Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Πατριώτες ή χειρότεροι απο τους εθνομηδενιστές

Σε φωτογραφία της ΛΕΦΕΔ (Λέσχη εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) αναρτήθηκε ένα πανό στο οποίο περιγράφουν ότι η Ελλάδα αρχίζει από την Κερύνεια και τελειώνει για αυτούς στην βόρεια Ήπειρο. Από κάτω βγαίνουν "πατριώτες" ή κάποιοι που θέλουν να θεωρούνται εθνικηστηκές και γράφουν : μπράβο στα παιδιά, έτσι , ζήτω, πες τα στον Τσίπρα, κ.λ.π.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι, με την στάση τους, γίνονται χειρότεροι και από τους εθνομηδενιστές.

Αυτό γιατί: Αρχικά παραβλέπουν στο μυαλό του μέσου Έλληνα το τεράστιο εύρος του Ελληνισμού το οποίο είναι σκλαβωμένο σε ξένους κατακτητές. Με την στάση τους ξεχνούν την σκλαβωμένη βόρεια Μακεδονία, την σκλαβωμένη βόρεια Θράκη, την σκλαβωμένη Βλαχία, την σκλαβωμένη Ιωνία, τον σκλαβωμένο Πόντο, την σκλαβωμένη Ταυρίδα που ακόμα τρίζουν τα κόκκαλα της Αντιγόνης, την σκλαβωμένη Οδησσό, την σκλαβωμένη Σικελία, τον σκλαβωμένο Τάραντα την σκλαβωμένη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και περιοχές όπως η Νίκαια στην οποία όταν έφτασε η ελληνική τριήρης την υποδέχτηκαν λέγοντας ότι και αυτοί είναι Έλληνες. Οι καημένοι οι εθνομηδενιστές θέλουν να δώσουν απλά το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Οι φοβεροί και τρομεροί πατριώτες εθνικηστηκές παρέδωσαν με την στάση τους, στο μυαλό του μέσου Έλληνα, την Μαύρη Θάλασσα - Εύξεινο Πόντο, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε αλλοδαπούς, αλλά είναι πατριώτες και ζήτω η Ελλάς!!!

- Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να μας πειράζει???

- Όχι μόνο να μας πειράζει , αλλά να μας εξοργίζει για δύο λόγους. Αρχικά γιατί οι εθνικιστές πρέπει να βάζουν τον πήχη όχι μόνο ψηλά, αλλά ακόμα ψηλότερα. Με αυτόν τον τρόπο πρώτων ο μέσος Έλληνας θα προσπαθήσει για να περάσει πάνω από τον πήχη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση με ελάχιστη προσπάθεια θα τον υπερπηδήσει. Με το να βάζουν οι θεωρητικά πατριώτες τον πήχη τόσο χαμηλά, οποίος πάει να τον περάσει από πάνω, βγαίνουν τα παπαγαλάκια του συστήματος και τον χαρακτηρίζουν φασίστα και εθνικηστή. Εάν όμως τον έβαζαν πολύ ψηλότερα , τότε εάν κάποιος έλεγε ότι θέλουμε πχ απελευθέρωση της βόρειας Ηπείρου, τότε η άποψη του δεν θα φαινόταν εθνικηστηκή , αλλά mainstream . Το ίδιο πράγμα κάνει ο Ερντογάν. Με την στάση του να θεωρεί την Κρήτη περιοχή της Τουρκίας, η διεκδίκηση του μισού Αιγαίου από την τουρκική κοινή γνώμη θεωρείται μια ποιό μετριοπαθείς άποψη 

Ο δεύτερος λόγος που πρέπει να μας εξοργίζει, είναι λόγω του ότι η αντίληψη που έχει ο μέσος Έλληνας για το τι είναι Ελλάδα, καθορίζει στρατηγική, τρόπο σκέψης και πολιτική άποψη του ίδιου, με αποτέλεσμα οι πολλές απόψεις να επηρεάζουν την πολιτική κατάσταση της χώρας και να διαμορφώνουν την υψηλή στρατηγική της. Εξηγούμε: μετά τον β Παγκοσμίο πόλεμο και όταν η Ελλάδα ήταν αντιμέτωπη με τον πανσλαβισμό (υπό την μορφή του κουμουνισμού) στην Ιταλία έγιναν προσπάθειες η Σικελία να ανεξαρτητοποιηθεί. Επειδή η Ιταλία ήταν με τον άξονα και η Ελλάδα με τους συμμάχους, εάν η κατάσταση ήταν ομαλή στην μεταπολεμική Ελλάδα, η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να βοηθήσει την Σικελία και πιθανώς οι σύμμαχοι δεν θα ήταν τελείως αντίθετοι με αυτή την εξέλιξη. Όμως αυτή η ευκαιρία μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί. Το 2014 περίπου το κράτος της Βενετίας κάνει δημοψήφισμα και ζητάει την ανεξαρτησία του. Εάν ο Έλληνας θεωρεί ότι η Σικελία δεν μας ανοίκει , η απόσπαση της Βενετίας θα τον γεμίσει φόβο, γιατί η λογική λέει ότι μετά μπορεί να ακολουθήσει η απόσπαση της δυτικής Θράκης (πράγμα το οποίο δεν υφίσταται σε πολύ μεγάλο βαθμό, άσχετα με τις επιδιώξεις της Άγκυρας), και για αυτόν τον λόγο θα υποστηρίζει κόμματα και οργανώσεις που αντιτίθενται στην αυτονομία της περιοχής και συνήθως ταυτίζονται με τους φασίστες της Ιταλίας που θέλουν να έχουν Έλληνες υπό τις διαταγές τούς. Εάν όμως θεωρεί ότι η περιοχή της Σικελίας είναι Ελληνική περιοχή , τότε λόγο της ίδιας λογικής, θα συμφωνεί με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της Βενετίας, θα ταυτίζεται με τους Βενετούς επαναστάτες και θα υποστηρίζει κόμματα ελευθεριακά και οργανώσεις επαναστατικές, γιατί θα γνωρίζει ότι μετά την Βενετία σειρά θα έχει η Σικελία και ο Τάραντας, περιοχές οι οποίες αρχικά θα ανεξαρτητοποιηθούν από το ιταλικό φασιστικό  κράτος και έπειτα με κάποιο τρόπο θα ενσωματωθούν στο Ελληνικό κορμό. Οπότε το πώς βλέπουν οι Έλληνες τον χάρτη και τι θεωρούν ότι είναι ο Έλληνας ( η ταυτότητα του Έλληνα) επιρρεάζει πάρα πολύ την κοσμοθεωρία του, με αποτέλεσμα να επιρρεάζει τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο αντίδρασης του.

Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση
Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστρέφει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου