Σελίδες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί πρέπει τάχιστα να επιστρέψουμε σε εθνική θρησκεία.



Για εσωτερικούς λόγους :

1.       Πρέπει να αποκτήσει αξία η πράξη. Ο ορθόδοξος Χριστιανισμός δεν αναγνωρίζει την αξία της πράξης (αφού όλα είναι προκαθορισμένα από τον Θεό)και σαν κοσμοθεωρία πιστεύει ότι η δικαίωση θα έρθει στην άλλη ζωή. Κάτι τέτοιο κάνει τον πιστό να σκέπτεται ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσει σε αυτήν την ζωή, άρα δεν έχει και νόημα η πράξη. Πάνω σε αυτό το σύστημα είναι δομημένο το οικονομικό, το πολιτικό και το νομοθετικό σύστημα της Ελλάδος. Για αυτόν τον λόγο στην σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει όχι μόνον ανάπτυξη, αλλά ούτε  και εξέλιξη ούτε και πολιτισμός. Έτσι όπως είναι φτιαγμένο το σύστημα είναι ποιο εύκολο να μην κάνεις τίποτα, από το να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι και οι περισσότεροι Έλληνες το θεωρούν φυσιολογικό. 


2.       Σημερινή θρησκεία είναι εσχατολογικού χαρακτήρα, δηλαδή δεν σου λέει πως θα πρέπει να φέρεσαι και τι να πράττεις, αλλά σου λέει τι δεν πρέπει να κάνεις με τον όρο «αμαρτία». Όμως αυτό που ορίζει σαν αμαρτία είναι  ουσιαστικά πλήγμα στο αναπαραγωγικό και στο πολεμικό  ένστικτο του Έλληνα. Άνευ αυτών των δύο δεν θα υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού.

3.       Δεν δίνει ταυτότητα στον Έλληνα και νόημα στην ζωή του. Στόχος του χριστιανισμού είναι η βασιλεία του λαού  Ισραήλ. Άρα ο λογικά σκεπτόμενος Έλληνας , σύμφωνα με τον χριστιανισμό πρέπει να υποτάσσετε στις επιταγές των Ισραηλινών, και το συμφέρον της Ελλάδας πρέπει να ταυτίζεται με τα συμφέροντα του Ισραήλ. Για όσους τους ακούγονται περίεργα και απίστευτα αυτά που λέμε θα πρέπει να θυμηθούν το 1974 ποιος αρχηγός κράτους και αρχιεπίσκοπος του χριστιανισμού ζήτησε την επέμβαση των «εγγυητριών» δυνάμεων και χάρισε την μισή Κύπρο στους Τούρκους, αφού προηγουμένως δεν δέχτηκε την ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε και το κράτος του Ισραήλ.

4.      Για λόγους καταπολέμησης της διαφθοράς. Είναι γενικά παραδεκτό από ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που ασχολούνται με τα κοινά ότι στους κόλπους της εκκλησίας συντηρείται ένας τεραστίας διαστάσεων μηχανισμός διαφθοράς. Έχει την λεγόμενη ναοδομία οργανισμός που αντικαθιστά την πολεοδομία και δεν υπόκειται στον έλεγχο του κράτους. Έχει νόμους (τούρκικα κιτάπια και χρυσόβουλα της εκκλησίας) που με αυτούς καταπατά η ίδια ή άτομα που προσκτώνται σε αυτήν και νομιμοποιεί εκτάσεις γης (το εμπορικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη Mediterranean Cosmos έγινε με τον αντίστοιχο μηχανισμό). Έχει ειδικό καθεστώς στις συνδέσεις με την ΔΕΗ (όποιος έχει ένα παράνομο κτίσμα σε κάποια περιοχή και δεν του δίνει ρεύμα η ΔΕΗ χτίζει ένα εκκλησάκι και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τον συνδέσει το ρεύμα δωρεάν), και γενικά ένα πολύπλοκο σύστημα διαφθοράς που είναι οφθαλμοφανές μόνο σε αυτούς που γνωρίζουν (δικηγόροι, δασολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί)

Για λόγους εξωτερικής άμυνας 

1.       Η ορθόδοξη εκκλησία ονειρεύεται την οθωμανική αυτοκρατορία και τα προνόμια που είχε εκείνη την περίοδο. Ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την Ελληνική επανάσταση (λέγοντας ότι την πραγματοποίησαν κάποιοι ξυπόλυτοι). Ούτως ή άλλως η κοσμοαντίληψη και κοσμοθεωρία του Ισλάμ είναι συγγενής με την ορθοδοξία. Αυτό δεν το γνώριζε καλά ο εδώ λαός, το γνώριζαν όμως οι Άγγλοι αποικιοκράτες. Για αυτό και όταν «απελευθέρωσαν» την Κύπρο έβαλαν θρησκευτικό ηγέτη στην εξουσία και όχι πολιτικό. 
2
2.       Η εκκλησία πάντα ήταν κοντά στην ομόθρησκη Ρωσία. Ακόμα και επί κουμμουνισμού (αναγωγή της θρησκείας στον οικονομικό τομέα) τηρούσε μια περίεργη στάση. Σήμερα η Αμερική είναι πολύ ποιο δυνατή από την Ρωσία, αλλά φθίνει σαν υπερδύναμη. Η Ελλάδα, θα πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, ότι υπέστη μια πολιτισμική εισβολή από την Αμερικάνικη κουλτούρα. Το πρόβλημα στην περίπτωση που την Αμερική την αντικαταστήσει η Ρωσία είναι πολύ ποιο σοβαρό, γιατί δεν θα πάθουμε απλά μια πολιτιστική εισβολή, αλλά με την προδοτική στάση της εκκλησίας θα έχουμε  μια πλήρη αφομοίωση. Όποιος δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος ας κοιτάξει λίγο την γειτονική Ουκρανία (που και αυτοί έχουν πρόβλημα ταυτότητος)
3.       Στην πολύ πιθανή περίπτωση η «φίλη» και «γείτονας» Τουρκία διαλυθεί είναι επιστημονικός γνωστό ότι οι Έλληνες με τους Τούρκους είναι ουσιαστικά ο ίδιος λαός (οι μόγγολοι Οθωμανοί ήταν πολύ λίγοι πληθυσμιακά και με την πάροδο των χρόνων αφομοιώθηκαν σχεδόν πλήρως από το Ελληνικό στοιχείο, εξού και ότι οι σημερινοί Τούρκοι δεν είναι σχιστομάτηδες όπως τα μογγολικά φύλα. Καμία σχέση όμως με του Κούρδους που είναι τα πραγματικά Μογγολικά φύλα). Μια πιθανή ένωση που θα ήταν αμοιβαίο συμφέρον και για το δυτικό κομμάτι της Τουρκίας και για την Ελλάδα θα σκόνταφτε στο θέμα της Θρησκείας (Ορθοδοξία και Ισλάμ παρόλο που είναι ξαδελφάκια, έχουν προαιώνιες έχθρες στα μάτια του απλού λαού). Όμως το Ισλάμ δεν έχει προκαταλήψεις έναντι της Ελληνικής θρησκείας, πράγμα που θα είχε σαν συνέπεια μια ποιο εύκολη και ποιο αναίμακτη ένωση.   
4.       Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να αφομοιωθούν ποιο εύκολα και χώρες όπως η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία όπου υπάρχει βιολογική συγγένεια. Οι Αλβανοί είναι οι Ιλλυριοί, πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες στην επανάσταση του 21 και εάν δεν υπήρχε η χριστιανική προπαγάνδα και η Τσαμουριά (Έλληνες στην συνείδηση που όμως ήταν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) ίσως σήμερα να ήταν μια χώρα άκρως φιλική με την Ελλάδα. Παρόμοια κατάσταση είναι και τα Σκόπια. Χώρα δίχως ταυτότητα και δύναμη, ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε εχθρική στάση απέναντι στα Σκόπια, που θα μπορούσαμε να τους αφομοιώσουμε πανεύκολα και να μας λύσουν το πρόβλημα του στρατηγικού βάθους. Ακόμα παράλογη είναι η  φιλική σχέση με την Σερβία (αδελφοί οι Σέρβοι επειδή είναι ομόθρησκοι),  ξεχνώντας τι προβλήματα μας είχαν δημιουργήσει (ακόμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπάρχει ο Γιουγκοσλάβικος τομέας).   
5.       Η ορθοδοξία δεν μπορεί να μας προστατέψει απέναντι στις σύγχρονες ασύμμετρες απειλές. Η ορθοδοξία σαν έχει πολύ ασθενή μιμίδια.  Βλέπουμε διεφθαρμένους ιερείς χωρίς ζωή και θέληση μέσα στο κουφάρι τους, να βγάζουν πύρινους λόγους χωρίς όμως νόημα και χωρίς ουσία. Επίσης η ορθοδοξία είναι «ευκολοπρόσβλητη» σε ανορθόδοξες απειλές όπως ο λαθροεποικισμός (λαθρομετανάστευση), και ως ένα βαθμό συμμέτοχη (με την προώθηση αλτρουιστικών αισθημάτων απέναντι στον εχθρό ή με την βαπτιστή αλλόφυλων και αλλόθρησκων που έχουν μεγαλώσει με διαφορετική κουλτούρα) στην πτώση της μαχητικής και αγωνιστικής ικανότητας του Ελληνικού λαού. Ακόμα με την νοοτροπία των ιερέων να μην παντρεύονται και να μην κάνουν παιδιά δίνουν κακό παράδειγμα στους Έλληνες όσον αφορά  την συνέχιση του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου