Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η ιδεολογία του καταναλωτισμού προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης

Η ιδεολογία του άκριτου καταναλωτισμού που έχει φυτευτεί στο μυαλό των "προοδευτικών" και "πολιτισμένων" ανθρώπων της λεγόμενης δύσης παρόλο που είναι τελείως καταστροφική και παράλογη, αυτήν την στιγμή δημιουργεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους Έλληνες πατριώτες για ανάπτυξη και αλλαγή του κλίματος στην οικονομία.



Η διαρκή ανάγκη της δύσης για να συντηρεί τα εργοστάσια και τις βιομηχανίες της εφηύρε τα όμορφα, ελαφριά, οικονομικά και βολικά αντικείμενα, τα οποία έχουν ή μάλλον καλύτερα πρέπει να έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Πρέπει να είναι εύθραυστα. Και πρέπει να είναι εύθραυστα για να εξασφαλίσουν στις ακόρεστες και αχόρταγες βιομηχανίες και αγορές μια συνεχή ροή χρήματος.

Οι πατριωτικές δυνάμεις μπορούν να ξεκινήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη ακόμα ποιο όμορφων, ελαφριών και βολικών αντικειμένων αλλά με την προϋπόθεση να είναι ποιο ανθεκτικά. Επειδή είναι δύσκολα κατανοητό το παραπάνω, θα χρησιμοποιήσω κάποια παραδείγματα:

Τα αυτοκίνητα παλαιότερα έβγαζαν λιγότερα προβλήματα και όταν υπήρχε πρόβλημα συνήθως το ανταλλακτικό ήταν σχετικά φθηνό και υπήρχε συμβατότητα ανταλλακτικών μεταξύ των τύπων.
Στα γεωργικά μηχανήματα, κάνουν έναν πολύ καλό τρακτέρ, αλλά τα ανταλλακτικά του όταν χαλάει είναι πανάκριβα και δυσεύρετα. Επίσης φτιάχνουν ένα πολύ καλό χορτοκοπτικό, αλλά η μισινέζα σπάει πολύ εύκολα. Αυτό φαίνεται εάν πάρεις ελληνικής κατασκευής μισινέζα που είναι πολύ ανθεκτικότερη από τις πολυδιαφημισμένες των μεγάλων εταιριών.
Τα αθλητικά παπούτσια παλαιότερα οι καλές εταιρίες τα έκαναν ανθεκτικά  και ελαφριά, σήμερα το καλό αθλητικό παπούτσι είναι τόσο εύθραυστο που σχεδόν χαλάει από τον πρώτο μήνα. Το ίδιο και στα γυαλιά. Παλαιότερα ήταν κρύσταλλο που δεν χάραζε, ενώ τώρα είναι πλαστικό με μεμβράνες που χαράζουν πανεύκολα. Εταιρίες που πριν γίνουν διάσημες διαφήμιζαν την ανθεκτικότητα των γυαλιών σε σφαίρες, πλέον εάν πέσουν τα γυαλιά και γραντζουνιστούν είναι για απόσυρση.

Με την πρόοδο της επιστήμης, τον πολυπράγμων χαρακτήρα του Έλληνα, τον σεβασμό και το κύρος του Ελληνικού πολιτισμού και την απαίτηση από τους καταναλωτές εξειδικευμένων και αποκλειστικών προϊόντων, που να ταιριάζουν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Ελληνικό δαιμόνιο να αναδυθεί και μαζί του να σηκώσει και το βάρος της οικονομικής ανάπτυξης του έθνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου