Σελίδες

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Πως πρέπει να "γιορταζονται" οι γενοκτονίες

Πριν από τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη έγιναν διάφορες εκδηλώσεις για την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων. Εκτός από το ότι έγιναν δύο διαφορετικές πορείες (οι σύλλογοι είναι χωρισμένοι λόγο κομματικών συμφερόντων, αφού για να υπάρχουν χρηματοδοτούνται από τα κόμματα της εξουσίας) κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν έγινε ούτε ένα βήμα προς την ανακάλυψη των σκλαβομένων πατρίδων.

Έγιναν ιστορικές αναφορές, διηγήθηκαν ιστορίες για το πόσο κακές ήταν οι συνθήκες τότε, έγιναν χορευτικά και τα κλασικά που περιμένει κάποιος σε τέτοιου είδους καθώς πρέπει εκδηλώσει. Όμως εκτός από τους πολιτιστικούς συλλόγους που αμείβονται για αυτήν την δουλειά, κανένας άλλος δεν άξιζε να χαλάσει τις σόλες των παπουτσιών του. 

Δεν έγινε ούτε μια αναφορά στο υπό ποιες προϋποθέσεις θα κάνει η Ελλάδα επιθετική κίνηση για να ανακταλαβει αυτά τα εδάφη. Δεν έγινε αναφορά στο ότι οι Πόντιοι πρέπει να φροντίσουν να τεκνοποιούν 3 και 4 παιδιά. Αρκεί να αναφερθεί ότι οι τότε οικογένειες που έρχονταν είχαν από πέντε και έξη παιδιά. Δεν έγινε μια αναφορά ότι πρέπει να αρχίσουν να έχουν εμπορικές , αθλητικές και πολιτιστικές σχέσεις με το κατεχόμενο τμήμα του ελληνογενούς ποντιακού πλυθησμού και να προσπαθούν να τους προσυλητησουν προσεκτικά στις ελληνικές ιδέες. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι θα πρέπει να γίνει λαθροεποικισμός του κατεχόμενου τμήματος από πόντιους με ελληνική υπηκοότητα και τρόπο σκέψης. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι πρέπει να γίνει προσέγγιση της τοπικών Ποντίων πατρώνων από τους εδώ συλλόγους. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι πρέπει να γίνει αδελφοποίηση των ποντιακών συλλόγων της Ελλάδος με των ποντιακών συλλόγων της Τουρκίας της Γεωργίας και της Κριμαίας. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι πρέπει να πιέσουν οι ποντιακοί σύλλογοι για την κατασκευή η αγορά αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού για να μπορεί η πολεμική αεροπορία να συνδράμει εαν χρειαστεί σε αυτούς τους πλυθησμούς. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε αυτούς στην μοίρα τους , αλλά αντίθετα να τους εκπαιδεύουμε και να τους εξοπλίσουμε,  για να μην χρειαστεί να ξαναζήσουμε νέο κυμα προσφύγων από τον Πόντο και την Ιωνία.

Όσο δεν υπάρχουν Συνέλληνες να τα λένε αυτά καθημερινά η κατάσταση θα βαίνει από το κακό στο χειρότερο, γιατί ο Έλληνας δεν θα έχει προοπτική και ενθαρρυντική διορατικότητα. 
Θα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου