Σελίδες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η εξωτερική πολιτική του Ροδάκινου





 Σήμερα πολλοί συνέλληνες εγκλωβισμένοι στις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης και του  NATO, αναγκάζονται να υποστούν κυρώσεις και μείωση του κέρδους τους από την εχθρική πολιτική απέναντι στην Ρωσία. Η ζημιογόνος σχέση της Ευρωπαϊκής ένωσης με τα Ελληνικά προϊόντα βέβαια έχει ξεκινήσει πολύ παλαιότερα (βιομηχανία, γάλα, γεωργικά προϊόντα κ.λ.π.) , αλλά καλυπτόταν από έναν μανδύα επιδοτήσεων.


Το Ροδάκινο είναι ένα προϊόν, που γνώριζε άνθιση τα τελευταία χρόνια από την εξαγωγή του στην Ρωσία. Άλλο προϊόν είναι τα μανταρίνια, τα νεκταρίνια και τα ακτινίδια που έφευγαν πολύ προς Ρωσία μεριά. Επίσης οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας δεν σταματάνε εκεί. Ο τουρισμός, το λάδι (μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει εμπάργκο) η φέτα και η γούνα είναι τομείς που σύσφιξαν της σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Μιλώντας με ροδακινοπαραγωγούς, αναφέρουν ότι για φέτος θα τους αποζημιώσει η Ευρωπαϊκή ένωση, άντε και του χρόνου. Μετά τι θα κάνουν?

Η Ελλάδα εάν είχε πολιτικούς με πολιτική παιδεία που ταυτίζονται με τον πολίτη και όχι τυχοδιώκτες, θα έπρεπε να μεριμνήσει για την εφαρμογή πολιτικής ουδετερότητας στο θέμα της Ουκρανίας. Αυτό γιατί:

·         Έχουμε Ελληνικές κοινότητες και στην Κριμαία και στην υπόλοιπη Ουκρανία που από την στάση του Ελληνικού κράτους τις θέτουμε σε κίνδυνο. 

·         Έχουμε οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία 

·         Δεν πρέπει από την άλλη μεριά να αφήσουμε μια ισχυρή συμμαχία και να ταυτιστούμε με έναν φαινομενικά αδύναμο κράτος (Ρωσία) 

·         Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε πράξη την πολιτική του επιτήδειου ουδέτερου που εφαρμόζει εδώ και αρκετά χρόνια η Τουρκία. 

Η τοπική οργάνωση  ΙΕΡΑΚΣ θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το ψυχρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Ρωσία, όχι από φόβο, ούτε από την καραμέλα της θρησκείας, αλλά κυρίως γιατί συμφέρει στους Έλληνες πολίτες. 

Στο υποθετικό αλλά πιθανό σενάριο,  στα επόμενα χρόνια να γίνει απεξάρτηση της Γαλλίας από την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ ποια πολιτική θα κρατήσει η Ελλάδα? Θα ταυτιστούμε πάλι με τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης και θα δούμε πάλι την Ελληνική τρούφα, τα μανιτάρια, τα σαλιγκάρια και ότι άλλο εξάγουμε στην Γαλλία να μένει στο ράφι? 

Η ευρωπαϊκή ένωση μας έχει κάνει τεράστιο κακό, και το κακό συνεχίζεται. Η έλλειψη πολιτικής παιδείας είναι εμφανής όχι μόνο στον λαό αλλά και στα ανώτερα αξιώματα της Ελληνικής διπλωματίας. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, την ένωση και την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο καλό παρά κακό θα μας κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου