Σελίδες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η ποιο σημαντική έως τώρα προδοσία από τον κλειδοκράτορα της ΕΕ τον υπουργό οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης κ Βαρουφάκη.

Ο εν λόγο κύριος σε μια συνέντευξη του ανέφερε ότι μικρός έγραφε το Γιάννης με ένα ν. Χωρίς να το ζητήσει θεωρητικά ο ίδιος, τα φερέφωνα της κατοχικής κυβερνήσεως γέμισαν το διαδίκτυο με το προσωνύμιο  «Γιάνης Βαρουφάκης».

Η πράξη αυτή πέρα από παλιμπαιδισμό του κ Βαρουφάκη όπως προκλητικά και χαϊδολογώντας προσπαθεί να περάσει το κατοχικό σύστημα, αποτελεί προϊόν εγκλήματος για του Έλληνες πατριώτες, γιατί στοχεύει στην λεξιπενία του μέσου Έλλην πολίτη. Μετά το Γιάννης που γίνεται Γιάνης, θα επακολουθήσει το αυγό που θα γίνει αβγό, το μητέρα που θα γίνει μιτέρα, το ώρα που θα γίνει όρα, και σιγά αλλά σταδιακά και με σύστημα θα προσπαθήσει, αλλά δεν θα τα καταφέρει γιατί θα βρει ισχυρή αντίσταση και εχθρική διάθεση από μέρους των Ελλήνων, να αλλάξει την ορθογραφία.


Η γλώσσα, η ορθογραφία και η γραμματική εκτός από εργαλείο συνεννόησης και επικοινωνίας αποτελεί και εργαλείο σκέψης. Έτσι τα φερέφωνα και οι σφουγγοκωλάριοι του συστήματος, που αυτοχαρακτηρίζονται ως  έγκριτοι δημοσιογράφοι, επειδή δεν μπορούν να μειώσουν την αντίληψη των Ελλήνων πολιτών, χτυπάνε την γλώσσα με σκοπό να μειώσουν τον μέσο όρο πολύπλοκων και σύνθετων σκέψεων που κάνει ο Έλλην πολίτης. Έτσι ακόμα και εάν καταλαβαίνουν ότι κάτι πάει στραβά, δεν θα μπορούν να σκεφτούν τι φταίει και πώς να το αντιμετωπίσουν, γιατί θα τους φαίνετε πολύ πολύπλοκο.

Η γλώσσα, η ορθογραφία και η γραμματική εμπερικλείει μέσα της ιστορία. Μετακινήσεις πληθυσμών, συγγένειες  ή αντιπαλότητες ομάδων ή εθνών μπορούν να παραγραφούν, να παραληφθούν ή να παραλλαχθούν τα γεγονότα από τους ιστορικούς από άγνοια ή από δόλο. Τα πραγματικά όμως γεγονότα αποτυπώνονται στις λέξεις, τις εκφράσεις και τον τρόπο ομιλίας και σκέψεως  (γραμματική) του λαού. Επιστήμονες γλωσσολόγοι που έχουν μελετήσει και συγκρίνει τις διαφορετικές γλώσσες και τα ιδιώματα μιας ομάδας μπορούν να φέρουν στο φώς πληροφορίες που μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τον ιστορικό που περιγράφει μια ιστορική περίοδο. Εάν παραλλαχθεί η ορθογραφία χάνονται ιστορικά στοιχεία  προηγούμενων γενεών. 

Ένα παράδειγμα επιστημονικής (και όχι επιστημονικοφανείς) ανάλυσης μπορείτε να διαβάσετε από τον γλωσσολόγο συγγραφέα Μάριο Δημόπουλο εδώ :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου