Σελίδες

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Είναι λάθος η ρητορική που ακολουθούν τα αριστερά κόμματα στο θέμα της ΔΕΗ για προπαγάνδα πάνω στον άξονα του ρεύματος – δημόσιου αγαθού.



Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί κανένας ιδιώτης να το ελέγχει. Επίσης το ρεύμα είναι ένα πεδίο πολέμου σε καιρό μη στρατιωτικών επιχειρήσεων, γιατί ανάλογα με την τιμή της KW/ώρας μπορείς να καταστήσεις μια επιχείρηση – βιοτεχνία – βιομηχανία κερδοφόρα ή ζημιογόνα. Αυτό το «όπλο» πρέπει να το ελέγχουν άνθρωποι που ταυτίζουν το συμφέρον τους με το Ελληνικό συμφέρον.  Κάποιος τέτοιος δεν μπορεί να είναι ο επενδυτής, γιατί σαν επενδυτής μπορεί κάποια στιγμή η επένδυση να μην τον συμφέρει. 


Όμως είναι λάθος να προπαγανδίζουν οι Έλληνες πατριώτες πάνω στον άξονα ρεύμα – κοινωνικό αγαθό, γιατί αυτός ο άξονας έχει «φθαρεί» και δεν πουλάει πλέων. Στην συνείδηση του μέσου Έλληνα έχει συνδεθεί ο άξονας αυτός με τους συνδικαλιστές και το παρασιτικό σύστημα το οποίο συντηρούν και αναπαράγουν. 

Το ποιο σωστό θα ήταν να προπαγανδίζουν πάνω στον άξονα τα χρήματα του Ελληνικού λαού να πηγαίνουν σε Ελληνικά χέρια. Όσο και «βρώμικα» να είναι τα Ελληνικά χέρια δεν παύουν να είναι Ελληνικά και τα χρήματα να ανακυκλώνονται. Ο Έλληνας ακόμα και εάν δεν αξίζει το ποσό που αμείβεται (σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνουμε την διαφθορά που είναι μια επαίσχυντη κατάσταση) θα καταναλώσει Ελληνικά προϊόντα οπότε το χρήμα θα ανακυκλωθεί μέσα στην Ελλάδα.  Σε αντίθεση με τον αλλοδαπό ή διεθνιστή που :

·         Δεν καταναλώνει Ελληνικά προϊόντα, άρα το χρήμα δεν ανακυκλώνεται (δεν μπαίνει σε Ελληνικά νοικοκυριά) 

·         H εκροή συναλλάγματος στο εξωτερικό σε συνάρτηση με την μη νομισματική ευελιξία σφίγγουν τον κλοιό ακόμα περισσότερο γύρω από τον Ελληνικό λαό. 

·         Τα συμφέροντα του μπορεί να είναι κατά του Ελληνικού έθνους

·          Μπορεί να είναι μέτοχος σε επιχειρήσεις ανταγωνιστικές με τις Ελληνικές και να της υπερκοστολογεί 

·         Για να πετύχει μεγαλύτερο κέρδος μπορεί να παρακάμπτει περιβαλλοντικές παραμέτρους που μπορεί να έχουν ολέθρια αποτελέσματα επάνω στους κατοίκους της περιοχής (βλέπε Σκουριές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου