Σελίδες

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

To Defeat the Islamic State, Follow the Money. Για να νικήσεις το ισλαμικό κράτος ακολούθησε τα λευτά



http://www.rand.org/blog/2014/09/to-defeat-the-islamic-state-follow-the-money.html

http://www.rand.org/blog/2014/08/hitting-isis-where-it-hurts-disrupt-isiss-cash-flow.html

Αυτήν την στιγμή ο I.S.I.S είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση. Απο πού προέρχονται τα χρήματα για να συντηρηθεί ένας τέτοιος στρατός. Τα χρήματα δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τους μισθούς, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ασφάλεια σε περίπτωση θανάτου ή σύλληψης των μισθοφόρων. Χρησιμοποιούνται ακόμα και για χρηματοδότηση αξιοματούχων κρατών, για να παρέχουν διευκολύνσεις ή να έχουν φιλική στάση σε στελέχη του I.S.I.S.

Για αυτόν τον λόγο μια εθνική κυβέρνηση και ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει να ελέγχει ή τουλάχιστον να γνωρίζει απο ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΆΝΕ τα χρήματα των off sore επιχειρήσεων που λειτουργούν μέσα σε αυτήν. Επίσης πρέπει να έχει ένα είδος οικονομικής κατασκοπείας και αντικατασκοπείας, έτσι ώστε να αποτρέψει ή να προλαμβάνει πιθανή διείσδυση ανθελληνικών οργανόσεων με την μορφή αφανής εταιρείας, Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.

Τέτοιες εταιρείες "φαντάσματα" που χρηματοδοτούνται από τέτοιου είδους οργανώσεις δεν έχουν σαν στόχο μόνο την κατάληψη εδαφών, όπως έχουν στην Συρία, Ιρακ, Αίγυπτο ή Λυβιή. Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η υιοθέτηση αλλότριων ηθών (ναρκωτικά, τσιγάρο, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, μη δημιουργία οικογένειας, ατεκνία, ομοφυλοφιλία) είναι μη στρατιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις που μπορεί να διεξάγονται με την επικάλυψη-προβιά εταιρειών που θεωρητικά στοχεύουν μόνο στο κέρδος. 

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή η κατάσταση με τον ISIS φαίνετε να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, αμερικάνοι αναλυτές  προτείνουν τον βομβαρδισμό των πετρελαιοπηγών του ISIS στο Ιρακ. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και αντίληψης των καταστάσεων, απλά θα καθυστερήσει τον ISIS και θα τον ανακόψει προσωρινά. 

Εκεί που πρέπει να χτυπηθεί ο ISIS είναι στην ιδεολογία του. Πρέπει να χτυπηθούν τα πνευματικά κέντρα, η ιστορία και η παράδοση των φανατικών ισλαμιστών. Πρέπει να απαγορευθεί η μαντίλα, τουλάχιστον στις περιοχές που είναι κάτω από «δυτικό» έλεγχο, αλλά σίγουρα μέσα σε περιοχές που κατοικούν Έλληνες. Πρέπει να μισθωθούν μουφτήδες να γράφουν βιβλία και να διδάσκουν σύμφωνα με τον Ελληνικό, Ελεύθερο και Δημοκρατικό τρόπο κοσμοθέασης και αντίληψης. Έτσι μόνο μπορεί να χτυπηθεί σε βάθος χρόνου μια τρομοκρατική οργάνωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου