Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργία και Οργάνωση Ελληνικών Κοινοτήτων












Σε συνέχεια αυτών που είπε ο συναγωνιστής Ιφικράτης στην διδασκαλία του θα μπορούσα να προσθέσω ότι ο Ελληνικός κοινοτισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για την δημιουργία και χρηματική  επιχορήγηση των δικών τους «κοινοτήτων».


Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τα μαχητικά αθλήματα judo, sambo, και ΜΜΑ, για να διατηρούν στενή σχέση με  τον κοινοτισμό τους. Με το ευγενές πρόσχημα της αθλητικής διοργάνωσης και σε αθλήματα που οι δυτικοί δεν τα προτιμούν και τα θεωρούν «υπόκοσμος» και επικίνδυνα και μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν τα καλλιεργούσαν  έχει προσχωρήσει και απαλλοτριώσει ο ρώσικος παράγοντας. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης της κοινότητας έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1.       Επιχορηγείται από το εκάστοτε κράτος, ειδικά μέσω του judo που είναι και ολυμπιακό άθλημα και δίνουν προνόμια στους αθλητές.
2.       Χρησιμοποιεί τις αθλητικές διοργανώσεις σαν ένα είδος συγκέντρωσης της κοινότητας
3.       Βρίσκει εργασία σε νόμιμες ή παράνομες δραστηριότητες για τα μέλη της
4.       Προστατεύει όπως μπορεί τα μέλη της.
5.       Βοηθάει στην μετακίνηση των μελών από ένα κράτος σε άλλο (μέσω της αθλητικής βίζας)


Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς οι Έλληνες. Αυτήν την στιγμή έχουμε το αρχαιότερο μαχητικό άθλημα το παγκράτιο (ουσιαστικά παγκράτιο, ΜΜΑ και sambo είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετικό όνομα). Η δημιουργία ενιαίας ομοσπονδίας που πριν απο λίγα χρόνια έγινε πραγματικότητα (ήταν πριν το 2000 μετά διασπάστηκε και έγιναν δύο λόγο οικονομικής φύσεως θέματα, έπειτα η γενική γραμματεία αθλητισμού έκοψε την επιχορήγηση και σήμερα αφού και οι δύο παρατάξεις έχασαν την ολυμπιακή ομοσπονδία του Judo από τους Γεωργιανούς ενώθηκαν και είναι πολύ προσεκτικοί) και η αποστολή γυμναστών σε Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού με σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος με στόχο κάποια στιγμή την «Ολυμπιοποίηση» του μπορεί να δώσει κίνητρο στους ομογενείς του εξωτερικού και ταυτόχρονα να αναθερμάνει τις σχέσεις τους με την μάνα Ελλάδα, δίνοντας της ένα νόημα.  Ταυτόχρονα με τον αθλητισμό οι γυμναστές θα μπορούν να λειτουργούν και σαν πνευματικοί ηγέτες για αυτές τις κοινότητες. Να μεταφέρουν νοήματα, τρόπο σκέψης, συνήθειες και στρατηγική στους ομοεθνείς και να κάνουν ομιλίες. Επίσης κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει και με τα συγκροτήματα των παραδοσιακών χορών. Απλά αυτήν την στιγμή κάτι τέτοιο δεν γίνεται, και στην πραγματικότητα οι παραδοσιακοί σύλλογοι  είναι ένα είδος folklore. Το παραπάνω μέσω σεμιναρίων μπορεί να αλλάξει.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου