Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έρως ανίκατε μάχαν



Μια φράση που έχει ξεχαστεί από τον Ελληνικό Λαό και πρέπει να επανατοποθετηθεί στο καθημερινό του έθος.
  
Ο ύμνος στον έρωτα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή αποτελεί την κύρια αιτία της ανατροπής των συστημάτων, των συσχετισμών και των ιδεών στην ιστορία. Όποιος μονάρχης, εξουσιαστής ή στρατηλάτης τον υποτίμησε συνάντησε τους προγόνους του στον Άδη.


Πόλοι συν Έλληνες βλέπουν αποχαυνωμένοι τα αίσχη που διαπράττει ο μονοθεϊσμός στην Συρία, την Ιορδανία, την Λυβίη και σε χώρες της Δύσης και έχοντας ξεχάσει τις διδαχές των προγόνων τους, γεμίζει η ψυχή τους με θλίψη και αγωνία για το μέλλον τους.

Έχουν ξεχάσει, και το ανθελληνικό σύστημα αποβλάκωσης και παρά-παιδείας  φροντίζει να μην τους τα θυμίζει, ότι ο Έρωτας είναι ανίκητος στην μάχη. Ο ερωτευμένος είναι αυτός που έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά. Είναι απόλυτα εγωιστικός σε αυτό που θέλει και δυσανεκτικός σε  οτιδήποτε άλλο.
Τέτοια στοιχεία έχει σήμερα μόνο το Ισλάμικό χαλιφάτο. Τέτοια στοιχεία είχε ο Αχιλλέας στον πόλεμο της Τροίας. Τέτοια στοιχεία είχε ο στρατός των Σπαρτιατών, οι Έλληνες όταν κατάσφαξαν την περσική αυτοκρατορία, ο στρατός του μέγα Αλέξανδρου, ο στρατός των Ρωμαίων, οι πρώτοι χριστιανοί, οι ορδές του Αττίλα, ο Δράκουλας που κατάφερε να σταματήσει τους Οθωμανούς, οι αριστεροί στην Γαλλική επανάσταση, ερωτευμένοι ήταν οι ήρωες που θυσιάστηκαν το 21 απέναντι στην τότε υπερδύναμη Οθωμανική αυτοκρατορία και τώρα ερωτευμένοι με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου είναι κάποιοι από τον στρατό των Ισλαμιστών.

Για να γίνει κατανοητό το πώς γινόταν τότε ο πόλεμος, αρκεί να ανατρέξει στην Ιλιάδα και να διαβάσει φανταζόμενος τις σκηνές μάχης και θανάτου, απίστευτης ωμότητας και αγριότητας για τα σημερινά δεδομένα, που περιγραφεί ο Όμηρος.

Ο Έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας. Ο Έρωτας φτιάχνει και διαλύει αυτοκρατορίες. Ας νομίζουν μερικοί αφελείς δυτικοί ότι οι πόλεμοι γίνονται και κερδίζονται από τους πυραύλους cruise, τα λέιζερ και τα GPS. Ναι, αυτά βοηθάνε για την νίκη σε μια μάχη αλλά όχι στον πόλεμο. Η μαχητική ισχύ ενός στρατού είναι το επιγινόμενο της εξίσωσης των όπλων με την θέληση του στρατού να τα χρησιμοποιήσει. Αντίστοιχα μετριέται και η πολεμική ενός έθνους.  

Στο μέτωπο του Ισλάμ βραχυπρόθεσμα οι λεγόμενες δυτικές δυνάμεις δείχνουν να κερδίζουν, αλλά μακροπρόθεσμα η στρατηγική των ισλαμιστών ανταρτών κατάφερε να κερδίσει όλες τις υπερδυνάμεις στο έδαφός τους, είτε πρόκειται για τους Βρετανούς αποικιοκράτες, είτε για τους Ρώσσους κουμουνιστές. Είτε πρόκειται για τους Γάλλους στην Αγκόλα. Η πρώην Γαλλική επαρχία από θέση υποτελή, τώρα βρίσκεται σε θέση επιτιθέμενου και τιμωρού στην Γαλλία.

Οι Έλληνες πρέπει να αντιγράφουμε πετυχημένα μοντέλα, να τα προσαρμόσουμε στην δική μας πραγματικότητα, να τα επανεισάγουμε στα ήθη μας και να τα εξελίσσουμε.

Αυτήν την στιγμή οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές μπορεί να φαίνεται ότι στο έδαφός τους ηττώνται, αλλά σιγά και σιωπηλά εκξισλαμίζουν Ευρώπη και Αμερική. Οπότε όποια νίκη και να πετύχουν οι λεγόμενοι δυτικοί στα πεδία των μαχών είναι άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, γιατί σιγά σιγά θα αποτελούν μειοψηφία μέσα  στην ίδια τους την χώρα. Ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός είναι γερασμένος και άψυχος. Του λείπει ο Έρωτας και το πάθος που διακατέχει τους νέους. Δεν πρέπει οι Έλλην να πέσει σε αυτό το τρυπάκι.

Αντίθετα πρέπει να κάνει πολλούς απογόνους, να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα για να μπορέσει να συντηρήσει και να εξελίξει το είδος του, να μεταναστέψει σε περιοχές με Ελληνιστικά στοιχεία και να τα επανενώσει, να μεταφέρει τα πολιτιστικά του μημίδια και τον τρόπο σκέψης, ανάπτυξης και οικολογικής συνείδησης στους εκβαρβαρισμένους συν Έλληνες. Πρέπει να αγαπάει την ζωή και τον πολιτισμό. Να είναι δυσανεκτικός απέναντι σε βαρβαρικές συνήθειες και στον μονοθεϊσμό. Να σκέφτεται σύνθετα και να μην αποδέχεται τις παρωπίδες και την μονοδιάστατη σκέψη που προσπαθεί να επιβάλει ο μονοθεϊσμός. Να μεταδίδει τον ελευθεροπρεπή άνθρωπο και την αγάπη για ζωή, δημιουργία και εργασία όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Ο έρωτας για ζωή να ταυτίζεται και να ενσαρκώνεται με τον έρωτα για το αντίθετο φύλο και την δημιουργία.


Μόνο έτσι θα μπορέσει ο Έλλην και κατ επέκταση όλος ο δυτικός πολιτισμός, που την βάση του αποτελούν οι πυλώνες της διδασκαλίας του Αριστοτέλη, να έχει συνέχεια και να αποσοβήσει τον νέο μεσαιωνικό εφιάλτη που διαφαίνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου