Σελίδες

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σε δύο μήνες και κάτι

Ο Αχμέτ έδωσε εντολή να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στην ναυτική βάση και αφού έκανε μια βόλτα για να ελέγξει την περίμετρο, ξάπλωσε ήσυχος στο κρεβάτι του.

Λίγο στεναχωριόταν, γιατί τον έχωσαν υπεύθυνο σε μια περίοδο που οι περισσότεροι στην ναυτική βάση πήραν άδεια για να απολαύσουν τα καλοκαιρινά μπανάκια τους. Ήταν Αύγουστος και οι απέναντι, που τα νησιά τους ήταν γεμάτα από τουρίστες, δεν σκόπευαν να κάνουν καμιά χαζομάρα που θα τρόμαζε τον κόσμο που είχε έρθει να αφήσει τα ωραία του λεφτά.  Τον προβλημάτιζε λίγο το ότι μετά το πραξικόπημα και με την έκρυθμη κατάσταση με τους Κούρδους στα ανατολικά τους σύνορα και τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν υπήρχαν πολλοί τουρίστες στην χώρα του όσο και εάν έριξαν τις τιμές. Η λίρα κατρακυλούσε και η κατάσταση έμοιαζε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο μέρα με την μέρα. Όμως αυτά όμως ήταν μεσομακροπρόθεσμα, άσε που και οι απέναντι στα ίδια "σκατά" είναι, σκέφτηκε. Σήμερα έφαγε καλά στον ναύσταθμο, έριξε δυο τρεις σφαλιάρες στους κρατούμενους κεμαλιστές να ξεδώσει, επιθεώρησε τους συντηρητές στα πλοία που ήταν ελλιμενισμένα και κουρασμένος από την ένταση της ημέρας τηλεφώνησε στην γυναίκα του και έκλεισε τα μάτια του να κοιμηθεί. Στο διαβολό καθίκια φαίνεται να ψέλλισε μέσα από τα δόντια του, γιατί από το απέναντι νησί ακουγόταν τόσο ενοχλητικά  η μουσική που θα τον δυσκόλευε στον ύπνο. Καλά αυτοί πως κοιμούνται με τόση φασαρία, αναρωτιόταν προσπαθώντας να τον πάρει ο ύπνος. Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε.



Κατά τις δύο τα μεσάνυχτα ακούει τουφεκιές και εκρήξεις. Σηκώνεται άρον άρον από το οστικό κύμα μιας έκρηξης που υποθέτει ότι έσκασε πολύ κοντά του και τον ξύπνησε από τον λήθαργο απότομα.  Πέρνει το πιστόλι του και πάει να πιάσει το τηλέφωνο. Τι μπουνταλάδες σκέφτηκε είναι οι ναύτες, έπρεπε να με είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα. Τηλεφωνάει όσο ποίο γρήγορα μπορεί στο κεντρικό επιτελείο. Οι γραμμές είναι κατειλημμένες. Πέρνει τηλέφωνο τον ναύαρχο και τον ενημερώνει ότι δέχονται επίθεση. Ο υπεύθυνος της φύλαξης δεν απαντάει. Το τηλέφωνο του πιθανός είναι κλειστό. Υποθέτει ότι έπεσε στην μάχη. Βγαίνει έξω να δει την κατάσταση. Παντού χαμός, ένοπλοι άνδρες αντίπαλων ειδικών δυνάμεων, έχουν καταλάβει την βάση και πυροβολούν αδιακρίτως. Ένα ερυθρό βλήμα του διαπερνάει τον ώμο του και τον αφήνει αιμόφυρτο. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του  από την αναιμία και τον πόνο βλέπει τους εχθρικούς άντρες να εισβάλουν στα πλοία, να σκοτώνουν όλους ανεξαιρέτως τους ναύτες και στελέχη του αντίπαλου ναυτικού να καταλαμβάνουν τα πλοία και να αποπλέουν. Σε ημικομματόδη κατάσταση πέρνει τηλέφωνο στο ΓΕΣ όπου ενημερώνει για την κατάσταση. Αυτός που απαντάει καταγράφει την συνομιλία και τον καλεί να αμυνθεί μέχρις εσχάτων, αφού ανάλογες εισβολές δέχθηκαν οι κύριες δυτικές αεροπορικές βάσεις και τα στρατόπεδα τεθωρακισμένων στην ανατολική Θράκη. Οι δυνάμεις του έχουν εκλείψει. Το μόνο που τον σώζει είναι οι 72 παρθένες που θα πάρει σαν ανταμοιβή.

Η επόμενη μέρα βλέπει τον αντίπαλο στρατό με 200 παραπάνω άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας Λεοπαρντ-2  και περίπου 500 ερπιστιοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων εκδόσεων, με 54 F-16 που έχουν κλαπεί από τις αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας και με 3 φρεγάτες και 6 πυραυλάκατους περισσότερους. Ο Ελληνικός στρατός έχει προελάσει μέχρι 15 χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη και οι κύριες υποδομές του στρατού της Τουρκίας που βρίσκονται δυτικά είναι διαλυμένες. Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται δίχως νερό αφού έχει γίνει κατάληψη των υδραγωγείων. Απαγορεύεται κάθε διακίνηση πληθυσμού και εμπορευμάτων. Τα πρατήρια καυσίμων και τα σουπερ μαρκετ έχουν λεηλατηθεί. Χωριά και κωμοπόλεις στην ανατολική Θράκη δέχονται την επίθεση του Ελληνικού στρατού και οι κάτοικοι συλλαμβάνονται.  Ο Ελληνικός στρατός εφαρμόζει μια πρωτότυπη τεχνική. Βλέπει ποιοι Τούρκοι έχουν Ελληνικά χαρακτηριστικά. Αυτούς τους βάζει να βασανίζουν και να σκοτώνουν Τούρκους και τους τραβάει βίντεο. Έπειτα γίνεται μια ιεροτελεστεία και οι Έλληνες στρατιώτες χαράζουν στο μέτωπο των βασανιστών και των φονιάδων, έναν σταυρό σαν ένδειξη υποταγής και αλλαγής στρατοπέδου. Όλα αυτά μαγνητοσκοπημένα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο. Σκοπός αυτής της απάνθρωπης πράξης, είναι αυτοί που είναι χαραγμένοι να μην μπορούν να αλλάξουν στρατόπεδο και να πολεμήσουν για την Ελλάδα απέναντι στου πρώην συμπολίτες τους. Έπειτα από μερικές ημέρες συνεχούς προπαγάνδας, χαράσουν σταυρό και σε μη βασανιστές, αλλά ο χαραγμένος είναι αμφίβολο εάν δεν είναι βασανιστής και εγκληματίας πολέμου, οπότε είναι αναγκαστικά ταγμένος στα Ελληνικά συμφέροντα.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι η εξής. Η Ελλάς παραχωρεί 30 χιλιόμετρα απόσταση από την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και αποσύρεται από τα υδραγωγεία αλλά η Τουρκία υποχρεώνεται να ομοσπονδιοποιηθεί σε τρία κομμάτια. Στο Κούρδικό Νοτιοαννατολικά στο Ερντογανικό κεντρικά και βόρεια και στο Κεμαλικό ή Γκιουλενικο δυτικά με απελευθερώση των Κεμαλιστών και ανταλλαγή πληθυσμού στις τρείς ομοσπονδίες. Επίσης η Τουρκία αποσύρει στρατεύματα και λαθροέποικους από την Κύπρο. Ακόμα επαναχαράσσονται τα σύνορα γεωγραφικά και θαλάσσια και υπογράφουν δικαιώματα Επίσης απαγορεύεται στην Τουρκία την χρήση Τούρκων ή αλλοδαπών πρακτόρων στην περιοχή της Ελλάδος. Κλείνει επίσημα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και ιδρύεται φορέας απόδημου Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου