Σελίδες

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Υπάρχουν πολλές μικρές Βουλές



Οι Έλληνες πολίτες κάνουν το εξής λάθος. 

Θεωρούν ότι η ενασχόλησή τους με τα κοινά αρχίζει από το καφενείο και τελειώνει στην κάλπη. Ενδιάμεσα νομίζουν ότι δεν μεσολαβεί τίποτα.  

Αυτό είναι μέγιστο λάθος. Υπάρχουν σήμερα πολλοί οργανισμοί και πολλές ομοσπονδίες που χωρίς να είναι κράτος επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία του κράτους. 

Ομοσπονδίες αγροτικών συνεταιρισμών, ενώσεις γιατρών δικηγόρων, αθλητικές ομοσπονδίες, ενώσεις εργαζομένων κ.λ.π. όλη η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε ενώσεις και ομοσπονδίες και οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουν είτε το γνωρίζουν είτε όχι σε πάνω από 2-3 ομοσπονδίες. Βέβαια υπάρχουν και τα κομματικά στελέχη της κατοχικής χούντας που μπορεί να ανήκουν και σε πολύ περισσότερες ομοσπονδίες και ενώσεις από αυτές που αληθινά ανήκουν. 


Οι  ενώσεις και οι ομοσπονδίες λειτουργούν θεωρητικά Δημοκρατικά, αλλά αυτό είναι μόνο κατ επίφαση γιατί: 

·         Το αποτέλεσμα τις κάθε ψηφοφορίας επηρεάζετε από τα στελέχη των κομμάτων που δεν ανήκουν αληθινά στην εκάστοτε ομοσπονδία, ένωση ή σύλλογο. 

·         Όποιος δεν ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις υποδείξεις του προεδρείου υπάρχει τρόπος (με την ανακατανομή εξουσιών, δικαιωμάτων, πόρων ή χρημάτων ) να τον θέσουν εκτός ή να του δημιουργήσουν άλλοτε μεγάλο άλλοτε μικρό πρόβλημα. 

·         Έτσι όπως είναι ο νόμος εάν κάποια παράταξη είναι μειοψηφία έστω και οριακή δεν έχει κανένα δικαίωμα στο ΔΣ τις κάθε μικρής βουλής. 

Αυτά τα παραπάνω και άλλα τόσα δημιουργούν ένα δαιδαλώδες σύστημα εξουσίας και αρχών που στην άκρη του κρύβεται ο βαθύς κομματικός μηχανισμός των κομμάτων εξουσίας. 

Το υπάρχων σύστημα έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Πριν από μερικές ημέρες παρακολούθησα την συνέλευση μιας καθώς πρέπει ομοσπονδίας όπου διαπίστωσα ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει ξεφύγει και οι μετέχοντες στην ομοσπονδία τους φτύνουν και λένε ότι βρέχει. 

Αναλυτικά ζήτησαν :  

Μειώθηκαν τα χρήματα κατά ένα μεγάλο ποσό, και για αυτό τον λόγο ζήτησαν  τα μέλη να απαλλάξουν την διοίκηση από κάθε ευθύνη.  

Συμφώνησαν όλοι ότι υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Συμφώνησαν όλοι στην οικονομική διαχείριση που κάνει η διοίκηση της ομοσπονδία. 

Άμα όμος κάποιος το κοιτάξει ποιο βαθιά θα διαπιστώσει ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας διαχειρίζεται πολλά χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για έναν σκοπό, για τον οποίο αποφασιστικέ με κατ επίφαση δημοκρατικά κριτήρια να μην φέρει καμία ευθύνη και στο τέλος μπορεί να μην μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτόν τον σκοπό. Εκτός αυτού χρωστάει και χρήματα που της έχουν δοθεί και έπρεπε να διανεμηθούν, και από κακοδιαχείριση έχουν κατασπαταληθεί. Και σε όλα τα παραπάνω δεν υπήρχε ούτε μια αρνητική ψήφος ούτε μια αντίδραση. Ακόμα και η Κριμαία προσαρτήστηκε στην Ρωσία με ποσοστό 96% και ο μονάρχης της Β. Κορέας βγαίνει με ποσοστό 98%. Στην Κεινοβουλευτική Δημοκρατία της Ελλάδος το ποσοστό είναι 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου