημένο.  Επίσης δεν δόθηκε ο χρόνος στον λαό για να προετοιμαστεί και δεν του δόθηκε η νόμιμη δυνατότητα να αποφασίσει μόνος του τη τύχη του, όπως κανονικά θα άρμοζε.


Ότι κάνει η ΕΕ το κάνει στο πόδι που λέει και ο λαός. Δεν υπάρχει σχέδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη και λειτουργούν με βάση το βλέποντας και κάνοντας. Κάτι τέτοιο είναι μεν κακό για την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά δεν κινδυνεύει η κρατική τους υπόσταση όπως γίνεται με την Ελλάδα που έχει απέναντι της την Τουρκία, τον καλύτερο σύμμαχο της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου