Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα πολιτικής προστασίας

Στον πρόσφατο χιόνια στην Αθήνα δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, και χρειάστηκε προσωπικό και εξοπλισμός ειδικός. Το καλοκαίρι με τις φωτιές δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα που πιθανός κάποια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εάν υπήρχε περισσότερος εξοπλισμός και προσωπικό. Η υγειονομική κρίση δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα που εάν υπήρχε υγειονομικό προσωπικό θα ήταν πολύ ευκολότερα αντιμετωπίσημα. Σήμερα το κράτος έτσι όπως δουλεύει δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει και συχνά καλεί τον στρατό ο οποίος και απροετοίμαστος είναι, και δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και δεν είναι αυτή η δουλειά του. Ένα άλλο πράγμα που κάνουν οι κρατικοί φορείς είναι να έχουν δημιουργήσει ΜΚΟ οι οποίες αμοίβονται με διάφορους τρόπους από το κράτος με σκοπό να εκπαιδεύουν τους πολίτες και να προσπαθούν να βοηθούν όταν και όποτε τους ζητηθεί. Επειδή όμως πραγματικό έργο δεν μπορούν να κάνουν γιατί βασίζονται σε εθελοντές, έχουμε σαν αποτέλεσμα την κατασπατάληση πόρων που ουσιαστικά δίνονται σε ημέτερους. 
Εμείς αντιπροτείνουμε «την δημιουργία επαγγελματικής ομάδας πολιτικής προστασίας» η οποία θα έχει ως σκοπό να μεταφέρεται εκεί που χρειάζεται και να βοηθάει. Η ομάδα θα είναι επιπέδου σώματος ασφαλείας αναγκάστηκα, για να μπορεί εάν απαιτηθεί να βοηθάει και στην άμυνα της πατρίδας. Ο εξοπλισμός της θα είναι τα θωρακισμένα 4Χ4 Μ-1117 (όπου χρειάζεται τροχοφόρο) ή τα Μ-113 καλά συντηρημένα ή και ελαφρός εκσυγχρονισμένα (όπου χρειάζεται ερπιστιοφορο), τα οποία ήδη έχουμε. Το όχημα αυτό με ένα μαχαίρι μπροστά μπορεί να μετατραπεί σε εκχιονιστικό. Με ένα τρέιλερ από πίσω με αλάτι μπορεί να αποκλείει την πιθανότητα ο δρόμος να πιάσει πάγο. Με ένα τρέιλερ από πίσω με νερό μπορεί να μετατραπεί σε πυροσβεστικό. Με ένα τρέιλερ μπορεί να μεταφέρει ένα μικρό βαρκάκι οταν και όπου χρειαστει. Με ένα άλλο τρέιλερ μπορει να κάνει άντληση υδάτων, καθώς και μεταφορά αγαθών. Σίγουρα δεν θα κάνει τόσο καλή δουλειά σαν το πυροσβεστικό, αλλά μπορεί να κάνει παρόμοια. 

Όταν χρειάζεται θα μπορεί αυτή η ομάδα να λειτουργήσει και σαν στρατιωτική. Επίσης θα μπορούν να λειτουργήσουν και σαν υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή σαν νοσηλευτες σε νοσοκομείο ή σαν τραυματιοφορείς σε ασθενοφόρο (το καλοκαίρι οι τουριστικές περιοχές έχουν λειψανδρία, άσε που παλαιότερα υπήρχε 1 ασθενοφόρο για όλη την Χαλκιδική, δεν ξέρω εάν σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη).  Έτσι πετυχαίνεις με οικονομία Πόρων να έχεις όπου χρειαστεί και όταν χρειαστεί ανθρώπινο προσωπικό και υλικό. 

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ σημαντική ειδικά σήμερα που έχουμε ευρεία γκάμα υβριδικών απειλών και το κράτος με την γραφειοκρατία του έχει παράδοση στην δυσκινησία του. 

Στην απάντηση που θα βρεθούν τα χρήματα, πρέπει να δούμε λίγο που οδεύουμε σαν κοινωνία. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών έχουν οδηγήσει την κοινωνία (και θα την οδηγήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον) στο να μην χρειάζεται τόσους γραφειοκράτες, γιατί πλέον τα περισσότερα πράγματα γίνονται ηλεκτρονικά. Σαν κοινωνία θα μπορούσαμε να μειώσουμε κατά πολύ την γραφειοκρατία (που σε έναν βαθμό πρέπει να υπάρχει) και το προσωπικό να το μεταφέρουμε στην πολιτική προστασία. Ένα από τα αιτήματα της επανάστασης θα είναι και αυτό. Το κράτος που λειτουργεί μέσο της βυζαντινής γραφειοκρατίας πρέπει να πεθάνει, και στην θέση του να έρθει το ελληνικό κράτος που θα αντιμετωπίζει όλες τις πιθανές καταστάσεις και θα προσαρμόζεται με σκοπό την Νίκη. 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί
Πρέπει να γίνει επανελληνοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου