Σελίδες

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Για την ολιστική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σε αυτές τις γραμμές θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ιδέα στον Λαό για το πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς τις πυρκαγιές όταν θα έρθουμε στην εξουσία. 




Αρχικά θα διατηρήσουμε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. 

Θα προσπαθήσουμε όπου είναι εφικτό να αντικατασταθεί το δάσος τεχνικής πεύκης (ειδικά σε κατοικημένες περιοχές) με αντίστοιχα δέντρα τα οποία θα είναι λιγότερο εύλεκτα. Θα είναι αρμοδιότητα των Δήμων να είναι το πράσινο καθαρό. Θα δωθεί ειδική μέριμνα σε κλαδοθρηματιστές, έτσι ώστε τα υπολοίματα των δέντρων να γίνονται λιπασμα για τους αγρότες ή για το ίδιο το δάσος.  Ειδικά στις αντιπυρικές ζώνες θα δωθεί ιδιαίτερη μέριμνα τα δέντρα να είναι όσο γίνεται χαμηλά. 

Δεν θα ενισχυθεί το πυροσβεστικό σώμα με πρόσθετα οχήματα, αλλά θα αυξήσουμε κατά τεράστιο βαθμό την ικανότητα πυρόσβεσης της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε αγροτικά 4Χ4. Αυτά θα εφοδιάζονται το καλοκαίρι με βυτίο νερού και με μια απλά δυνατή αντλία θα μπορούν να κατευθύνονται γρήγορα στην περιοχή πυρκαγιάς και να καταβρέχουν την φωτιά. Αντίστοιχα ο Στρατός Ξηράς θα παραλάβει περί τα 1200 τροχοφόρα τεθωρακισμένα Μ-1117. Αυτά σίγουρα μπορούν να έλκουν ένα τρέιλερ - βυτίο νερού τουλάχιστον 2 τόννων και να μεταφέρονται γρήγορα στο σημείο ενδιαφέροντος. Ο ΕΣ έχει και άλλα φορτηγά που με τις κατάλληλες προσθήκες τρέιλερ μπορούν να προσφέρουν. Επίσης συνήθως το καλοκαίρι οι "φίλοι και σύμμαχοι" Τούρκοι δεν προκαλούν, γιατί και αυτοί θέλουν να έχουν την ησυχία  τους λόγο της τουριστικής βιομηχανίας, αν και οι δυνάμεις που θα μπλεχτούν δεν θα είναι πρώτης γραμμής. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάς γρήγορα και σχετικά οικονομικά τουλάχιστον 1500 πυροσβεστικά οχήματα.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα. Υπάρχουν ελικόπτερα (S-70    https://www.ptisidiastima.com/thinkoutofthebox-firehawks-for-greece/ ) τα οποία είναι πυροσβεστικά και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πασπαρτού. Δηλαδή να χρησιμοποιηθούν και από την αστυνομία, και από το ΕΚΑΒ για μεταφορά τραυματιών, και από την ΕΜΑΚ σαν έρευνα και διάσωση, και σαν ψεκαστικά για κουνούπια κλπ, αλλά να προσφέρουν και σε περίοδο κρίσης. Όμως θα πρέπει να γίνει μια μελέτη, έτσι ώστε να αντικατασταθούν όλα τα εναέρια μέσα των σωμάτων και να γίνει μια μαζική παραγγελία έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο να έχει κάθε σώμα δικά του εναέρια μέσα και τελικά να μην πετάει τίποτα. Με 15 CL-215 / CL-415 (εκ των οποίων τα 10-12 να πετάνε ανα πάσα στιγμή) ή ακόμα καλύτερα με 10 C-130 (από τα 15) με σύστημα ρίψης νερού  και 20-30 τέτοια έχεις έναν στόλο ομογενοποιημένο ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει χειμώνα - καλοκαίρι και σε διάφορες αποστολές πολιτικής προστασίας και στρατιωτικές. Τα C-130 αντί να εκτελούν μεταφορές στρατιωτικού προσωπικού και να γράφουν άσκοπα ώρες που μπορεί αυτή η μεταφορά να γίνει και από τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, μπορούν να χρησιμοποιηθουν αποκλειστικά για στρατιωτικές αποστολές ή αποστολές πολιτικής προστασίας. Στην περίπτωση των 20 - 30 S-70 και των 10 C-130 μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Ε/Π διασκορπισμένα και τα αεροσκάφη εκεί που έχεις σοβαρό πρόβλημα και τα Ε/Π δεν αρκούν. Εάν μείνουν και τα CL-215/415 τώτε καλό θα ήταν να γίνει εταιρεία που θα ανοίκει στην Πολεμική Αεροπορία, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι πιλότοι να βγάζουν άσκοπες ώρες πτήσης στα αεροπλάνα τους χειμερινούς μηνες. 

Η απάντηση στις φωτιές πρέπει να είναι η εκπαίδευση του προσωπικού και των Πολιτών και η έξυπνη και πολυδιάστατη διαχείρηση υλικού. Οι Έλληνες επιχειρηματίες και αγρότες τα κάνουν αυτά τα πράγματα εδώ και δεκαετίες. Ο κρατικός μηχανισμός γιατί να μην μπορεί? 

Η Τουρκία πρέπει να διαλυθεί
Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί 
Πρρέπει να γίνει Επανελλήνηση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου